Wanneer je een regel overtreden hebt én er een proces-verbaal wordt opgemaakt, zal je per aangetekende brief op de hoogte gebracht worden dat een administratieve procedure opgestart is. Daarbij wordt ook een kopie van het proces-verbaal bezorgd.
Als u een aangetekende brief stuurt, komt de postbode bij de geadresseerde aan de deur om de brief af te geven. De postbode laat in de brievenbus een bericht achter als de geadresseerde niet thuis is, hierop staat dat de geadresseerde de brief op het postkantoor kan afhalen (afhaalbericht).
Een aangetekende zending is: een dienst die op forfaitaire basis tegen de risico's van verlies, diefstal of beschadiging waarborgt, waarbij de afzender, in voorkomend geval op zijn verzoek, een bewijs ontvangt van de datum van afgifte of van de bestelling van de postzending aan de geadresseerde.
Een proces-verbaal moet niet aangetekend verstuurd worden.
U kan dit dus gewoon via de post ontvangen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval wanneer u een verkeersovertreding heeft begaan maar niet voor de Politierechtbank moet verschijnen, maar het slechts gaat om een boete die u dient te betalen.
U stuurt een aangetekende brief als u bewijs nodig heeft dat u de brief heeft verstuurd. En dat de ontvanger uw brief heeft ontvangen, geweigerd of niet heeft opgehaald. Dit bewijs is vooral belangrijk als u naar de rechter gaat. Of naar een geschillencommissie of de Huurcommissie.
Je mag als ontvanger post en pakketten altijd weigeren, dus ook als het gaat om aangetekende post. Dit doe je als volgt: Geef aan bij de bezorger dat je de aangetekende post niet in ontvangst wilt nemen. De bezorger plakt dan een retoursticker op de post waaruit blijkt dat deze is geweigerd.
Een aangetekende zending, aangetekend schrijven, aangetekend stuk, aangetekende brief of aangetekende post is een poststuk waarvan de verzender een bewijs van verzending ('aantekening') krijgt van het postbedrijf.
Als de bestemmeling je zending niet afhaalt binnen de 15 kalenderdagen, wordt deze terug naar jou verzonden. Zorg er dus voor dat je naam en adres duidelijk vermeld staan op je zending.
Wie mag een aangetekende zending in ontvangst nemen? Enkel de geadresseerde(n) of wie een postvolmacht van de geadresseerde(n) heeft mag een aangetekende zending in ontvangst nemen. De zending wordt pas afgeleverd na handtekening en controle van de identiteitskaart van de geadresseerde(n) of postvolmachthouder.
Op track & trace (ook beschikbaar in de PostNL-app) vind je altijd de laatste informatie over je aangetekende post of pakket. Vul de track & trace-code (barcode of 'niet-thuis code') en de postcode van de ontvanger in, en je ziet direct wanneer we je post of pakket bezorgen.
Als je je post of pakket aangetekend verstuurt, krijg je een bevestiging zodra deze is bezorgd. Zo weet je zeker dat jouw post of pakket is aangekomen bij de geadresseerde.
Sinds dit jaar kun je echter ook aangetekende zendingen via de digitale weg naar je klanten versturen – per e-mail. Een aangetekende zending die je digitaal verstuurt, heeft dezelfde juridische waarde als een aangetekende zending die je per post verstuurt.
Ja, u kunt uw aangetekende brief naar een postbus of antwoordnummer sturen. U moet dan wel zelf de verzendkosten betalen. Stuurt u een gewone brief naar een antwoordnummer? Dan hoeft u er geen postzegel op te plakken.
Aangetekende post proberen we 1 keer bij je te bezorgen. We bezorgen deze post nooit bij de buren. Ben je niet thuis? Dan krijg je per e-mail of in de PostNL-app een melding van ons.
Wie mag een aangetekende zending in ontvangst nemen? Enkel de geadresseerde(n) of wie een postvolmacht van de geadresseerde(n) heeft mag een aangetekende zending in ontvangst nemen. De zending wordt pas afgeleverd na handtekening en controle van de identiteitskaart van de geadresseerde(n) of postvolmachthouder.
Je aangetekende zending blijft 15 kalenderdagen in het aangeduide PostPunt of Postkantoor beschikbaar. Een gerechtsbrief blijft 8 dagen beschikbaar.
Ja, dat mag. Je moet die persoon wel toestemming geven.
Ja, in principe mag je een aangetekende brief weigeren. Op het moment dat de bezorger de aangetekende brief komt bezorgen, kan de ontvanger kenbaar maken dat hij de brief niet in ontvangst zal nemen. Normaliter zal de bezorger melding maken van de weigering zijdens de ontvanger.
Aangetekende e-mail heeft voordelen ten opzichte van een aangetekende reguliere brief en ten opzichte van een e-mail met ontvangstbevestiging. Bovendien heeft een aangetekende e-mail dezelfde juridische status als analoge aangetekende post.
De ontvanger tekent voor ontvangst. In track & trace krijg jij de handtekening te zien als bewijs van ontvangst. Lukt het niet om je pakket te bezorgen? Dan sturen we het automatisch en kosteloos naar jou terug, zowel binnen als buiten Nederland.
Een aangetekende brief binnen Nederland per post kost tegenwoordig ruim €9,- per stuk. Daar komt bij dat je afhankelijk bent van de postbode wanneer hij of zij dit aflevert. Met de inzet van Aangetekend Mailen stuur je voor slechts €2,50 een digitale aangetekende brief.
Voor een brief of aangetekende brief geldt dat, indien hij vóór 16u bij DPA voor verzending wordt geregistreerd, hij diezelfde dag nog naar bpost zal vertrekken. Vanaf dan geldt de gewone verwerkingstijd bij bpost. Hier geldt uiteraard dat de datum van neerlegging de datum van ontvangst op de griffie is.
Track & traceVolg je pakket of aangetekende brief op elk moment. Direct weten waar je pakketje is? Track & trace is een handige manier om je post of pakket met barcode te volgen. Online of in de app!