Je betaalt met Google Pay door je telefoon dicht bij de betaalautomaat te houden, net als met een betaalpas. Je hoeft de app daarvoor niet te openen en je hebt ook geen internetverbinding nodig. Bij bedragen onder de limiet voor contactloos betalen (op dit moment €50) kun je betalen zonder je telefoon te ontgrendelen.
Ja, om Google Pay te gebruiken moet je de Google Wallet app installeren. Hiervoor moet je Android-versie Oreo (8.0) of hoger hebben op je telefoon.
Google Wallet is een app voor mobiele betalingen die je creditcards, bankpassen, klantenkaarten, enz. kan opslaan. In wezen vervangt het de oude Android Pay- en Google Pay-apps en -services. De peer-to-peer app van Google Pay blijft naast Google Wallet bestaan, in ondersteunde regio's.
Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
Heeft u de app nog niet, dan downloadt u Google Wallet op uw Android-apparaat via de Play Store. Is het gebruik van Google Wallet kosteloos? Ja.
Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone, in de Google Wallet-app. Vervolgens kunnen ze, net zoals met iDEAL, contactloos betalen in winkels en webshops.
Ja dat kan. Je voegt iedere betaalpas toe aan de Google Wallet op het toestel waarop je hem wilt gebruiken.
Aan Google Pay zitten geen extra kosten verbonden. Of je nu een Xiaomi, OPPO of Samsung telefoon hebt, iedere telefoon met Android 7 of hoger kan Google Pay gebruiken.
Google Pay is beschikbaar, afhankelijk van welke optie u verkiest. Apple Pay is een geweldige manier om het iOS-systeem te gebruiken. Apple iPhone, Apple Watch en vergelijkbare apparaten hebben NFC- en beveiligingsmogelijkheden. Google Pay is de beste keuze voor Android-systemen.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Beschik jij over een Android toestel? Dan ben je vrijwel gebonden aan Google Pay. Is jouw smartphone een iPhone? Dan is Apple Pay je beste optie!
NFC op Samsung en andere Android telefoons
Ook de meeste Samsungs, zoals de Samsung Galaxy S21, en andere Android telefoons hebben Near Field Communication. Je kunt dit checken door in de instellingen van je telefoon te kijken. Zie je bij 'Verbonden apparaten' NFC staan? Dan heb je de optie op je smartphone.
Google Pay werkt ook in Nederland. De dienst rolde eind 2020 al stilletjes uit, maar je kon de losse app niet in de Play Store downloaden. Daar kwam in december 2021 verandering in. Google Pay kun je sindsdien dus 'gewoon' in de Play Store downloaden.
Ga naar de instellingen-app van uw telefoon om NFC aan te zetten. U kunt met Google Wallet overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt ze op het scherm van de betaalautomaat of bij de kassa.
Google Pay werkt alleen op Android-telefoons met NFC en Android 7 of hoger.
Contactloos betalen met Google Pay op Android-telefoon of OS-smartwatch werkt hetzelfde als met de betaalpas: u houdt uw telefoon of smartwatch kortstondig dichtbij de betaalautomaat.
Grote afwezige is ING. In 2020 gaf deze bank nog aan dat geen plannen hadden om Google Pay aan hun klanten in Nederland aan te bieden: “Onze klanten met een Androidtoestel kunnen met Mobiel Betalen voor Android sinds 2015 eenvoudig met hun telefoon betalen.”
Nadelen van Apple Pay creditcard
Ben je een avond stappen zonder portemonnee dan heb je een probleem wanneer de batterij van je telefoon opraakt. Ook heb je altijd je vingerafdruk, een code of een gezichtsherkenning nodig. Voor nu zijn dat eigenlijk de enige nadelen van een Apple Pay creditcard.