In de homeopathische geneeskunde wordt Lycopodium Clavatum veelal toegepast ter verbetering van het functioneren van de lever en de galblaas. Daarnaast wordt het toegepast bij darm- nier- en buik- en maagklachten.
Grote wolfsklauw staat al eeuwenlang bekend als medicijn. In Europa was het in gebruik als diureticum bij oedeem en als middel tegen diarree, dysenterie en anurie; verder als zenuwstiller bij spasmes en watervrees, als laxatief, als versterkend middel bij reuma en als wondpoeder.
Habitat: Grote wolfsklauw is een pionier van droge, voedselarme, zure zandgronden. De soort is vooral te vinden op droge stuifduinen met een droge, open heidebegroeiing, maar ook in de ondergroei van halfopen eikenberkenbos of open dennenbos.
Een Hubertusklauw wordt ook wel een Wolfsklauw genoemd. Het is een niet ontwikkelde vijfde teen aan de binnenzijde van de achterpoot van een hond. Deze vijfde teen zit net boven zijn voet.
Het is beslist niet gewenst deze teen te verwijderen. Hubertusklauwen zijn standaard voor de Franse Pyrenese berghonden, IJslandse honden (ook wel genoemd: herdershonden) en Turkse kangals (Anatolische herders).
Alleen honden hebben een Wolfsklauw
Het komt alleen voor bij huishonden, waarbij ook hier niet alle dieren getroffen worden. Hoewel theoretisch alle honden een Wolfsklauw kunnen bezitten, komt het vooral voor bij grote hondenrassen.
Het karakter: een trouwe kameraad
Dit hondenras houdt van mensen en kinderen en kan hier goed mee omgaan. Als je een Akita als huisdier neemt zal hij alleen niet een trouwe vriend zijn maar zal hij ook waken over jouw kinderen. Een fijne bijkomstigheid.
Dit boek is er om beter te leren begrijpen dat iedereen uniek is, ook je huisgenoot. Het gaat over spelen en knuffelen, over opvoeden en trainen, over honden met een hoekje af en over hoe je altijd minstens met twee bent in een relatie.
Je hond geeft je kusjes
Dit doet je hond als een teken van vriendschap, affectie en liefde. Als je hond je kusjes geeft, denk dan maar dat hij zegt: “Je bent mijn beste vriend, ik hou van jou, ik wil aandacht en contact…” Honden likken hun soortgenoten ook vaak als teken van onderdanigheid.
Je hond gromt naar jou om je iets duidelijk te maken. Voordat een hond zal bijten, zal hij eerst een waarschuwing geven. Het is dan ook belangrijk dat je meteen rustig afstand neemt van je hond. Het kan ook zijn dat je hond bang is van mensen of zijn bezit beschermt.
Bijten zonder dreigen
Dat kan komen doordat de hond in het verleden gestraft is voor bijvoorbeeld grommen. Als hij zo heeft geleerd dat zijn waarschuwingen niet helpen en dat de situatie er voor hem zelfs slechter op wordt, zal hij het waarschuwen gaan overslaan en direct bijten om zichzelf toch te verdedigen.
Over de nummer 1 positie is geen enkele twijfel. Ze zijn speciaal gefokt om zelfstandig beslissingen te nemen en hebben het vermogen probleemoplossend te handelen. De Border Collie is een hardwerkende, trouwe en hele intelligent hond.
Sommige honden zijn het liefst je enige hond en waarderen een tweede hond helemaal niet. Dit betekent namelijk het delen van aandacht, tijd, voer en speelgoed. En honden zijn van nature niet zo'n fan van “samen zullen we alles delen”. Andere honden hebben daarentegen echt een hondenvriend nodig om gelukkig te zijn.
Weetjes over scheetjes
Waarom honden vaak windjes laten, heeft te maken hun voeding en spijsvertering. De darmflora van honden bestaat uit bacteriën die helpen om het voedsel te verteren en de vitamines en voedingsstoffen over het hele lichaam te verdelen. Bij honden is dit minder ontwikkeld dan bij mensen.
Bordercollie is de slimste hond
De bordercollie is gefokt om schapen te hoeden en heeft daarom een beschermend karakter, een hoog energieniveau en een grote bereidheid om voor mensen te werken. Volgens hondenpsycholoog Stanley Coren is de bordercollie de slimste hond.
Het rustigste hondenras is de Basset hound. Met zijn vreedzaam karakter verliest deze hond zelden zijn geduld en verheft hij zo goed als nooit zijn stem.
De Whippet komt als meest gezonde hond naar voren. Een oorzaak kan zijn dat de hond niet heel erg populair is, en dus niet zo doorgefokt, en dat de hond niet op het uiterlijk maar op fysieke kenmerken wordt gefokt. De Nederlandse Schapendoes is een hondenras met weinig klachten, althans voor zover bekend.
De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”.
Voor de meeste honden is het prima om iedere acht weken de lengte van de nagels na te kijken en als het nodig is te laten knippen. De groei en slijtage kunnen verschillen: de ene hond heeft dus vaker een knipbeurt nodig dan de andere. Hou het goed in de gaten of vraag uw dierenarts om advies.
Jachtknobbel (occiput)
Met name de jachthonden hebben een prominente jachtknobbel. Vroeger dacht men dat dit betekende dat een hond een sterk reukvermogen had, maar dit een fabeltje. Op zich is het een normaal onderdeel van de anatomie, bij mensen heet het geen jachtknobbel, maar achterhoofdsbeen (os occipitale).
Ook wel de wolfsklauw of hubertusklauw genoemd. Naast de vier nagels aan de voet heeft de hond ook nog een duimnagel. De duimnagel bevindt zich aan de binnenkant van de poot, iets hoger dan de voet.
Grip tijdens het vechten. Honden zoals de kangal en de beauceron zijn bijvoorbeeld vooral gebruikt om de kuddes te beschermen tegen onder andere wolven. De hubertusklauw zou honden extra grip gegeven hebben bij het vastgrijpen van een wolf tijdens een gevecht.
Grip tijdens het vechten. Honden zoals de kangal en de beauceron zijn bijvoorbeeld vooral gebruikt om de kuddes te beschermen tegen onder andere wolven. De hubertusklauw zou honden extra grip gegeven hebben bij het vastgrijpen van een wolf tijdens een gevecht.