Uit onderzoek is namelijk gebleken dat serieuze relaties van millennials gemiddeld 4,2 jaar duren. Whaaaat? Dat is echt nog wel lang! Een kleine sidenote: hierbij zijn wel de relaties opgeteld die aan en weer uit gaan, want ehm, dat is blijkbaar een typisch 'ding' van deze tijd.
Er is goed nieuws en er is slecht nieuws; volgens de wetenschap, dan. We komen er maar gelijk mee voor de draad: 4,2 jaar, dat is hoe lang gemiddelde een relatie van een huidige twintiger duurt, wijst dit onderzoek onder Britse twintigers uit.
Een nieuwe relatie wordt pas na vijf maanden serieus, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ook samen een vakantie plannen en sleutels uitwisselen zijn tekenen dat de relatie vast wordt.
Gemiddeld duurt het drie maanden van daten tot een serieuze relatie, maar dit kan ontzettend variëren.
De moeilijkste jaren in een relatie zijn meestal de eerste paar jaar. In die tijd leren stellen elkaar kennen en proberen ze erachter te komen hoe ze hun relatie kunnen laten werken.
"Zie elkaar slechts één keer per week in de eerste maand dat jullie elkaar leren kennen," adviseert klinisch psycholoog Seth Meyers. Loop niet te hard van stapel bij prille liefde, waarschuwt psycholoog Seth Meyers, maar doe het kalm aan door maximaal één keer per week te daten in de eerste maand.
Binnen 2 jaar na de eerste vonk komt er echter in veel relaties de klad. De verliefdheid neemt af, de zin in seks ook, en mensen krijgen weer oog voor hun vrienden en hobby's.
De meeste mensen zoenen na 3 dates.
Zoiets moet toch groeien, als er een goede en leuke klik is, is er toch ruimte om elkaar verder te leren kennen? Ik heb begrepen dat uit onderzoek blijkt dat er bij 95% van de vrouwen pas bij de vijfde date echte gevoelens ontstaan. Vind het dan vaak ook erg jammer dat je niet de kans krijgt om naar elkaar te groeien.
Onderzoek claimt het magische aantal dates voor seks te hebben gevonden: 3.53. Na drieëneenhalve date vinden de meeste mensen het tijd om tot seks over te gaan. Kortom: op de vierde date, nét na het hoofdgerecht? (Wij zeggen: eet gerust lekker nog een dessert hoor!).
Veel mensen die te snel gaan in een relatie, jagen eerder een 'gevoel' na, dan een langdurige relatie. Als je kritisch naar je relatie kijkt, kom je misschien wel tot de conclusie dat het gevoel dat je van het samen zijn krijgt de reden dat je al grote stappen in je prille relatie zet en niet de persoon zelf.
Het is in een gezonde relatie ontzettend belangrijk om allebei je eigen vrienden, dromen, doelen in het leven en verlangens te hebben. Het is heel logisch en heel normaal om allebei je eigen dingen te hebben. Een eigen leven hebben naast je relatie, is dé key om het fijn met elkaar te hebben en te blijven hebben.
Vrouwen leren gemiddeld op hun 25e hun Ware liefde kennen. Bij mannen is de gemiddelde leeftijd 28 jaar. Gelukkig wijst het onderzoek een gemiddelde leeftijd uit, dus als je al ouder bent, kun je echt nog wel jouw droomman of -vrouw tegen het lijf lopen. No worries!
Wanneer je de meeste kans hebt om die ware tegen het lijf te lopen? Op je 25e. Sla die avonden uit dan vooral niet over, want je weet het nooit. Mannen zijn iets ouder als ze hun soulmate vinden, ongeveer 28 jaar, blijkt uit onderzoek van match.com dat is gedaan onder duizenden singles.
Goed nieuws: Nederlanders zijn erg tevreden met hun huidige relatie. Ze geven deze gemiddeld een 8,1. Dit cijfer is ongeveer gelijk voor mensen van alle leeftijden, in korte en in lange relaties, en van alle opleidingsniveaus en inkomensgroepen.
Geduld is een schone deugd
“Er bestaat jammer genoeg geen magisch aantal van dates voor wanneer de vonk overslaat. Soms kan dat wat langer duren." Kortom, ook al is je date niet je type, toch kan je er nog pardoes voor vallen.
Volgens Helen Fisher, doctor in de biologische antropologie, is het beter om een eerste date – zeker als jullie elkaar op het internet hebben leren kennen – te beperken tot twintig minuten. 'Fysieke eigenschappen kun je binnen een seconde waarnemen – 'te klein, te lang, te dik, te dun, te oud, te jong, ...
Zoenen begint vaak met kussen: met dichte lippen kus je elkaar op de mond. Je beweegt je lippen en tast die van de ander af. Op een bepaald moment draai je je hoofd een beetje schuin, zodat jullie neuzen elkaar niet in de weg zitten.
Wanneer je zoent, schiet je hele lichaam in actie. Je hart begint sneller te slaan en er komt endorfine en dopamine vrij. Deze stoffen geven je een gevoel van geluk en euforie. Zoenen is ook goed voor de tanden.
Zoenen is goed voor de intimiteit van je relatie
Dat legt lichaamstaal en zoen-expert Katia Loisel uit: "Het kan de aantrekkingskracht verhogen, er komt veel oxytocine vrij in je lichaam, dat is het knuffelhormoon dat verbinding en intimiteit stimuleert.
Als je partner echt van je houdt, zal je dit zeker en vast voelen. Respect, begrip en vertrouwen zijn daarbij ontzettend belangrijk. Als deze eigenschappen er zijn, zal de relatie zeker en vast kans tot slagen hebben.
Sinds die tijd geldt grofweg dat 1 op de 3 huwelijken eindigt in een echtscheiding. Vandaag de dag is dat niet heel veel meer. Wat we minder goed weten is hoeveel samenwoners hun relatie beëindigen. Schattingen liggen daar wel iets hoger, net zoals 2e huwelijken grofweg 1 op de 2 relaties die eindigen.