Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af. Je trekt de toplaag van de nagelplaat mee. Dit is erg slecht voor je nagels, waardoor ze pijnlijk aanvoelen. Vraag het aan de nagelstylist als u de Acrylnagels, gelnagels of de Gellak wilt laten verwijderen of als er problemen zijn.
De eerste 24 uur na het zetten van de gelnagels geen kracht zetten met uw nagels, er niet te veel mee in het water gaan,voorzichtig met zwemmen, haren wassen en goed de handen afdrogen en let op: Pas na 48 uur zijn uw gelnagels helemaal uitgehard.
Gellak is bestand tegen water, dus je kunt er gewoon mee zwemmen in zwembaden of in de zee. Houdt er wel rekening mee dat je de eerste 48 uur iets voorzichtiger moet zijn, nadat jij je manicure hebt aangebracht. De gellak heeft net een beetje extra tijd nodig op volledig uit te harden.
De nagellak en gellak zijn waterdoorlatend en hinderen de woedoe niet.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Gellak is al jaren zeer populair maar toch stappen ook veel mensen over van gellak naar BIAB. Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen zit hem in de stevigheid. Gellak is al zeer sterk maar BIAB geeft net dat stukje extra wat sommige mensen willen waardoor de nagels minder snel breken of scheuren.
Het verwijderen van de gellak zorgt voor de beschadiging. Gellak wordt namelijk vaak verwijderd met sterke aceton of door het in water te weken, hierdoor drogen je nagels heel erg uit. Je herkent droge nagels gelijk, ze zien er dof en wit uit.
Waardoor de nagellak weer lelijk wordt. Dit geldt natuurlijk niet als je in de ochtend je nagels lakt en pas 's avonds gaat douchen. Zorg daarom dat er tussen het lakken voor het douchen ongeveer zo'n 3 uur zit.
Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
Nee, in de gezondheidszorg mag nergens gewerkt worden met 'nepnagels'. Vanuit de literatuur weten we dat zich op handen met kunstnagels meer pathogene (ziekmakende) micro-organismen bevinden dan op handen met natuurlijke nagels.
Hoe vaak je je gelnagels bij moet laten werken, hangt af van hoe hard jouw nagels groeien, maar meestal is het nodig om elke drie tot vijf weken een bezoekje aan het nagelsalon te brengen!
Gelnagel die loskomt door onzorgvuldig werken
Dan heeft de nagelstyliste waarschijnlijk niet zorgvuldig gewerkt tijdens de voorbereiding van de nagels. Het is essentieel dat in de voorbereiding al het vet van de nagels en het stof na het vijlen goed worden verwijderd.
Een eerste set gelnagels die je in de salon laat zetten kost gemiddeld 50-70 euro. Dit is inclusief verlenging. Voor gelnagels zonder verlenging kan je rekenen op gemiddeld 40-60 euro. Breng je zelf gelnagels aan, dan ben je gemiddeld 40 euro kwijt, maar kan je er vaker mee doen.
De gel polish breekt af
Zorg dat je de nagel steeds goed geseald hebt. Wanneer je de nageltoppen niet goed sealt krijg je lucht onder de nagels en zullen de gellak nagels uiteindelijk afbreken. Onthou dat je bij iedere stap (base coat, kleur en top coat) de nagel goed sealt.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Om de acryl- of gelnagels mooi glimmend te houden en te beschermen tegen de zon of zonnebank kunt u het beste om de vier dagen een topcoat (blanke nagellak) op de nagels aan brengen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals: ammoniak, terpentijn, chloor, benzine, enz.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Er is ontzettend veel mogelijk als we het over nagelstyling en gelnagels hebben. Ook op korte nagels kun je prima gel laten plaatsen. Je nagels zien er mooi verzorgd uit. Daarbij zorgt de juiste nagelvorm en een lichte kleur ervoor dat je nagels groter lijken.
Het moet ook per laagje uitharden onder de UV-lamp. Gellak groeit net als bij gel nagels gewoon met je eigen nagel mee, dus zul je, met ongeveer 2 à 4 weken moeten opvullen.
Vermijd lange periodes in het water (zwemmen, schoonmaken, in bad zitten), gebruik je nagels nooit als gereedschap (tandenstoker, schroevendraaier …) en ga niet aan de lak trekken als het loslaat, want dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen.
De producten bevatten geen alcohol of dierlijke ingrediënten en voldoen hiermee aan de Islamitische richtlijnen. De nagellak en gellak zijn waterdoorlatend en hinderen de woedoe niet.
BIAB kent net als een gelnagel een bepaalde flexibiliteit waardoor het meebuigt met de eigen nagel. Vaak is BIAB zelfs wat flexibeler en de kans op breuken en barsten is daarmee klein. Ook egaliseert het oneffenheden in de natuurlijke nagel.