Soms knapt het folie, waardoor je stukje voor stukje los moet peuteren. Wij adviseren dan om met behulp van een föhn je folie te verwarmen. Hierdoor laat de plaklaag makkelijker los. De achtergebleven lijmresten kun je makkelijk verwijderen met onze sticker en folie verwijderaar.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Je merkt er niets van. Doordat de raamfolie veel van het felle licht tegen houdt kun je vaak zelfs veel beter naar buiten kijken. Tegenwoordig hebben we zelfs een speciale folie die er voor zorgt dat je – niet alleen overdag – maar ook 's avonds goed en glashelder naar buiten kunt kijken.
De reden dat raamfolie los laat komt vrijwel altijd doordat men vergeten is om het schutvel te verwijderen. Elk soort raamfolie, of het nou zonwerend, verduisterend, zelfklevend of statisch is, heeft een schutvel aan de achterzijde.
Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie!
UV straling in het zonlicht zorgen voor het snel opwarmen van bijv. uw huis, school of bedrijfspand. Zonwerende raamfolie houdt deze warmte tegen. Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
Daarnaast kan de prijs ook afhangen van de uitvoering die je kiest: zonwerende folie, isolerende raamfolie, enzovoort. Ook de afmeting heeft een invloed op de prijs. Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Bij het berekenen van de kosten voor het laten aanbrengen van glasfolie moet je uitgaan van ongeveer €50 per m2 voor een standaardfolie. Dit is een vanaf-prijs inclusief montage, maar exclusief voorrijkosten.
Veel folies zijn helaas niet waterbestendig en zullen loslaten, maar er zijn nog genoeg andere folies welke wel geschikt zijn voor in de badkamer. In dit blog licht ik alle geschikte plak- en raamfolies voor je uit. Voordat ik de folies benoem, is het belangrijk om het verschil tussen plakfolie en raamfolie te kennen.
Zonwerende raamfolie met spiegeling
Zonwerende folie voor enkel of dubbel glas is er ook in spiegelvorm. Deze glasfolie bevat metaaldeeltjes welke de zonnestraling reflecteert. Niet alleen wordt de warmte hierdoor tegengehouden, tegelijkertijd wordt ook het zicht van buitenaf gereflecteerd.
Het isolerende glasfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmte verlies en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Aangezien er minder warmte verloren gaat hoeft de verwarming minder vaak of minder warm aan en dat zorgt er voor dat het dus ook nog eens voordelig werkt voor je portemonnee.
De voordelen van statisch raamfolie op een rij:
- Het is meerdere malen te gebruiken. - Het laat geen lijmresten achter. - Het is eenvoudig te verplaatsen en eventueel herbruikbaar.
Water met afwasmiddel
Naast afwasmiddel kunt u ook zuiveringszout proberen. Maak een klein papje met zuiveringszout en water en laat het vervolgens een aantal minuten in de lijmresten intrekken. Deze moet u er dan eenvoudig af kunnen poetsen.
Statisch raamfolie is folie zónder plaklaag. Het folie hecht aan ramen doordat het statisch is. Tijdens het aanbrengen, kun je het folie net zo vaak van het raam lostrekken totdat het naar wens is. Bovendien blijft het verwijderen van statisch folie, zelfs na jaren, een fluitje van een cent.
Ramen isoleren met raamfolie. Het is belangrijk om altijd de juiste raamfolie te gebruiken voor isolatie. Anti-inkijk raamfolie werkt namelijk niet isolerend en isolerende raamfolie is doorzichtig daar heb je niets aan om gluurders buiten te houden.
Er zijn verschillende soorten raamfolies beschikbaar. Gekleurde raamfolie, statisch raamfolie, zelfklevende raamfolies, spiegelende folies, verduisteringsfolies voor de ramen, inbraakwerende folies, UV-werende folies en lichtwerende raamfolies.
De beste raamisolatie is simpelweg goed dubbel of triple glas met goede kozijnen. Een voorzetraam of dikke gordijnen isoleert minder goed, maar heeft nog steeds een voelbaar effect. Isolerende raamfolie is nog wat minder isolerend dan deze opties, maar zal nog steeds de isolatiewaarde verbeteren.
Met isolerende raamfolie kun je de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren. Van enkel glas maak je als het ware dubbel glas, en dubbel glas krik je op tot HR-glas. Zo houd je de warmte beter in huis en verbruik je minder gas. De folie span je op het kozijn.
Plak de eerste hoek vast op je raam en zorg dat de folie in een rechte lijn geplakt wordt. Vervolgens kan je de raamfolie aanbrengen over de breedte. Verwijder stukje voor stukje de beschermfolie en wrijf de folie vanuit het midden naar buiten op de ramen. gebruik een spatel of doek om de raamfolie glad te wrijven.
Dit duurzame product houdt de warmte buiten en daardoor is het niet nodig om in de zomer de airconditioning hoog aan te zetten. Warmtewerende raamfolie houdt met het isolerend effect je huis wel 7 tot 8 graden koeler.
Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Kleef isolatiefolie op oude ramen
Heeft jouw woning oude ramen of ramen met enkel glas? Dan kan via het glas zelf ook heel wat warmte ontsnappen. Breng een isolatiefolie aan om de isolerende functie van je glas te verhogen. Bovendien voorkomt deze folie condensvorming.