Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals. Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast.
Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Brood dat je voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best invriezen.
Bak het brood circa 40 tot 60 minuten op 230 graden. Laat het brood vervolgens 20 minuten afkoelen. Je brood is klaar, eet smakelijk! Bewaar jouw brood in een luchtdichte vershouddoos.
Perfect voor alle soorten brood – De broodtrommel is perfect voor het bewaren van één groot brood of meerdere kleine broodjes. Houdt brood langer vers – Dankzij de ventilatiegaten en rooster wordt je brood 360 graden geventileerd, waardoor het langer vers blijft.
Hoe bewaar je brood het best? Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals.
Beschimmeld brood voorkomen
Bewaar brood en andere bakkerijproducten op een droge, koele en donkere plaats buiten de koelkast. De vochtige omgeving van de koelkast verhoogt namelijk de kans op schimmelgroei. Maar ook warmte en licht zijn niet goed voor je brood.
Grote broden behouden hun versheid zeker een dag of drie, mits ze goed zijn verpakt. Toch gaat er niets boven een dagvers gebakken brood, dat meteen wordt opgegeten. Wie er geen bezwaar tegen heeft dat het brood wat droger wordt, kan het wel een week bewaren.
Kies donker brood zoals bruin brood, volkoren -, spelt-, meergranen-, rogge- enz of een meergranenbroodje of volkoren cracker. Dit geeft hen voldoende voedingsvezels en mineralen. Snij de boterham eens schuin door zodat je driehoekjes krijgt, of in staafjes, cirkels, vierkantjes of zelfs een puzzeltje.
Als je je brood langer wil bewaren kun je het in een afgesloten trommel doen. Wat ook goed werkt: leg er een theedoek overheen, als extra beschermlaagje. Als je geen brood per dag verorbert, kun je er ook voor kiezen om je gehele brood meteen na aankoop in te vriezen.
In onze webshop Moonen Direct vind je alle verpakkingen die je nodig hebt voor bakkerij, patisserie of broodjeszaak. Het bestellen van je bakkerij verpakkingen gaat eenvoudig en snel! Zo kun je naast onze broodzakken onder andere ook blisterverpakkingen, bagloaderzakken, beugelzakken, taartdozen en bonbondoosjes kopen.
Maak je een brood met enkel bloem-water-gist en zout: dan heb je een 'niet-verbeterd brood'. Voeg je hieraan een vetstof toe ( er bestaan er vele: boter, margarine, reuzel, olie, eigeel…) dan heb je per definitie een 'verbeterd brood'. Met vetstof beïnvloed je de smaak, en verminder je 't oud-bakken worden 'n beetje.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals. Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast.
Met warm weer wordt brood niet sneller oud, maar het droogt sneller uit daarom is het belangrijk brood goed te bewaren: Bewaar brood het liefst in een plastic zak, op een donkere plaats, bij kamertemperatuur. Normaal is dit ongeveer 20 graden. Leg het in een afgesloten broodtrommel.
Blokker biedt jou de ultieme oplossing, namelijk een mooie broodtrommel uit ons ruime assortiment! Met merken als Brabantia, Wesco Single en Haushalt, vind je zeker een mooi exemplaar voor bij jou in de keuken of op de keukentafel.
Of je nu een grote of een kleine broodtrommel wilt, bij Blokker vind je broodtrommels in heel veel verschillende formaten. Ook vind je bij ons een breed scala aan lunchboxen en broodtrommels in de allerleukste kleuren.
Plastic. Plastic broodtrommels en drinkbekers worden vaak gemaakt van het PP (plastic polypropyleen). Dit is een hard plastic. Plastic broodtrommels en drinkbekers gemaakt van PP zijn veilig bij normaal gebruik.
Meestal is brood namelijk al niet helemaal goed meer voordat het zichtbaar wordt. Gelukkig kan het dan nog niet heel veel kwaad om je brood gewoon te blijven eten, maar als het anders gaat ruiken of je kleine schimmelplekjes gaat zien, dan is het wel echt tijd om het weg te gooien.
Brood is 1 maand houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten brood, zoals volkorenbrood, bruinbrood en witbrood.
Stel dat je een hap neemt van je broodje, een gekke smaak proeft en dan pas goed kijkt: schimmels. Wordt dat een avondje op de pot? Nee, van beschimmeld brood word je niet ziek. De schimmelsporen zijn niet giftig, dus je krijgt geen voedselvergiftiging of zoiets.
Voor brood is dat de fusariumschimmel die een gifstof afscheidt waarvan je op langere termijn ziek kan worden. Aan de buitenkant kan je niet zien of het een schadelijke schimmel is of niet. Het is dus het beste om beschimmeld brood gewoon weg te gooien.
Vooral in zachte etenswaren, zoals brood, gaat de verspreiding van schimmels sneller en zijn ze onzichtbaarder dan je denkt. Bij harde etenswaren kun je vaak een stukje schimmel nog wel wegsnijden, maar voor brood, een potje jam of appelmoes geldt dat helaas niet, zegt het Voedingscentrum.
Wie net een snede schimmelbrood op heeft: geen paniek! Je wordt pas ziek als je vaak of veel boterhammen eet met schadelijke schimmels. Al is het wel aan te raden om beschimmeld brood volledig weg te gooien.