Magere vis, zoals kabeljauw en koolvis is in de diepvries (minimaal -18 °C) zo'n zes maanden houdbaar. Vette vis (zoals zalm en makreel) en bereide vis (als kibbeling en gerookte paling) blijven ingevroren drie maanden goed.
Bewaren. Gegrilde producten kunnen 5 dagen in de koelkast bewaard worden of worden ingevroren in de meegeleverde verpakking.
Bewaartip voor dit product. Bewaar het goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Verse Vis: koelkast of vriezer
Het beste kun je de vis dezelfde dag nog eten. Lukt dit niet, dan kun je het prima twee dagen later eten. Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer.
Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren. Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
Toch is de voedingswaarde van kibbeling niet enorm slecht. 100 gram kibbeling bevat zo'n 220 calorieën en maar liefst 24,5 gram eiwit en 13,8 gram vet. Daarnaast bevat deze gefrituurde snack ongeveer 13 gram koolhydraten en 1 gram vezel. Door deze hoge hoeveelheid eiwitten is kibbeling een best gezond tussendoortje.
Kibbeling opwarmen in de oven
Als je een heteluchtoven of airfryer hebt verwarm je deze voor naar 180° Celsius. In een heteluchtoven/airfryer zal de kibbeling weer lekker krokant worden. Doe de kibbeling in een ovenschaal eventueel op wat bakpapier.
Verse vis kun je prima invriezen. Magere en matig vette vissen als schol, tarbot, kabeljauw en tong kunnen langer bewaard worden dan vette vis zoals makreel en zalm. Ons advies is om ingevroren vis maximaal 3 maanden in de vriezer te bewaren. Vries verse vis zo snel mogelijk na ontvangst in.
Vis invriezen na bereiding, mag dat? Je hebt een ovenschotel met vis of een vispannetje gemaakt en nog een restje over dat je wil invriezen? Dat kan prima, zolang de vis die je verwerkte in je gerecht vers was.
Hoe lang kan je lekkerbek in de vriezer bewaren
Lekkerbek blijft nadat ie is gebakken drie maanden goed in de vriezer. Ideaal dus als je wat lekkerbekjes over hebt. Zorg er wel voor dat de lekkerbek niet te lang buiten de vriezer of koelkast heeft gelegen. Als ie langer dan 2 uur niet gekoeld is, moet ie weg.
De inhoud van de Kippiepan is minimaal 3 dagen houdbaar vanaf het moment van levering/afhalen. Let op dat de inhoud te allen tijde goed gekoeld moet blijven (onder de 7 graden celsius) om deze houdbaarheid te kunnen waarborgen.
Je kunt een lekkerbekje ook opnieuw opwarmen in de pan. Gebruik hiervoor een 'droge' koekenpan (zonder olie of boter). Verhit de koekenpan op de laagste stand en leg het lekkerbekje in de pan voor zo'n 3 minuten. Draai het lekkerbekje daarna nog een keer om en laat het nog een paar minuten zachtje opwarmen.
Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de vis in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven. De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant.
Dingen die je beter niet kunt invriezen
Verse kruiden, mits je ze fijngehakt in een ijsblokhouder doet met een beetje olie. Een stuk kaas, dit komt de smaak en structuur niet ten goede. Rauwe en gekookte eieren, gebakken eieren kan dan weer wel. Rauwe aardappels, deze bevatten te veel vocht.
Laat producten snel afkoelen
Laat kliekjes eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast of vriezer zet. Zet je ze te snel in de koelkast, dan wordt de temperatuur in de koelkast te hoog en bederven je boodschappen sneller. Zet je ze te snel in de vriezer dan krijg je last van ijsvorming rond het product.
Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren. Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
Vis – 3-6 maanden
Magere vis zoals kabeljauw, koolvis, tonijn en schol is 6 maanden houdbaar in de vriezer. Vette vis zoals zalm en makreel is ingevroren 3 maanden houdbaar.
Waarom diepvriesvis een goed idee is
De voedzaamheid van diepvriesvis is niet ondergeschikt aan die van verse vis. Diepvriesvis wordt namelijk direct na vangst ingevroren waardoor het afbraakproces van de voedingswaarden stopt. Zo blijven de voedingsstoffen behouden.
Leg de vis in een afgesloten plastic zak in een kom met koud water. Zorg ervoor dat hij helemaal ondergedompeld is. Druk voorzichtig in met je vinger in de vis om te checken of hij ontdooid is. De dooitijd is afhankelijk van de dikte van de vis, maar deze methode neemt meestal een uurtje in beslag.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De vis heeft een afwijkende geur en een doffe kleur. Eet geen vis die er raar uitziet of vreemd ruikt.
Feit 8: Vis bedoeld om rauw te eten moet worden ingevroren
Rauwe vis die niet is ingevroren kan namelijk haringworm bevatten, een parasiet waar de mens flink ziek van kan worden. Daarom moet vis voor rauwe consumptie dus altijd ingevroren worden. Dit om eventuele haringworm te doden.
Een normale kibbeling is een standaard portie kibbeling voor de gemiddelde eter. Ca 200 gram, De kibbeling wordt geserveerd met een sausje naar keuze.
Kibbeling opwarmen airfryer
Als de airfryer warm genoeg is plaats je de kibbeling in de airfryer mand. Zorg ervoor dat de kibbeling niet te dicht op elkaar ligt zodat ze gelijkmatig kunnen opwarmen. Bak de kibbeling gedurende 10 minuten in de airfryer.
Airfryer: Leg de diepgevroren kibbeling in de airfryer en bak gedurende 10 minuten op 180 °C.