Zolang je cosmetica niet vloeibaar is, kan het prima zonder problemen mee in je handbagage. Je gezichtspoeder, oogschaduw en blush kun je daarom eenvoudig meenemen in je make-uptas. Alle vloeibare make-up zoals foundation, primer en lipgloss mogen mee mits het verpakkingen van maximaal 100 ml zijn.
Make-up in vaste vorm, maar ook in poedervorm: highlighterpoeder, blush, oogschaduw en oogpotloden vormen dus geen probleem. Vloeibare producten moeten echter in een doorzichtig zakje worden gestopt, waarbij het aantal van 10 verpakkingen, elk met een inhoud van 100 ml, niet mag worden overschreden.
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
U mag make-up meenemen in zowel handbagage als ingecheckte bagage. Maar voor de handbagage gelden beperkingen in verband met mogelijke gevaren tijdens de vlucht. Hieronder valt make-up zoals foundation, concealer, mascara, highlighter, make-up remover en meer. Grotere artikelen kunnen wel in de ruimbagage.
Vloeistoffen omvatten toiletartikelen zoals shampoo, aftershave, hand- of bodylotion, mondwater en vloeibare make-up.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
In je handbagage mag je 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of aangebroken verpakkingen mogen uiteraard ook. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta's en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.
What is this? De algemene stelregel bij het reizen is dat je maximaal 1 liter aan vloeistoffen mee mag nemen in je handbagage, onderverdeeld in verpakkingen van maximaal 100 ml. Dus welke vloeibare make up je ook in je handbagage wilt meenemen, zorg ervoor dat het in een potje zit van 100 ml en niet groter.
De meest voorkomende vloeistoffen die in handbagage worden vervoerd, zijn toiletartikelen als parfum, shampoo, deodorant, gel, mascara, zonnebrand, crème en lippenstift. De regel geldt echter ook voor o.a. drank en etenswaren. Pindakaas, mosterd en mayonaise worden bijvoorbeeld ook gezien als vloeistoffen.
Vloeibare make-up in je handbagage
Voor vloeibare make-up gelden dezelfde regels als voor vloeistoffen. Shampoo, crèmespoeling, haarmousse en deo zijn allemaal vloeibaar. Daarnaast zijn ook lipgloss, eyeliner en nagellak vloeibaar, alhoewel deze meestal geen probleem vormen.
Is tandpasta een vloeistof dan? Ja, of eigenlijk half vloeistof en half vaste stof. Hoe dan ook, gels, waar tandpasta onder valt, wordt op het vliegveld meegerekend als vloeistof. Je mag zoveel vloeistoffen meenemen als je wilt, maar het moet wel in één zak van 1 liter passen.
Een pincet of zakmes mag je meenemen het vliegtuig in, als het scherpe gedeelte (het blad) niet langer is dan 6cm. Een scheermesje mag alleen mee als het een veiligheidsmesje of wegwerpscheermes in een vaste houder is. Losse of open scheermesjes mogen niet mee in je handbagage.
Niet-vloeibare make-up. Producten zoals blush, lipstick, gezichtspoeder, oogschaduw en bronzer mag je gewoon meenemen. Vloeibare make-up. Producten zoals foundation en crèmige producten zoals lippenbalsem in verpakkingen van max.
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Het hele punt van droogshampoo is net dat het -wel ja- droog is, niet vloeibaar dus. Helaas staan ook deze flessen onder druk en mogen we het wel vergeten om ze mee te nemen. Er bestaat echter ook droogshampoo in poedervorm.
Boven de 21 graden zal de textuur al kunnen veranderen. Bewaar make-up daarom liever in de koelkast als je naar de warmte gaat. Maar niet te koud, want onder de 0 graden kunnen je producten ook weer veranderen. Je houdt op deze manier meteen ook bacteriegroei op afstand.
Weggooien van verzorgingsproducten
Die moeten bij het restafval. Heb je plastic flessen met (resten van) bodylotion, zonnebrandmiddel of andere vettige producten, spoel dit middel dan niet door het riool: het vet kan voor verstoppingen zorgen. Gooi deze resten dus met fles en al bij het restafval.
Klein chemisch afval (kca) kunt u inleveren bij een gemeentedepot, chemokar of kca-depot.
Ook met flesjes vloeistof in verpakkingen onder de 100 ml kun je grote problemen aan boord veroorzaken. Met de 100 ml regel ben je dus niet per definitie veiliger, dan zonder. Discussie over nut regelsVanaf de invoering in 2006 is er veel discussie geweest over het nut van deze vloeistofregels.
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je tussen de 5 en 14 kilo handbagage meenemen. Wil je geen risico nemen? Dan zit je bij 8 tot 10 kilo handbagage in de meeste gevallen veilig. De standaard maximale afmetingen van handbagage zijn 55x25x35 cm of 55x20x40 cm (lengte x breedte x hoogte).
De inhoud van het zakje van 18 x 20,5 cm is 1 liter.
Je paspoort of identiteitsbewijs
Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste! Zonder paspoort of identiteitsbewijs geen vakantie. Plak deze eventueel aan de deur, zodat je hem zeker weten meeneemt. Dit mag je niet vergeten.
Ga jij op vakantie met het vliegtuig en neem je jouw powerbank mee? Je mag je powerbank in het vliegtuig mee nemen als de capaciteit 27.000 mAh of minder is. Doe altijd je powerbank in je handbagage, want powerbanks mogen niet in ruimbagage.