Een scooterverzekering op een andere naam afsluiten kan eigenlijk niet. Daar is alleen 1 uitzonder op. Woont u samen met uw partner? Dan kan die uw scooter ook verzekeren, zelfs al staat het kenteken op uw naam.
je kan 2 brommers op 1 naam zetten ja, maar je betaald wel gewoon vo0r 2, en je hebt dan aparte kentekens/papieren etc..
Kan ik een scooter verzekeren die niet op mijn naam staat? Dit is niet mogelijk. De eigenaar/kentekenhouder van de scooter moet deze verzekeren. Blijkt dat je fraude hebt gepleegd door de scooterverzekering op naam van iemand anders te zetten, terwijl jij er zelf het vaakst op rijdt?
De scooterverzekering is persoonsgebonden en kan dus niet overgeschreven worden. Als je jouw scooter verkoopt dan moet de nieuwe eigenaar zelf een scooterverzekering afsluiten. Je kan je opgebouwde schadevrije jaren ook niet overdragen aan iemand anders.
In Nederland moet elke eigenaar van een scooter het voertuig verzekeren. Een scooter wordt namelijk gezien als een volwaardig voertuig in het verkeer. Dit betekent dat de scooter minimaal WA verzekerd moet zijn. Net als het verzekeren van bijvoorbeeld jouw auto is ook het afsluiten van een scooterverzekering verplicht.
Voorwaarden. U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een 'papieren' kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Ja, uw kind mag op uw bromfiets rijden. Er zijn dan wel extra regels van toepassing. Op de schade is dan een aanvullend eigen risico van € 500 van toepassing. Dit bedrag komt bovenop het standaard eigen risico van € 200.
Heeft u het voertuig verkocht en heeft de nieuwe eigenaar het voertuig niet overgeschreven? Dan moet u samen met de koper een overschrijving regelen en ontvangt u het vrijwaringsbewijs van de koper. Weet u niet wie de nieuwe eigenaar is of krijgt u geen contact? Dan kunt u ons vragen het voertuig van uw naam te halen.
Ben ik wel verzekerd op een andermans brommer? De brommerverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. U mag dus iemand anders op de brommer laten rijden, maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden.
Er geldt in principe geen limiet, maar als het er veel worden, kan er bij autoriteiten een belletje gaan rinkelen en worden onderzocht of hier geen sprake is van malafide handel of identiteitsfraude.
Wanneer u een brommerverzekering afsluit, is deze verzekering gekoppeld aan de brommer en niet aan uzelf. Dit betekent dus dat uw brommer nog steeds verzekerd is wanneer iemand anders erop rijdt. Uiteraard moet de bestuurder wel bevoegd zijn om te rijden en dus beschikken over een rijbewijs of een brommercertificaat.
Als de scooter op uw naam staat, bent u verplicht hem te verzekeren. Ook als u uw scooter niet gebruikt en stof staat te vangen in de schuur. Het is belangrijk dat uw scooter binnen 28 dagen na de tenaamstelling is verzekerd. Is dat niet het geval, dan loopt u het risico op een flinke boete van de RDW of politie.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
Bij een autoverzekering kun je altijd maar één hoofdbestuurder opgeven. Dit is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Dit is vaak de verzekeringsnemer, maar kan ook jouw partner zijn. Het is dus niet mogelijk om de autoverzekering op twee namen te zetten.
Je kunt bij de meeste verzekeraars namelijk twee auto's verzekeren op één naam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld alleen twee auto's verzekeren wanneer deze op jouw eigen naam of die van je partner staan en jullie op hetzelfde adres wonen.
De scooterverzekering blijft geldig, ook wanneer je kind op de scooter rijdt. Het is wel belangrijk om de naam van het kind op te geven als bestuurder van de scooter.
U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speedpedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.
Kan ik mijn brommer verzekeren zonder rijbewijs? Ja, je kunt je brommer ook al verzekeren als je nog geen rijbewijs hebt. Dit is zelfs verplicht: zodra jouw nieuwe brommer op jouw naam staat, moet je hiervoor een bromfietsverzekering afsluiten. Dit moet op z'n minst een WA verzekering zijn.
Kosten scooter of brommer overschrijven
De kosten voor het overschrijven van een scooter en kenteken zijn overal in Nederland 11,40 euro. Daarnaast ben je bij een Kentekenloket ook aan het juiste adres voor aanvullende diensten zoals een aankoopkeuring, kilometercheck en wintercheck.
Daarnaast moet het kentekenbewijs compleet zijn. Wanneer de tenaamstellingscode ontbreekt of als er een deel mist van het kentekenbewijs, kan de scooter niet overgeschreven worden. Bij een papieren kentekenbewijs mag het voertuigbewijs deel één ontbreken.
De baliemedewerker bij het postkantoor zet de scooter op jouw naam. Jij krijgt een bon met het eerste deel van de tenaamstellingscode erop. De volgende werkdag – of in ieder geval binnen enkele dagen – krijg je jouw nieuwe kentekencard binnen per post, daarbij zit ook het tweede deel van de tenaamstellingscode.
Kinderen jonger dan 8 jaar moeten op een fiets, snorfiets, brommer of scooter een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug, handen en voeten. Bijvoorbeeld een kinderstoeltje. Kinderen achterop een brommer, snorfiets of scooter moeten ook een goedgekeurde helm dragen.
Bij het afsluiten van een scooterverzekering moet de verzekeringnemer minimaal 16 jaar zijn. Ouders of verzorgers moeten tekenen voor de verzekering indien de verzekeringnemer nog geen 18 jaar is.
U mag vanaf 17 jaar rijles nemen op een lichte motor en het theorie-examen motor doen. Voor het praktijkexamen moet u minimaal 18 jaar zijn.