Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Krentenbrood kun je gerust 5-7 dagen bewaren in de keukenkast of zelfs een maand in de vriezer. Je kunt brood beter niet in de koelkast bewaren, omdat de moleculen dan van structuur veranderen. Wij adviseren daarom om brood altijd óf in de keukenkast te bewaren óf in de vriezer.
Wanneer je in het bezit bent van bollen een houdbaarheidsdatum van 1 juli 2019 moet je opletten. De PLUS waarschuwt voor de PLUS Rozijnen - krentenbollen (6 stuks). Bollen met een houdbaarheidsdatum tot 29 juni 2019 kun je beter niet eten.
Bewaaradvies. Houdbaarheid: ca. 4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
Croissant veel vetter
Een krentenbol bevat 134 kilocalorieën, lezen we in de caloriechecker van het Voedingscentrum. Daarnaast zit er 1,3 gram vet in, waarvan 0,4 gram aan verzadigd vet, 4,2 gram eiwitten, 25,5 gram aan koolhydraten, 2,1 gram vezels en 0,47 gram zout.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
De krentewegge
Tegenwoordig wordt dit brood in allerlei afmetingen gebakken. Het is een smakelijk en voedzaam en door zijn rijkelijke vulling ook lang houdbaar (ca. 1 week), maar kan ook heel goed in de diepvries bewaard worden.
Een krentenwegge is dus een krentenbrood. Dit is een brood waarbij een grote hoeveelheid krenten (of rozijnen in geval van rozijnenbrood) wordt meegebakken. Zo wordt er ook wel gezegd dat een goede krentenwegge meer krenten dan deeg heeft.
In een gezonde dagelijkse voeding passen graanproducten als broodproducten en ontbijtgranen. Er zijn gezondere opties dan Rozijnen krentenwegge. Rozijnen krentenwegge kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
In Nederland worden krentenbollen vaak besmeerd met boter en eventueel belegd met Goudse kaas, jam of andere zoetigheid. Natuurlijk kun je hem ook zonder beleg eten en genieten van zijn heerlijke smaak. In Engeland is de krentenbol bekend onder de naam currant bun.
Omdat de specerij kurkuma aan het meel toegevoegd wordt, dat is geelwortelpoeder. Dat geeft wat kleur aan het anders witte brood, en bovendien werkt het als antioxidant: om te voorkomen dat het verwerkte vet ranzig wordt en het brood bruin verkleurt door de vruchten die erin zitten.
Bewaaradvies voor dit geopende product
Vries brood direct na aankoop in porties in en haal er elke dag uit wat je nodig hebt.
Rozijnen smaken zoet en krenten ietsje zuurder. Net als de kleur geldt bij de rozijnen dat hoe langer ze drogen, hoe zoeter ze worden. Perfect dus voor in die appeltaart of couscous. Doordat krenten iets zuurder zijn, worden deze vaak gebruikt voor krentenbollen, krentenbrood en oliebollen.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bewaaradvies voor dit geopende product
Vries brood direct na aankoop in porties in en haal er elke dag uit wat je nodig hebt.
Krentenbrood is een prima tussendoortje binnen een goed, gezond eetpatroon. De grote hoeveelheid suikers in een krentenbol, zo'n 14 gram per 100 gram, is echter wel iets om bij stil te staan. We weten inmiddels allemaal wel dat een meerderheid van de Nederlanders veel meer suiker eet dan goed is.
Beleg de helft van de sneetjes krentenbrood met de appel en de helft van de camembert. Giet hierover de honing. Dek af met nog een sneetje krentenbrood en smeer de bechamelsaus over het krentenbrood, gevolgd door de overige camembert.
Mmmm, ik ben dol op vers krentenbrood. Het liefst met een knapperige korst, een laag roomboter en een plak kaas.
Dan plaats je die restjes steevast in de koelkast om er enkele dagen nadien opnieuw van te genieten. Maar als je ze nog wat langer wil bewaren, dan stop je ze beter in de diepvriezer. Groenten, fruit, brood, vlees, vis en zelfs zuivelproducten kan je enige tijd onderdak geven in de diepvriezer.
Gelukkig kun je het prima bewaren; je kunt suikerbrood zelfs invriezen! In een goed afgesloten plastic zak is suikerbrood na het bakken nog zo'n 4-7 dagen houdbaar. Vries je het in, dan kun je er zelfs een maand later nog van genieten. Laat het brood bij voorkeur in de zak ontdooien, zo voorkom je dat het droog wordt.
In principe kan je bijna alle voedingsmiddelen invriezen: vlees, vis, brood, gebak, groenten, fruit, en zelfs enkele zuivelproducten zijn geschikt om in te vriezen. De vuistregel bij voeding invriezen is dat je het ongeveer 3 maanden ingevroren kunt bewaren, zonder kwaliteitsverlies.
Onze bakkers maken geen krentenbollen maar rozijnenbollen, omdat er meer rozijnen dan krenten inzitten. Weet jij het verschil tussen krenten en rozijnen? Krenten en rozijnen zijn allebei gedroogde druiven en zijn allebei lekker zoet van smaak. Niet zo gek dus dat ze vaak met elkaar verward worden.
Een krentebol bevat namelijk 175 calorieen per stuk. Als je een mueslibol gaat vergelijken met een gewoon bruin bolletje dan valt pas echt op hoeveel calorieen er in een mueslibol zitten. Een gewoon bruin bolletje bevat namelijk maar 115 calorieen. Dat is maar liefst 85 calorieën minder dan in een mueslibol.
Een krentenbol is een rond broodje met krenten, soms ook met rozijnen. Het deeg is ten opzichte van gewoon brooddeeg behalve met krenten en eventueel rozijnen verrijkt met ei en boter, soms ook citroenschil, sukade en suiker.