Bijvoorbeeld als mensen onder dreiging of dwang hun salaris af moeten staan. Gevallen van arbeidsuitbuiting kunt u (anoniem) melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie via: 0800 – 5151. +31 70 – 333 5678 (vanuit het buitenland)
Op Ik wil Fraude melden vindt u een online formulier, waarmee u de fraude kunt melden. U kunt hier ook meer informatie vinden over de FIOD. Grootschalige belastingfraude of financiële fraude door de georganiseerde criminaliteit? Neem dan contact op met het Team Criminele Inlichtingen.
' is de meldlijn waar u anoniem informatie kunt geven over ernstige misdaad. Anoniem misdaad melden doet u bij: M. Meld misdaad anoniem (telefoon 0800 - 7000)
Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een persoon of adres bekend? Nader onderzoek moet nieuwe feiten opleveren. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen, kan de politie overgaan tot actie.
Een melding wordt bijvoorbeeld niet doorgezet als: We jouw anonimiteit niet kunnen waarborgen. Bij M. ben je altijd anoniem.
Het verbergen van de identiteit van een slachtoffer kan alleen als er goede redenen zijn om bang te zijn voor wraakacties. De rechter-commissaris beslist uiteindelijk of iemand anoniem aangifte mag doen.
Wat gebeurt er na de melding of aangifte? Het slachtoffer kan bij zijn aangifte doorgeven dat hij op de hoogte wil blijven van de voortgang. Zoals het opsporen en aanhouden van de dader door de politie en wat het Openbaar Ministerie (OM) gaat doen. Het slachtoffer kan de voortgang via het slachtofferloket volgen.
Als je wilt, kun je anoniem blijven. Bel 0800-2000 (gratis). Wat gebeurt er als je Veilig Thuis belt?
Als patiënt, cliënt of betrokkene kunt u een klacht melden via het Landelijk Meldpunt Zorg. Het Landelijk Meldpunt Zorg is een aparte afdeling van IGJ en werkt nauw samen met de inspecteurs.
Als je graag anoniem en veilig online met iemand wilt bellen, is Linphone een goede optie. Het programma is open-source en gratis. Het is te gebruiken op Windows, macOS, iOS, Linux en Android. Alle berichten zijn bovendien beveiligd met end-to-end encryptie.
Risico's. Het is verboden om iemand te laten werken zonder dat voor deze werknemer belasting en premies worden betaald. Als zwartwerk wordt ontdekt, is de werkgever strafbaar. Niet alleen de direkte werkgever is strafbaar, maar als er sprake is van onderaanneming is ook de hoofdwerkgever strafbaar.
Als de belastingdienst erachter komt dat iemand zwart werkt, dan mogen ze een naheffing vorderen. Dat betekent dat je met terugwerkende kracht belasting betaalt over alles wat je hebt verdiend. Daarbovenop krijg je een boete die kan oplopen tot enkele duizenden euro's.
De diensten die samen op pad gaan, zijn de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, het UWV, vreemdelingenpolitie en gemeenten. Zij controleren verder op zwart werk, illegale huisvesting en naleving van vergunningen. Werknemers die zich niet kunnen identificeren, kunnen meteen een boete krijgen.
Denk daarbij aan geestelijke of lichamelijke mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik, psychoses of dreigende zelfdoding. Voor bovenstaande situaties waarin sprake is, of lijkt te zijn, van een acuut onveilige situatie als gevolg van huiselijk geweld of kindermishandeling, staat de Crisisdienst 24/7 paraat.
Het werk van Veilig Thuis wordt stelselmatig getoetst door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
Meestal praat Veilig Thuis eerst met het hele gezin (ouders en kinderen). Veilig Thuis praat ook met mensen die uw gezin kennen, bijvoorbeeld een leraar, huisarts, de politie en schuldhulpverlening. Ze bekijken wat zij kunnen doen om het veilig te maken. In een volgend gesprek maken Veilig Thuis en uw gezin afspraken.
Wanneer en hoe kan ik aangifte doen bij de politie? Van ernstige misdrijven moet u aangifte doen bij de politie. Bij andere strafbare feiten bepaalt u zelf of u aangifte doet. Bent u slachtoffer van een klachtdelict, dan kan de verdachte alleen vervolgd worden als u aangifte doet.
Stil: Uw telefoon maakt geen geluid en trilt niet. De melding wordt weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag veegt.
Bij een melding vertel je aan de politie wat er is gebeurd. Er wordt geen aangifte opgenomen en geen onderzoek ingesteld. Dankzij jouw melding is de politie extra alert en kan snel handelen. Zeker als er meerdere meldingen en aangiftes worden gedaan tegen een persoon.
U moet altijd melding doen van een uitgevoerde of voorgenomen ongebruikelijke transactie. U meldt een ongebruikelijke transactie in het meldportaal van de Financial Intelligence Unit - Nederland (FIU-Nederland). Of een transactie ongebruikelijk is, stelt u vast aan de hand van subjectieve en objectieve indicatoren.
Ja, het is strafbaar om een valse aangifte te doen. Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Als de politie erachter komt dat je gelogen hebt bij het doen van een aangifte loop je risico op een gevangenisstraf.
Je werkt 'in het zwart' als je geen arbeidscontract hebt afgesloten met je werkgever. Dan ben je niet officieel aan het werk. Meestal wordt je dan ook cash betaald in de plaats van een vast loon dat op je rekening gestort wordt.