Frituurpan: Verwarm de frituurpan op 175 °C. Bak de diepgevroren kibbeling gedurende 4 minuten op 175 °C. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen. Airfryer: Leg de diepgevroren kibbeling in de airfryer en bak gedurende 10 minuten op 180 °C.
Kibbeling opwarmen airfryer
Als de airfryer warm genoeg is plaats je de kibbeling in de airfryer mand. Zorg ervoor dat de kibbeling niet te dicht op elkaar ligt zodat ze gelijkmatig kunnen opwarmen. Bak de kibbeling gedurende 10 minuten in de airfryer.
De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant. Wij raden de magnetron af, de vis verliest zijn krokante laagje.
Kant-en-klaar gebakken vis, zoals een lekkerbekje of kibbeling, kun je heel gemakkelijk in een paar minuten opwarmen in de koekenpan of oven. Bij het opwarmen in de magnetron verliest een lekkerbekje wel zijn knapperigheid.
Bij thuiskomst zet u de oven op 200C. Zodra de oven warm is, doet u de Kibbeling in een vuurvaste of ovenschaal en zet de Kibbeling vijf minuten in de oven. U kunt overigens de Kibbeling ook goed warm maken in een droge koekenpan. De vis alleen maar even kort doorwarmen is voldoende.
Bak de diepgevroren kibbeling gedurende 4 minuten op 175 °C. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen. Airfryer: Leg de diepgevroren kibbeling in de airfryer en bak gedurende 10 minuten op 180 °C.
Toch is de voedingswaarde van kibbeling niet enorm slecht. 100 gram kibbeling bevat zo'n 220 calorieën en maar liefst 24,5 gram eiwit en 13,8 gram vet. Daarnaast bevat deze gefrituurde snack ongeveer 13 gram koolhydraten en 1 gram vezel. Door deze hoge hoeveelheid eiwitten is kibbeling een best gezond tussendoortje.
Vis opwarmen
Heeft u gebakken vis koud gekocht of is het afgekoeld voordat u thuis bent? Zet het 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (circa 180 °C) of warm het even op in de koekenpan. De vis blijft zo heerlijk knapperig en is snel klaar voor gebruik.
De gebakken kibbeling is al heerlijk zonder saus, maar kan ook goed gecombineerd worden met cocktail-, ravigotte-, smul- of knoflooksaus. Bereiding: Opwarmen 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
U hoeft uw Philips Airfryer niet voor te verwarmen. U kunt de etenswaren meteen in de mand plaatsen, zonder het apparaat voor te verwarmen.
Snelle antwoord: Ja, je kunt aluminiumfolie, aluminium bakjes of schaaltjes gebruiken in de airfryer. Maar alleen als het gebruikt wordt om je gerecht in te wikkelen of om je gerecht in of op te leggen. Belangrijk is dat de folie niet de luchtstroom verstoord of los ligt in je airfryer.
Voorverwarmen doet u door, afhankelijk van het type Airfryer, op de start-/stopknop of de start-/pauzeknop te drukken nadat u de temperatuur hebt ingesteld (zie hiervoor 'het instellen van uw Airfryer'). De Airfryer begint op te warmen, wat twee tot drie minuten duurt.
Enkele handige vuistregels bij het bereiden van producten in de Airfryer: Heb je een bereidingstijd voor in de oven? Haal dan 20 graden van de temperatuur af en een derde van de bereidingstijd. Bijvoorbeeld: in de oven 30 minuten op 200 graden, betekent in de Airfryer 20 minuten op 180 graden.
Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
In 1 portie (145 gram) kibbeling zit: 304 kcal energie. 16,2 gram vet. 3,2 gram verzadigd vet.
Bak de diepgevroren lekkerbekjes gedurende 8 minuten op 170 °C graden. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen. Airfryer: Leg het product in de airfryer en bak 15 minuten op 180 °C.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Vis: opwarmen in een droge koekenpan of tien tot vijftien minuten in de oven op 180°C.
Meer vis eten
Juist vette vis is zo goed omdat er gezonde omega 3-vetzuren in zitten. Een extra portie kibbeling dan maar? Helaas, kibbeling is wel vet maar dat komt door het frituurvet dat in het beslag trekt. Frituurvet is niet rijk aan omega 3-vetzuren.
Gepaneerde vis, bijvoorbeeld kibbeling, is minder gezond dan vis zonder krokant laagje. Natuurlijk zitten er nog steeds goede voedingsstoffen in de vis, maar door het bakken in vet of boter, wordt er ook veel vet opgenomen. Dit maakt gebakken vis een minder goede keuze.
De laatste tijd kwam kabeljauw en schelvis weer in beeld voor deze visspecialiteit en zelf scholfilet werd en wordt voor lekkerbekjes gebruikt. Bij Kibbeling kennen we een vergelijkbaar patroon. Eerst werd Kibbeling alleen gebakken van speciaal uit kabeljauw uitgesneden kabeljauw-wangetjes.