Antwoord: O.D is een afkorting van het Latijnse woord 'oculus dexter' en verwijst naar het rechteroogZie onze video hieronder voor meer informatie over uw lenzen op sterkte.
Wat is de betekenis van Od? De betekenis van het woord Od is: Geld. Do.
Osteochondritis dissecans is een aandoening aan het kraakbeen van de knie. Bij osteochondritis dissecans sterft het kraakbeen en het ondergelegen stuk bot af waardoor er een losliggend 'eilandje' ontstaat. Dit wordt ook wel een OD haard genoemd.
nl. Nederlands woordenboek - Woorden.org.
Voor onder andere en onder anderen wordt de afkorting o.a. gebruikt.
Amblyopie is een slecht gezichtsvermogen van één oog, ontstaan doordat dit oog zich in de vroege kinderjaren niet normaal heeft kunnen ontwikkelen. In het Nederlands spreekt men van een 'lui oog'. Amblyopie komt bij ongeveer 4% van de bevolking voor.
O.S is een afkorting van het Latijnse woord “oculus sinister” en verwijst naar het linkeroog.
De visus geeft uw zicht aan met de gemeten correctie. Dat wil zeggen, hoe goed u in staat zult zijn om te zien met de gemeten sterkte. Bij normaal zicht is het zichtvermogen 1,0 in elk oog.
Een overdosis drugs is een gevaarlijke situatie die kan optreden wanneer iemand een te grote hoeveelheid van een bepaalde drug inneemt en het lichaam niet in staat is dit veilig te verwerken. Het kan leiden tot schade aan het lichaam, onomkeerbare veranderingen aan de hersenen en zelfs de dood.
Als je weet dat je met de onvoltooid verleden tijd, met de voltooid tegenwoordige of verleden tijd, of met een van de toekomende tijden te maken hebt, dan kun je de klanken van de medeklinkers uit 't Kofschip gebruiken om te weten of er een d of een t aan het eind van een werkwoord moet staan.
Geld is od, saaf, money, paper of cash, en je hebt een jarra, lotto, donnie, bankoe, barkie, doezoe en millie.
Sydney Futures Exchange, een belangrijke markt voor financial futures, opgericht in 1960. In 2006 overgenomen door de Australian Stock Exchange (ASX).
Je plaatst de afkortingenlijst direct na je inhoudsopgave. Zo kan de lezer op een vaste plaats de betekenis van afkortingen opzoeken.
Additie (ADD)
De additie geeft aan hoeveel er bij de sterkte voor veraf moeten worden opgeteld (additie = extra) om zowel dichtbij als veraf scherp zicht te hebben. Dit is dus altijd een positief getal en ligt tussen de 0.50 en 2.50.
Om erachter te komen welke sterkte je hebt, moet je een oogmeting laten doen. Een oogmeting kan je laten uitvoeren door een opticien bij je in de buurt. Wanneer je dat al eens hebt gedaan kan het zijn dat je een brilrecept hebt meegekregen waar je je sterkte en alle andere gegevens voor je bril op kunt vinden.
De afstand tussen het midden van je ene pupil naar het midden van je andere pupil wordt de PD genoemd (Pupil Distance). Een bril is zo gemaakt dat de afstand tussen de optische centra van de brillenglazen precies hetzelfde is als je PD. De PD verandert niet bij volwassenen, maar verschilt wel van persoon tot persoon.
Vaak wordt rechts aangegeven met OD (van het Latijnse oculus dexter, rechteroog), en links met OS (van het Latijnse oculus sinister, linkeroog). ODS betekent oculi dexter et sinister, dus beide ogen. Voor het aanmeten van de bril zal de opticien ook altijd de pupilafstand (PD, pupil distance) opmeten.
Meestal is slechts één van de twee ogen lui, heel zelden komt de aandoening ook dubbelzijdig voor.
Bij scheelzien is er ook kans op dubbelzien. Op jonge leeftijd is die kans heel klein omdat het beeld van het afwijkende oog in de hersenen wordt onderdrukt. Als dit een tijd achter elkaar gebeurt, ontwikkelt het scherpzien van dit oog zich niet. Dat wordt ook wel een lui oog genoemd.
Onder meer Fransen, Engelsen, Duitsers en Amerikanen zijn geregeld blijven spreken van Holland als aanduiding voor Nederland. Ook Nederlanders zelf gebruiken vaak Holland terwijl ze (heel) Nederland bedoelen.
Het oudste Nederlands werd aangeduid met vormen van het gereconstrueerde *þeudisk, zoals het Middelnederlandse 'Diets'. In de middeleeuwen en vroegmoderne tijd duidde men de volkstaal van de Nederlanden ook aan met de termen 'Nederlands', 'Nederduits' en voor bepaalde regio's 'Vlaams' en 'Hollands'.
Voorbeelden in zinsverband
Nederland is een klein land. A Holanda é um país pequeno.