De sensor zit in de rib van de trommel. Je kunt de sensor het best schoonmaken met een vochtige doek en een sopje. Doe je dit geregeld, dan blijft je droger naar behoren werken.
De NTC- of PTC-sensor zitten bij het luchtkanaal van de droger.
Vergeet ook de vochtsensor niet schoon te maken. Deze sensor bevindt zich in de trommel en detecteert of de was droog is. Als de sensor vies is, zal de droger minder goed werken.
Dit zit meestal in de trommel van de droger. Check de handleiding om te ontdekken waar de vochtsensor van jouw droger precies zit. Neem de sensor af met een vochtig doekje en klaar!
Maak de droger schoon
En vooral de pluisfilter en de condensor. Tijdens het drogen ontstaat veel pluis, waarvan het meeste wordt opgevangen in de pluisfilter. Is deze verzadigd, dan kan de warme lucht niet meer goed uit te trommel, waardoor de vochtigheid hoog blijft en jouw kleding minder goed droogt.
De sensor zit in de rib van de trommel. Je kunt de sensor het best schoonmaken met een vochtige doek en een sopje. Doe je dit geregeld, dan blijft je droger naar behoren werken.
Wasdroger schoonmaken
Als het wasgoed stinkend uit de wasmachine komt, is de oorzaak vaak een verstopt filter of een zeepbacterie (vetluis). Daarom is het belangrijk om op de volgende zaken te letten: Maak na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon. Ook de condensor dient regelmatig schoongemaakt te worden.
De condensor kun je het beste afspoelen onder de douche of kraan. Veeg het compartiment van de condensor schoon met een vochtige doek en plaats de condensor zelf, nadat deze droog is, weer terug op z'n plek. Let op: sommige condensors zitten vast in de droger.
Als je het pluizenfilter niet leegt, ruik je mogelijk een brandlucht. Dit is niet alleen een vervelende geur, maar ook nog eens gevaarlijk. Haal na elke droogbeurt het pluizenfilter uit de deuropening. Verwijder grote stofdelen en maak het filter schoon met een vochtige doek.
Warmtepomp- en condensdrogers hebben een extra filter achter de beschermingsplaat. Dit onderdeel wordt in warmtepompdrogers een filterlade en in condensdrogers een condensfilter genoemd. Als de filterlade of het condensfilter verstopt is, duurt het langer voordat het wasgoed droog is.
[OPLOSSING] Aan de onderkant van de wasmachine zit de sensor (2 pinnetjes) als deze vocht meten krijg je deze foutmelding en Kun je niet wassen.
Het is normaal dat er tijdens het droogproces pluizen ontstaan , vooral bij drogen van nieuwe handdoeken of fleece kleding. Wanneer de filters verstopt zitten, kan de lucht niet door de filters en zullen de pluizen in de trommelruimte terecht komen.
Een standaard wasdroger gaat ongeveer 10 jaar mee, uitgaande van het gemiddeld aantal droogbeurten. Heb je een wasdroger van een duurder merk, dan heeft dat ook invloed op de levensduur. Duurdere wasdrogers zijn namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen die langer mee gaan.
Waar draag je de sensor? Een sensor wordt ingebracht in het vetweefsel, doorgaans op je arm of buik. Overleg met je behandelaar wat voor jou de meest geschikte plek is.
Met een multimeter kan je ook een sensor door meten als je de multimeter op weerstand zet. Ik heb een sensor die contact maakt bij een bepaalde temperatuur, er gaat op het dashboard en lampje branden en een geluidssignaal word er afgeven als het contact in de sensor word gemaakt.
Bij een NTC thermistor zal de interne weerstand afnemen naarmate de gemeten temperatuur stijgt. Door de hoogresistieve NTC, is deze geschikt voor precisietemperatuurmetingen. Bij een PTC thermistor zal de interne weestand toenemen naarmate de gemeten temperatuur stijgt.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Pas bijvoorbeeld op met kleding zoals panty's en kleding waar losse onderdelen op zitten, bijvoorbeeld studs of lovertjes. De meeste warmtepompdrogers hebben een speciaal programma voor ondergoed en andere kwetsbare materialen, die kan je dus wel gewoon drogen.
De levensduur van een warmtepompdroger is gemiddeld genomen is 10 tot 12 jaar. Toch is de levensduur vooral afhankelijk van de frequentie waarmee de warmtepompdroger gebruikt wordt, de bouwkwaliteit en het onderhoud.
Door werktijd en nieuw koudemiddel kunnen de kosten voor het vervangen van een condensor oplopen tot zo'n 250 à 400 euro.
Wanneer vervuiling ontstaat in het systeem zullen de smalle koelbuisjes van de condensor snel verstopt raken. Dit is van invloed op de doorstroming en werking van de condensor. Hierdoor kan de druk oplopen wat weer gevolgen heeft voor een juiste werking van de compressor.
Waarschijnlijk is je opgevallen dat de donkere/zwarte was vaker minder fris ruikt dan de witte was. Hoe kan dit toch? Dit komt doordat er bij zwarte kleding vaker gebruik wordt gemaakt van synthetische vezels. Het is dus een combinatie van een vieze wasmachine en de synthetische vezel van de donkere was.
Kunnen Lenor geurparels in de droger? Het is mogelijk om de geurparels van Lenor in de droger te plaatsen.
Ruikt je was juist heel muf? Dan kun je je kleding laten weken in koud water, gemengd met een kopje baking soda. Dit zuiveringszout helpt bij het vrijgeven van alle geurtjes die in de stof zitten. Vergeet niet om eerst even te kijken of je kleding tegen baking soda kan, door het op een stukje binnenin te testen.