Als je de verf per ongeluk langer in hebt laten werken is dit niet heel erg. Bij de 11.1 kan de kleur iets meer oplichten en iets assiger worden. Bij de andere kleuren kan de kleur kan alleen iets donkerder worden. De kleur vervaagt dan wel iets sneller.
Het zou kunnen dat je de kleuring te lang in je haar hebt laten zitten. In dat geval is de kleur doorgeslagen. Dit gebeurt sneller bij beschadigd of poreus haar, omdat de haarschubben dan verder openstaan.
KLEURVERVAGING ZOALS ELKE HAARVERF
Idealiter zou *permanente haarkleuring* voor altijd levendig blijven, of toch tenminste tot het uitgroeit. Op de meeste hoofden zou dat een goede 6-8 weken betekenen vooraleer je moet bijwerken. Maar soms, zelfs met een permanente haarverf, kan je kleur op enkele weken tijd vervagen.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten.
Haar verven voor beginners: hoelang moet haarverf intrekken? Een open deur, maar aangezien iedere haarverf anders is, lees je voor gebruik altijd het advies op de verpakking om erachter te komen hoelang moet haarverf intrekken en wanneer je het er weer uit moet spoelen. Meestal ligt dit tussen de 35 en 45 minuten.
Denk eraan dat het geen kwaad kan om de verf 5 minuten te lang erin te laten zitten. Na de maximale inwerktijd, doet de verf niks meer voor je haar. Te kort is wel een probleem! Dan heeft de haarverf niet voldoende tijd gehad om in te werken en kun je een ongewenst resultaat krijgen.
Let er tijdens en na het wassen alleen wel goed op welke producten je gebruikt, zodat jij zo lang mogelijk van je geverfde lokken kan genieten. Vermijd in elk geval shampoos en conditioners waar parabenen, siliconen en andere ingrediënten inzitten die je haar mogelijk kunnen ontkleuren.
Er zijn verschillende oorzaken waardoor je haarkleur snel kan vervagen. Dit kan bijvoorbeeld door de zon komen, de verkeerde shampoo, chloor of de haarverf die je gebruikt.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Oftewel, moet je je haar wassen voor je het gaat verven? Het antwoord is: nee. Sterker nog, vaak wordt afgeraden om je haar te verven op gewassen haar. Dit komt omdat het huidvet dat op je hoofd ligt voordat je je haar weer wast, je haar en hoofdhuid beschermt tegen schadelijke stoffen in de haarkleuring.
De regel is om 4 tot 8 weken te wachten voordat je opnieuw naar de haarverf grijpt, vertellen de meeste zoekresultaten op Google ons. Maar geldt dat voor iedereen? Nee, zegt kleurspecialist Cherin Choi op Greatist. Het ligt namelijk helemaal een jouw haartype, het verfproces en de look waar je voor wilt gaan.
In het meest ideale geval wacht je 72 uur met het wassen van je haar na een kleuring. Zo lang hebben de follikels nodig om te sluiten en de kleur vast te houden. Was je haar met lauwwarm of koud water om te voorkomen dat het uitdroogt.
Dan kun je die oranje kleur neutraliseren met een haarkleuring met een asnuance of een natuurtint. Dit kan alleen op gelijke kleurhoogte. Heb je dus bijvoorbeeld lichtblond haar, dan kun je de oranje kleur dus alleen met een lichtblonde haarkleuring met asnuance neutraliseren.
Tegenover geel/oranje staan de kleurtinten blauw en paars. Wat je dus nodig hebt om de gele of oranje gloed uit het haar te halen is een shampoo, conditioner en/of haarmasker met blauwe of paarse pigmenten.
Als de kleur te assig (te koel) is geworden: breng dan een warmere tint aan op je haardos. Zo krijg je meer balans in de kleur. Je haar is groen geworden: Groen haar is vaak het gevolg als je thuis je haar donkerder wilt maken. Al de rode pigmenten zijn uit je haar getrokken met als gevolg een zeegroene kleur.
Haarverf veroorzaakt haaruitval omdat agressieve chemicaliën in haarverf, zoals ammoniak en peroxide, de haarzakjes beschadigen. Na verloop van tijd treedt haaruitval na haarverf op omdat de haren zwak en broos zijn geworden.
"Bij de kapper is de kwaliteit van de kleuringen veel beter, dan die uit een pakje bij de drogist. Verf uit een pakje is heel chemisch en echt een aanslag op je haar en je weet nooit zeker wat het resultaat zal worden.
Veel mensen denken vaak dat je haar verven slecht voor je is, omdat het in de hoofdhuid trekt. Dit is absoluut niet waar. Haarverf is een van de meest onderzochte producten op ziektes zoals kanker. Hieruit blijkt al jaren dat je haar verven niet schadelijk is voor je gezondheid.
Vermijd het dus om net geverfd haar opnieuw te verven na één dag. In principe moet er 5 tot 8 weken zitten tussen twee haarkleuringen.
Kun je net geverfd haar weer opnieuw verven? We zouden je afraden om je haar opnieuw te verven, aangezien de kans groot is dat je het nog meer beschadigt. Het is het beste om ongeveer tot zeven weken te wachten voordat je opnieuw aan de slag gaat.
Knip het eruit. Echt je originele eigen haarkleur weer terugkrijgen nadat je je haar geverfd hebt, is best een lastige klus. De meest natuurlijke manier, waarmee je je haar ook niet extra beschadigt, is door de schaar erin te zetten. Hoe korter je haar, hoe sneller je weer helemaal terug bent bij je eigen haarkleur.
Dat kan komen doordat je de haarverf te lang hebt laten zitten, niet in delen hebt geverfd, maar ook doordat je haar al beschadigd was voor het kleuren. Dit kun je snel oplossen door je haar een paar keer te wassen met Head & Shoulders-shampoo. Dit zet de haarschubben open en maakt je haarkleur wat lichter.
Verven is minder belastend voor je haar dan blonderen. Dit komt doordat bij blonderen bijna alle bestaande kleurpigment in je haar wordt afgebroken. Dit kan jouw eigen natuurlijke kleurpigment of kleurpigment uit verf zijn.
Geen probleem! Je haar hoeft niet schoon(gewassen) te zijn om het te verven. De natuurlijke talg heeft geen invloed op de inwerking van de verf.