In de loop der jaren zijn die openbare toiletten in Frankrijk toch wel een stuk verbeterd. Vaak zie je nu zit wc's zonder bril. Onder een toiletbril kan zich niet alleen viezigheid ophopen, maar ook een verzameling aan bacteriën en ziektekiemen. Vandaar het weglaten ervan.
Je komt ze voornamelijk tegen in openbare toiletten omdat het goedkoper is en veel gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken. Een Frans toilet is ook hygiënischer omdat je niet met je billen op een vieze bril hoeft te zitten.
Een reden kan zijn dat Italianen nu eenmaal, al eeuwenlang, veel meer met hun persoonlijke verzorging bezig zijn dan de rest van Europa. Een bidet is nou eenmaal hygiënischer en beter voor je dan wc-papier: Italiaanse maagdokters hebben relatief minder patiënten met urineweginfecties.
Het doel van de toiletbril is het verhogen van het zitcomfort. Doordat de bril een lagere warmtegeleiding heeft dan het porselein van de toiletpot, voelt deze (na enige tijd zitten) warmer aan. Wc-brillen zijn soms verwarmd.
In principe moet de wc-bril zo exact mogelijk op het toilet passen, waarbij afwijkingen van minder dan 5 mm over het algemeen geen probleem vormen. Bij grotere afwijkingen kunt u echter liever een beter passend model nemen. Ga voor een wc-bril van hoogwaardig materiaal, zoals duroplast of hout.
Hoe vaak moet je een toiletbril vervangen? Hoe lang een wc bril meegaat, is eigenlijk niets over te zeggen. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, maar ook door een ongelukje plotseling stukgaan.
Toiletbril: geef bacteriën geen kans
Daarom is regelmatig onderhoud van de toiletzitting cruciaal. Schoonmaakfrequentie is ongetwijfeld een persoonlijke kwestie van elk huishouden, maar het is aan te raden om de wc-bril echt elke dag schoon te maken.
Het rioleringssysteem in Griekenland is er niet op gebouwd dat er toiletpapier in het toilet gegooid kan worden. Dit veroorzaakt verstoppingen. In elk toilet staat een afvalemmer waar u het toiletpapier in kunt gooien. Vaak zit er in Griekenland geen slot op een toiletdeur.
Van mensen die hiermee nog niet bekend zijn krijgen we vaak de vraag: "Waarom mogen wij ons wc papiertje niet gewoon doorspoelen, dat is toch onhygiënisch?" De reden dat je het toiletpapier in Griekenland in een prullenbak moet deponeren is dat de rioolbuizen in heel Griekenland erg smal zijn.
De mythe dat je een SOA kunt krijgen van een wc-bril is ontkracht en het is zeer onwaarschijnlijk dat je een soort van ziekte krijgt, maar openbare toiletbrillen zijn een broeinest voor bacteriën en je zou een infectie kunnen oppikken.
Zuid-Europa: niet doorspoelen!
Je kent het vast van je vakantie naar Frankrijk of Spanje: je wc-papier mag niet in de pot verdwijnen, maar moet weggegooid in een aparte bak. Blech! Toch wordt het onfrisser als je het papier wél doortrekt.
Caroline Delhaye, marketingmanager Benelux bij Georgia Pacific, weet het antwoord: „Fransen passen de kleur van hun toiletpapier aan aan de kleur van de badkamer of het toilet.” En die is vaak kleuriger dan het gangbare witte sanitair in Nederland.
Een Frans toilet of hurktoilet is een toilet waar men moet hurken in plaats van zitten. In het Nederlands wordt de naam "Frans toilet" het meest gebruikt omdat dit soort toilet het meest bekend is vanuit Frankrijk, maar het komt op alle continenten voor.
Minder verstoppingen dankzij douche-wc
De douche-wc is niet alleen hygiënischer dan een normaal toilet, waar je wc-papier moet bij moet gebruiken. Maar ook voor de waterschappen (die het rioolwater in Nederland zuiveren) heeft het veel voordelen. Mensen gebruiken naast gewoon wc-papier ook vochtig toiletpapier.
Een Turkse WC is een closet met een ingebouwde sproeikop (Nozzle). Deze sproeikop is, anders dan bij de meeste DoucheWC's geintegreerd in het keramiek van het toilet aan de achtezijde. De sproeihoek is aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker.
Buenos Aires – De Argentijnen zweren bij het bidet. De francofiele elite die het land bestuurde in de negentiende eeuw introduceerde het stuk sanitair, en in de hoofdstad werd de installatie van het porselein zelfs verplicht. Sindsdien leert ieder kind bips en kruis te wassen na wc-bezoek.
Het schijnt dat de Chinezen in de zesde eeuw na Christus voor het eerst papier gebruiken om hun achterwerk af te vegen. De oude Romeinen gebruikten een spons op een stok voor collectief gebruik. De voorloper van het moderne toiletpapier is voor het eerst op de markt gebracht door de Amerikaan Joseph Gayetty.
Iedereen kent het hartje in de deur van de wc van vroeger. Dit hartensymbool is ook te vinden in de deur van het vroegere varkenshok, op traditionele makelaars en in oud metselwerk. Tegenwoordig associëren we het hart met de liefde, maar het is oorspronkelijk een teken van vruchtbaarheid.
Hygiënisch. Vreemd genoeg zijn dus de bidets heel gebruikelijk in Zuid-Europese landen zoals Spanje maar zie je ze in Noord-Europese landen zoals Nederland nauwelijks. En dat is vreemd want het is eigenlijk de meest hygiënische manier om het onderlichaam schoon te maken.
Drinkwater. Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Op sommige plekken is het kraanwater echter licht gechloreerd en kan het maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Jairo Verlaan bedacht samen met mede-studenten Joren Straatman, Jeppe Oterdoom en Sibout Gooszen het concept.
Ze zijn meestal op een voetstuk geplaatst, dicht langs de rand van het asfalt (voor zover aanwezig), achter de vangrail (dito). Het zijn herdenkingsmonumentjes voor verkeersdoden, die worden aangeduid als 'ikonostasie' (heilige gedenkplaats).
Azijnzuur Giet 's avonds een halve fles azijnessence in de toiletpot en laat het middel een nacht laten inwerken. De volgende ochtend kan de urinesteen gemakkelijk met de borstel worden verwijderd. Deze methode is ook geschikt als u urinesteen in de buis van het toilet wilt verwijderen.
De geelbruine kalkaanslag onder de rand krijg je weg met schoonmaakazijn en allesreiniger. Borstel het in, laat het weken en spoel af met kokend water. Daarmee giet je kalk en resten echt weg. Neem elke dag je toilet even af.
Bruine aanslag verwijder je door schoon te maken met schoonmaakazijn, baking soda of cola. Laat schoonmaakazijn een nacht intrekken, baking soda een kwartier of cola één uur. Borstel de aanslag weg en spoel de wc door.