Bij display folies raden wij het niet aan om het opnieuw aan te brengen. Een tempered glass kan in tegenstelling wel verwijdert en weer aangebracht worden. Wel moet je enkele stappen ondernemen voordat je de tempered glass gelijk plaatst.
Gebruik een tandenstoker (schuif) om elke hoek van de schermbeschermer op te tillen. Als je een föhn hebt gebruikt om de lijm los te maken, kun je de schermbeschermer op dit punt mogelijk voorzichtig verwijderen.
Helaas biedt een plastic screenprotector niet voldoende bescherming om schade aan het scherm te voorkomen. Wil je hoge reparatiekosten voorkomen, dan raden wij aan om een screenprotector van glas te gebruiken.
De eerste tip die we je willen meegeven is dat je je scherm goed schoon moet maken. Neem hier dan ook de tijd voor, want een achtergebleven vuiltje kan ervoor zorgen dat je screenprotector op die plek niet goed aan je scherm kan hechten waardoor er lucht onder je screenprotector ontstaat.
Een Tempered Glass Screenprotector is een screenprotector gemaakt van écht (gehard) glas. Een glazen screenprotector biedt betere bescherming dan een reguliere plastic screenprotector. Zo is een glazen screenprotector kras vrij en voorkom je vingerafdrukken op het touchscreen.
Bij display folies raden wij het niet aan om het opnieuw aan te brengen. Een tempered glass kan in tegenstelling wel verwijdert en weer aangebracht worden.
Maak de rand los met een tandenstoker door voorzichtig de tandenstoker onder de zijkanten te duwen. Pak een pasje, zoals je pinpas of creditcard en schuif die onder de rand van de screenprotector. Schuif het pasje steeds wat verder onder de screenprotector totdat die helemaal loskomt.
Als je je smartphone laat vallen of ergens tegenaan stoot, beschermt een screenprotector je scherm tegen schade. Hierdoor kunnen screenprotectors breken, dit geldt vooral voor glazen varianten. Je screenprotector is dan kapot, maar heeft dan wel je scherm beschermd tegen krassen of een barst.
Een smartphonescherm is gemaakt van glas. Glas krast en het kan breken. Daarom is het verstandig om je smartphone te beschermen met een screenprotector.
Conclusie. Glazen screenprotectors bieden een goede bescherming voor je smartphone, maar zijn wel dikker. Daarnaast is er een kans dat hij breekt bij een val, maar je scherm is dan wel nog heel. Een kunststof screenprotector is een dun beschermlaagje, dat basis bescherming biedt tegen krassen en stoten.
Een screen protector van glas wordt ook wel een tempered glass genoemd. Voordeel van een tempered glass is de mate van bescherming. Een tempered glass beschermt namelijk niet alleen tegen krassen, maar ook tegen barsten. Daarnaast voelt een tempered glass erg natuurlijk aan.
Het is gebruikelijk dat je een speciaal reinigingsdoekje meegeleverd krijgt in het doosje van de screenprotector. Hierin bevindt zich een vochtig doekje, waarmee je het scherm van je mobiele telefoon kunt schoonmaken. Met het droge doekje kun je vervolgens het scherm droogmaken.
Begin met de onderste, daarna de zijkanten en tenslotte de bovenkant. Let op: het glas staat los in de sponning. Doe veiligheidshandschoenen aan en verwijder voorzichtig het glas. Gebruik hiervoor een of twee zuignappen en zet het glas veilig weg, bijvoorbeeld op twee blokjes hout.
Extra privacy
Met een privacy tempered glass op je smartphone wordt het zicht bij normaal gebruik niet verhinderd. Dankzij verschillende lagen in het glas, kun je vanuit andere hoeken het beeldscherm niet bekijken. Je hebt hier zelf geen last van, maar het is wel zo prettig dat anderen niet kunnen meekijken.
Je voorkomt krassen en barsten in het scherm van je iPhone 13 of 13 Pro met een screenprotector. Zo blijft je scherm er langer als nieuw uitzien.
De scheuren zijn idd tot aan de rand maar zijn bij gebruik totaal niet zichtbaar, alleen de pit is zichtbaar. Met "erger voorkomen" bedoel ik mogelijk loslaten van stukjes of zichtbaar worden van de barsten door vuil/zweet. Daar zal een screenprotector zeker wel tegen helpen ja.
Het scherm van je Apple iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro of 14 Pro Max wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Dit doe je met een goede screenprotector. Zo voorkom je krassen en barsten op je scherm.
Een screenprotector is een flinterdunne folie van kunststof of gehard glas die het glazen beeldscherm van je smartphone beschermt tegen krassen, putjes en andere beschadigingen.
Bij HEMA heb je ruime keuze uit verschillende screenprotectors. Voor elk model zit er wel een geschikte beschermer tussen. Zo hoeft jouw telefoon niet meer onbeschermd door het leven te gaan. Naast screenprotectors kun je ook voor overige benodigdheden voor je smartphone bij HEMA terecht.
Screenprotectors beschermen tegen krassen. Hoe voorzichtig je ook bent, je nieuwe telefoon zal uiteindelijk krassen oplopen. Dat is gewoon een feit. Maar met een screenprotector op zijn plaats zijn die krassen minder zichtbaar en veroorzaken ze minder schade aan het scherm van je telefoon.
Deze sticker, ook wel “dust absorber” genoemd, zorgt ervoor dat eventuele kleine stofdeeltjes verwijderd kunnen worden. Die blijven namelijk plakken aan de sticker. Het gebruik van de dust absorber is simpel, plak hem op je scherm waar je kleine stofdeeltjes ziet, en haal hem er meteen weer vanaf.
De beste screenprotector voor de iPhone 12 is de Glazen 3D screen protector. Deze harde screenprotector vormt de dikst mogelijke laag bovenop het scherm om te beschermen tegen kras-, stoot-, of valschade. Een harde screenprotector kost wel meer dan één gemaakt van folie.
Ook in dikte is er een verschil tussen glas en plastic. Zo is de dikte van een plastic bescherming ongeveer 0,1 mm en lijkt het meer onderdeel te zijn van de telefoon. De glazen screenprotector ligt tussen de 0,3 en 0,5 mm dikte. Hij zal dus iets meer “op” de telefoon liggen waardoor je hem ook duidelijker ziet.