Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Vitamine B is met name belangrijk voor sterke, gezonde nagels. Vandaar dat biotine (vitamine B8) een aanrader is als supplement. Hier zorg je ook meteen voor huid en haar. Vitamine B kun je verder genoeg uit voeding halen.
Vaak hebben mensen met zwakke nagels een tekort aan biotine (vitamine B 8), vitamine D, calcium en/of zink. Deze vitamines en mineralen kun je halen uit eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten. Ook zijn er supplementen waar je deze voedingsstoffen uit kunt halen om je nagels te verzorgen.
Om je nagels sneller te laten groeien, moet je je handen en nagels iedere dag goed hydrateren met een fijne, rijke handcrème. Ook het drinken van genoeg water is heel belangrijk, dus zo'n twee liter per dag. Hydratatie maakt je nagels sterker, waardoor ze minder snel afbreken en dus beter kunnen groeien.
Hydrateer de nagels
Als je regelmatig manicures en pedicures krijgt, breng dan Vaseline aan op je nagels en nagelriemen tussen de poetsmiddelen door. Dit minimaliseert broosheid en helpt voorkomen dat je nagels afbrokkelen.
Zo groeien de nagels van de hand waarmee men werkt sneller en ook medicatie zoals chemotherapie kan van invloed zijn. Maar zaken van buitenaf, zoals langere tijd in water zitten, hebben geen invloed.”
Door je nagels dagelijks in te smeren met een nagelolie, help je ze herstellen. Dit is erg belangrijk in het herstelproces van je nagels. Nagelriemen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om het lichaam binnen te dringen en infecties te veroorzaken. Door je nagelriemen te verzorgen blijven ze zacht en soepel.
Normale, gezonde nagels zijn glad en egaal gekleurd. Geribbelde, broze of zachte nagels, witte vlekken of gele nagels kunnen daarentegen indicatoren zijn van verschillende aandoeningen, zoals stoornissen in de bloedsomloop, schildklierproblemen of tekorten.
Wij van Top-x hebben namelijk de Herôme Nagelverharder Extra Sterk en Base Coat geselecteerd als beste nagelverharder 2023! Dit is volgens onderzoek van Herôme Cosmetics de onbetwiste nummer 1 onder de nagelverharders. Niet gek dus dat deze ook bij ons als beste uit de test komt!
Pissebedden horen tot de meest bekende bodemdiertjes. Ze eten rottende planten.
Arganolie heeft bewezen nagels schoon en sterk te kunnen houden. Kokosolie – deze olie is rijk aan laurinezuur wat helpt de nagels gezond te maken. Palmpitolie – deze olie houdt de nagels sterk. Olijfolie – ook goed voor de nagels en overal verkrijgbaar.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Het loslaten van één of meerdere nagels kan komen door schade/trauma (ongeluk) door bijvoorbeeld het stoten van de nagel of het vallen van een zwaar voorwerp op de nagel, ziekte aan de nagel(s) of huid, verminderde bloedtoevoer, infectie en geneesmiddelen. Het kan tevens wijzen op een onderliggend medisch probleem.
Giet warme melk in een kom en laat je handen vijf minuten weken. Dit versterkt je nagels en maakt je huid lekker zacht. Ga nooit met je handen in te heet water, want je nagels en je huid drogen hiervan uit. Als je broze nagels hebt, gebruik dan geen matte nagellak.
De lunula heeft een witte kleur door de lucht die eronder zit. Het halve maantje zit namelijk niet stevig vast aan het bindweefsel. Als je nagels groeien, verschuift het halve maantje nog meer richting de nagelriemen en is de lunula bijna niet te zien.
Een hematoom (bloedstolsel) onder de nagel komt heel veel voor en ontstaat door stoten (of een ander licht trauma) en bijvoorbeeld het lopen op te krappe schoenen. Het gestolde bloed onder de nagel kleurt meestal zwart, maar vaak is er aan de randen iets paarsig van kleur.
Wat is de oorzaak van geribbelde nagels? In de meeste gevallen is de oorzaak van geribbelde nagels te vergelijken met de oorzaak van huidrimpels. Als de huid veroudert en/of uitdroogt ontstaan er vaak huidrimpels doordat de cel vernieuwing vertraagt en de elasticiteit van de huid afneemt. Dit gebeurt ook met je nagels!
Gebruik nagelolie. Door je nagels (het liefst dagelijks) in te smeren met een voedzame olie, zorg je ervoor dat ze gehydrateerd blijven. Hierdoor breken ze minder snel af. De meest geschikte olie hiervoor is Arganolie.
Je nagelplaat wordt een beetje opgeruwd of bewerkt met een primer waarna de nagels weer kunnen worden opgevuld met acryl of gel. De overloop is zo natuurlijk, dat niemand zal zien dat je nagels zijn opgevuld. Zijn de nagels droog en hard, dan is het tijd voor de finishing touch.
Als je de gellak verwijdert, kunnen je nagels wat dunner aanvoelen, omdat gellak vrij zwaar voelt. Het is niet zo dat nagels ook daadwerkelijk dunner worden na het dragen van gellak, wel kunnen je nagels beschadigen als je de gellak er probeert af te krabben.
Nagels ademen namelijk nooit. Niet voor niets groeien nagels van binnenuit: ze worden gevoed vanuit de bloedsomloop. Er is dus geen reden om te vrezen voor 'verstikkende' kunstnagels!
Beschadigde nagels
Je nagels kunnen door te veel zon zachter worden, waardoor de kans bestaat dat ze breken. Ook kunnen ze vergelen. Door een goede, beschermende nagellak te gebruiken, kun je jouw vinger- en teennagels beter beschermen tegen het felle zonlicht.
Vingernagels groeien gemiddeld 0,1 millimeter per dag en dus zo'n 3-3,5 mm per maand. Teennagels groeien gemiddeld 1,62 millimeter per maand.