Begin op de bodem van de koffer met een plastic zak. Leg een kledingstuk op de zak en dek het af met een plastic zak voordat je het volgende kledingstuk erop legt. De gladde oppervlakken van plastic tassen voorkomen kreukels.
Kleding oprollen in combinatie van packing cubes
Wat wij het fijnst vinden is het gebruik van packing cubes met het oprollen van kleding. Op deze manier kunnen we makkelijk kleding bij elkaar houden zonder dat onze koffer of backpack snel overhoop ligt.
Begin een paar dagen van te voren met inpakken
Pak je koffer al een paar dagen voordat je op reis gaat. Je zult zien dat je dan rustiger kunt nadenken over wat je wel en niet wilt meenemen. Daarnaast voorkom je de stress van het last-minute inpakken. Je houdt meer tijd over voor andere zaken.
Naast de setjes neem je het volgende natuurlijk ook mee op vakantie: Een schone onderbroek en sokken voor elke dag. 1/2 paar schoenen (het liefst één paar dat voor overdag en avond kan zoals Allstars).
In 50% van de gevallen komt dit door vluchten met een transfer. Jaarlijks gaat het om 30 tot 40 miljoen stuks bagage en 1 op de 3.000 koffers wordt niet meer terug gevonden. De kans op het verliezen van een koffer is behoorlijk groot. Om deze reden reizen steeds meer passagiers alleen met handbagage.
Ga per week vakantie uit van 2 tot 3 setjes, bestaande uit bijvoorbeeld een broek, een shirt en eventueel een pullover of een overhemd. Tip: ga je langer dan 2 weken op vakantie? Zorg voor een mogelijkheid om jouw kleding te wassen, zodat je geen stapels hoeft mee te nemen in jouw koffer of tas.
Vouw de onderkant van het T-shirt naar buiten toe, waardoor je als het ware een zakje creëert. Plaats de mouwen naar binnen toe, zodat het T-shirt een rechthoekige vorm krijgt. Draai het shirt 180 graden en rol het shirt op vanuit de kraag.
De allerbeste manier om een koffer te wegen is met een digitale kofferweegschaal. Deze weegschaal is speciaal ontworpen om koffers te wegen en daardoor krijg je het beste resultaat. Een kofferweegschaal is klein en daardoor gemakkelijk mee te nemen op reis.
Bepaalde goederen mag u vaak niet meenemen als u naar het buitenland reist. Denk aan (namaak)wapens, dieren, planten, dierlijke producten en eten. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wil meenemen naar Nederland. Bijvoorbeeld nepartikelen en kunstvoorwerpen.
Conclusie over was vouwen of hangen
Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken. Persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.
Houd de föhn op minimaal 5-10 centimeter afstand van je kleding. Door de hitte van de föhn gaan de kreukels er goed uit. En het werkt nog beter wanneer je kleding een beetje vochtig is! Gebruik een vochtige handdoek en leg hem op het gekreukelde kledingstuk op een plat oppervlak.
Waar kan ik de kleding inleveren? In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen. Je kunt herbruikbare spullen ook naar de kringloopwinkel brengen.
Overschotten en wegwerpproducten
Een deel van deze kleding wordt vervolgens met korting aangeboden, sommige stukken gaan terug in de voorraad. Wat hierna overblijft, wordt gedoneerd aan een goed doel of vernietigd door het te verbranden of vervezelen. Er wordt helaas vaak gekozen voor die laatste optie.
Hoe rol je shirts op? Stap 1: Leg het kledingstuk neer met de voorkant naar beneden. Stap 2: Vouw de linkerhelft van het kledingstuk naar het midden en herhaal dit ook met de rechterkant. Stap 3: Begin aan de bovenkant met oprollen en rol je kledingstuk naar wens zo strak mogelijk op.
Hang tevens de buitenkant van broekzijde in plaats van de kruiszijde, naar jouw kant toe. Dit zorgt voor een net aanzicht. Je broeken sorteren op kleur, zorgt er niet alleen voor dat jij sneller de broek hebt gevonden die jij zoekt, maar ook voor die aesthetically pleasing look.
In het meest ideale geval neem je minimaal drie paar schoenen mee op vakantie: dichte schoenen zoals sneakers, een paar badslippers en een paar naar keuze.
Drie kledingstukken per dag, dat is ca. 1100 draagbeurten per jaar. Dat betekent dat ik elk kledingstuk in mijn kast gemiddeld 13 keer per jaar zou moeten dragen. Net iets meer dan ééns per maand dus.
Dus bijv. 10 spijkerbroeken + 5 overhemden + 5 pantalons + 5 t-shirts + 5 onderbroeken + 2 zomerjassen = ong. 10 kg.
Tweede regel: als uw koffer zwaarder is dan het toegelaten gewicht zonder toeslag (meestal 20 of 23 kg in Economy Class), zoek dan op de website van uw maatschappij op hoeveel u per extra kilo moet betalen. Meestal betaalt u een lager tarief als u de toeslag online betaalt dan aan de incheckbalie.
Het supplement bedraagt 10 €/kg extra, met een maximaal toegelaten gewicht van 32 kg. De extra kosten bedragen dus maximaal 20 €.
Voor ruimbagage geldt sinds 1 november 2017 de regel: één prijs, 25 euro, en één maat, 20 kilo. Wie daaroverheen gaat, betaalt 11 euro per kilo extra.