Zet de wifibooster bij voorkeur op een centrale plek, zodat de aangrenzende kamers meeprofiteren van het signaal. Zet de booster wat hoger. Bij voorkeur 1 tot 2 meter hoog.
De WiFi repeater pikt het signaal op en “herhaald” het als het ware. Hierdoor krijg je ook in een ruimte waar je normaal zwakke WiFi had een beter signaal. Ze zijn makkelijk te configureren en je kunt WiFi repeaters verplaatsen waar en wanneer je wilt.
Hoe groot is het wifi-bereik? In theorie reikt het wifi-signaal 300 meter ver, maar dat is wel in ideale omstandigheden en dan nog enkel buitenshuis. Vaak reikt het draadloze signaal binnen maar enkele tientallen meters ver. De gebruikte bouwmaterialen in huis of op kantoor hebben een grote invloed op het bereik.
Een wifi versterker is een netwerkapparaat dat je wifi-signaal versterkt. Handig om je draadloze netwerk thuis een boost te geven, wanneer het bereik niet overal sterk genoeg is. Een wifi-versterker wordt ook wel een WiFi-repeater, WiFi-extender of Wifi-booster genoemd. Bij allemaal gaat het om hetzelfde apparaat.
Nadelen WiFi versterkers
Hoe meer apparatuur en hoe groter de afstand, hoe slechter de prestaties. Een WiFi versterker is dan ook vaak niet geschikt om een video of muziek te streamen, omdat de verbinding constant kort wordt verbroken en er vaak onvoldoende bandbreedte beschikbaar is.
Wanneer je een zwak wifi-signaal in huis hebt (bijvoorbeeld: de router staat op de begaande grond en op zolder heb je amper verbinding), dan doe je er goed aan je te verdiepen in een wifi repeater (ook wel wifi extender of wifi versterker genoemd).
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Wifi-repeaters
Maar wist je dat dit apparaatje, dat dag en nacht functioneert, flink wat stroom verbruikt? Een gemiddelde repeater heeft een vermogen van 72 watt (je hebt er van 50 watt, maar ook van 80 watt!). Jaarlijks verbruikt één zo'n apparaatje 630 kWh en dat kost je ongeveer 145 €.
Via de internetkabel werkt een wifi booster het beste, maar een wifi booster via het stopcontact is wel de makkelijkste optie. Alleen moet je wel een stopcontact naast je modem hebben en een stopcontact waar je een tweede wifipunt wil hebben.
Je sluit één powerline adapter aan bij je router en steekt de tweede op zolder in het stopcontact. Zo creëer je daar een extra wifi netwerk met een sterk signaal zonder kabels te trekken. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.
De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.
Heb je last wifi wat traag is, of steeds wegvalt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo zitten je muren in de weg, maar ook andere apparaten en zelfs het netwerk van de buren. Magnetrons, babyfoons en zelfs draadloze deurbellen kunnen je wifi-signaal verzwakken.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Ondergronds. Bij een ondergrondse verbinding heeft u een XMVK-as of een YMVK-as grondkabel nodig. Deze kabels kunnen direct onder de grond worden gelegd of gebruikt worden als brandveiligheid belangrijk is.
Er zijn meerdere manieren om buitenshuis wifi te gebruiken. Gratis via lokale aanbieders en bedrijven, via Wifispots, een mobiele router of een VPN.
Bovendien werkt moderne elektronica zoals computers en tablets ook met andere soorten straling, die nog gevaarlijker zijn dan RF-straling. Daarom kunt u uw WiFi-router het beste 's nachts uitschakelen, zodat hij geen RF-straling uitzendt en andere elektronische apparaten niet verbonden houdt.
Verbruik van een oven en een kookplaat
De oven is één van de grootste energieverslindende apparaten in de keuken: bijna 560 kWh/jaar (berekend op basis van een gebruik van 4 uur per week en een thermische weerstand van ongeveer 2000 W). Op de voet gevolgd door kookplaten.
Een gemiddelde router verbruikt al snel 22,5 watt per uur. Als we uitgaan van een prijs van 25 cent per kilowatt uur komen de totale kosten van je WiFi op € 50 per jaar. Dat lijkt misschien niet heel veel maar zo zijn er nog heel veel apparaten in huis die ook veel stroom verbruiken.
Zet je modem hoog en vrij
Die wil je zo min mogelijk storen. Dus zet je modem zichtbaar, hoog en vrij neer. Met zo min mogelijk afstand tot de plek waar jij wilt internetten. Onze monteurs geven aan dat dit bij de meeste mensen dè oplossing is om de wifi in huis te verbeteren.
Mogelijk gebruik je een oude modem of router, of is je apparatuur niet goed ingesteld. Heb je apparatuur van je provider, dan kun je daar contact mee nemen om te vragen of alles nieuw genoeg en juist geconfigureerd is. Er bestaat ook nog een kans dat je ten prooi bent gevallen aan een cyberaanval van buitenaf.