In de iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (3e generatie) en de iPhone 14 (buiten de VS gekocht) kan één fysieke simkaart en één eSIM worden gebruikt. In de iPhone 13, iPhone SE (3e generatie) en nieuwere modellen kun je twee eSIM's gebruiken.
Welke simkaart je nodig hebt is afhankelijk van je toestel. Bij de iPhone heb je vrijwel altijd het kleinste formaat nodig, de nanosimkaart.
Om de simkaarthouder te openen, steek je een paperclip of een simkaartverwijdertool in het gat naast de houder. Druk deze voorzichtig door in de opening, naar je iPhone toe, maar forceer niet. Als het je niet lukt om de simkaarthouder te openen, breng je je device naar je aanbieder of een Apple Store voor hulp.
Het hangt van het formaat van de simkaart af. In een iPhone gaan micro-simkaarten. Veel Android-toestellen gebruiken standaard simkaarten.
Apple heeft de aanwezigheid van een simkaartje steeds verplicht.
Een fysieke simkaart plaatsen
Je kunt ook een nanosimkaart van een aanbieder krijgen of de nanosimkaart uit je vorige iPhone gebruiken. Opmerking: Fysieke simkaarten zijn niet compatibel met iPhone 14-modellen die in de VS zijn gekocht.
Ben je Android-gebruiker en wil je overstappen naar een iPhone, dan wordt het extreem makkelijk voor je gemaakt. Apple heeft namelijk een speciale app met de naam Move to iOS gemaakt, die je helpt bij het overzetten van alle belangrijke data zoals foto's, personen in je contactenlijst en meer.
Simkaart gebruiken in nieuwe telefoon
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Een simkaart kan in elke smartphone
Houd er wel rekening mee dat sommige nieuwe modellen voorzien zijn van eSIM. Vaak hebben deze toestellen nog wel een fysieke simkaarthouder. In de toekomst kan dit zomaar veranderen en heb je misschien helemaal geen fysieke simkaart meer nodig.
Heb je iPhone Xs (Max), 11, 11 Pro (Max), 12 (mini), 12 Pro (Max), 13 (mini), 13 Pro (Max), 14 (Plus) of 14 Pro (Max)? Dan is het toestel geschikt voor dual sim. Je gebruikt een nanosimkaart en een digitale eSIM. Bij toestellen uit de iPhone 14 serie kun je ook 2 eSIM's gebruiken.
iPhone 13-modellen en ouder hebben ook een nanosimkaarthouder. U kunt een nanosimkaart van een aanbieder gebruiken.
Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Dit zijn er 3: mini, micro en nano. De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste.
Simkaarten zijn er in verschillende maten. Zo is er de standaard (mini) simkaart, de kleinere micro-sim en de nóg kleinere nano-sim. De mini-simkaart wordt niet meer gebruikt en zelfs de micro simkaart wordt zeldzaam. Vrijwel alle nieuwere telefoons gebruiken een nano-simkaart.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Grote kans dat je dít toestel hebt. De iPhone staat bekend om zijn breekbaarheid, maar toch blijken het de nieuwste Samsungmodellen te zijn die het snelst breken als je ze laat vallen. Europese consumentenorganisaties hebben verschillende toestellen getest op vallen om te zien hoe snel ze kapot gaan.
Gelukkig kun je bij de iPhone in bijna alle gevallen de kleinste, nano-simkaart gebruiken. Apple heeft vanaf de iPhone 5 gekozen voor nano-sim. Oudere toestellen, zoals de iPhone 8, tot aan de nieuwste iPhone 12 (Pro) werken met een nano-simkaart.
Je kunt dus bereikbaar zijn op twee nummers op één iPhone 14. Dit kun je op twee manieren doen: één nanosim (normale simkaart) en een é-sim. Je kunt ook kiezen voor twee actieve eSIM's. Kortom: het is dus van belang dat je beschikt over minimaal één e-sim.
Om achteraf een micro-simkaart om te zetten naar een nano-sim, moet deze geknipt worden. Dit kan in een fysieke winkel van een provider, maar met een vaste hand kan je deze ook zelf uitknippen.