In feite verbruikt je iPhone zelfs méér batterij als je altijd je apps volledig afsluit. Je iPhone zet recent gebruikte apps even in de ijskast, zodat ze later sneller klaar zijn voor gebruik. Sluit je een app helemaal af, dan moet je iPhone iedere keer de volledige app opnieuw opstarten.
Wanneer een iPhone snel leeg loopt zonder dat je hem gebruikt wijst dat in sommige gevallen op kortsluiting. Kortsluiting in de telefoon kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld waterschade, maar dit is niet altijd het geval. Een kortsluiting zuigt je batterij leeg omdat het erg veel energie kost.
Batterij iPhone snel leeg door bepaalde apps
Apps die je vaak gebruikt, slurpen je batterij snel leeg. Vooral social media-apps doen dat. Om batterij te besparen en óók meteen opslagruimte vrij te maken kun je deze apps het beste verwijderen. Facebook en YouTube zijn ook prima via de internetbrowser te gebruiken.
Je gebruikt veel zware apps
Het (veel) gebruiken van zware apps zorgt ook dat je batterij snel leeg gaat. Of je nu een iPhone 13 met iOS gebruikt of Android telefoons als de Samsung Galaxy S22 of de OPPO Find X5. Dat geldt ook voor een andere Samsung en OPPO telefoon.
1: Helderheid van het scherm
Het scherm van je iPhone of iPad verbruikt de meeste energie.
Duik de Instellingen-app in en ga naar 'Batterij'. Scrol naar beneden en kijk welke apps de meeste energie verbruiken. Om grootverbruikers aan banden te leggen, tik je op de app en pas je eventueel wat instellingen aan.
Widgets kunnen je accu een stuk sneller leeg laten lopen omdat ze regelmatig verversen met nieuwe informatie, bijvoorbeeld de huidige temperatuur of de laatste nieuwsverhalen. Kijk goed naar welke widgets je écht nodig hebt en verwijder de rest van je telefoon. Beperkt ook de automatische synchronisatie van apps.
Schakel meldingen uit, bijvoorbeeld van WhatsApp-groepsgesprekken. Bij elke melding gaat het scherm aan, en dat kost energie. Gebruik een adblocker en vermijd apps met reclame. Schakel Batterijbesparing (Android), Spaarstand (Samsung), of Energiebesparingsmodus (iPhone) in.
Zware apps zijn eveneens grote batterij verbruikers. Denk bijvoorbeeld aan apps als Netflix, Spotify en WhatsApp. Zorg ervoor dat deze apps niet op de achtergrond ingeschakeld blijven als u deze niet gebruikt. Ook hiermee kunt u uw batterij flink besparen.
De batterijduur van verschillende Apple iPhone modellen varieert tussen 11 en 29 uur. De accuduur van je toestel wordt beïnvloedt door verschillende dingen. Zo hangt het er sterk van af welke taken je met je iPhone uitvoert. In dit artikel lees je alles over de batterijduur van je iPhone.
Ga hiervoor naar Instellingen, Batterij en dan naarBatterijconditie. Hier ziet u bovenaan de Maximumcapaciteit. Indien deze op 85% of lager staat is deze toe aan vervanging. Onder de 80% krijgt u automatisch een Reparatie melding.
Bij Apple zelf kost het vervangen van de accu 79 tot 119 euro. Als vuistregel geldt: heeft je iPhone Touch ID, dan betaal je 79 euro, bij modellen met Face ID betaal je 99 euro. Alleen de iPhone 14-modellen zijn duurder, hier betaal je 119 euro voor een nieuwe batterij.
Gelukkig zijn er voor dit doel speciale meetinstrumenten in de handel, onder de termen energiekostenmeter of kWh-meter. U sluit zo'n meetinstrument rechtstreeks op een elektrisch apparaat aan. Vervolgens zet u het apparaat aan en leest u eenvoudig het stroomverbruik af.
Sluipverbruik is het verbruik van energie door apparaten die stand-by of uit staan. Met name verouderde apparaten vragen automatisch stroom als ze in het stopcontact zitten. Denk daarbij aan computers, televisies en bijvoorbeeld de oplader van je elektrische tandenborstel.
Ga naar Instellingen > Apps > App-opstartbeheer, zoek de app die je op de achtergrond wil laten draaien, schakel Beheer automatisch uit, en schakel Uitvoeren in de achtergrond in, via de pop-up box van Handmatig beheren en druk op OK. Klik op de pijl om de volgende stap te zien.
De Facebook-app voor iOS en Android is een beruchte energievreter. De vijf grootste populaire boosdoeners op dit gebied zijn Facebook, Google Chrome, Twitter, Google Maps en Skype.
Hebt u gekozen voor 'Wifi' of 'Wifi of Mobiele data', dan staan alle apps die er gebruik van willen maken onder elkaar met een schuifknop ernaast. Een groen schuifje betekent dat de app zichzelf ververst op de achtergrond.
Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat een batterij minder snel slijt als je hem tot zo'n 80 procent oplaadt en niet onder de 20 procent laat komen.
Onder het kopje "Sluimerende apps” staan alle apps die niet op de achtergrond worden uitgevoerd. Deze apps ontvangen geen updates en versturen geen meldingen. Hier kun je apps in toevoegen waarvan je geen updates of meldingen wilt ontvangen.
Via de Google Play store zie je welke apps je in het verleden hebt geïnstalleerd. Dit kun je ook controleren als je een nieuw Android toestel in gebruik neemt of na een reset van je toestel, aangezien deze zijn gekoppeld aan je Google account.
Screenshots van de batterijstatistieken laten zien dat WhatsApp de accu leeg trekt, vooral op de achtergrond. Normaal gesproken verbruikt een app op de achtergrond, wanneer je 'm dus niet gebruikt, nauwelijks stroom. Bij de WhatsApp-app gaat daar dus al een week iets grondig mis.