Nee, Nederland is geen westers land omdat het ten westen van Azië ligt.
Onder de westerse herkomstlanden vallen tegenwoordig alle landen in Europa, met uitzondering van Turkije, maar inclusief alle voormalige lidstaten van de Sovjet-Unie, Noord-Amerika, Oceanië, Japan en Indonesië, met inbegrip van het voormalige Nederlands-Indië.
Nederland ligt in het noordwesten van Europa en wordt begrensd door de Noordzee, Duitsland en België.
Volgens het CBS bestaat de westerse wereld uit de landen; Europa, Noord-Amerika, Japan, Indonesië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Door anderhalve eeuw westerse dominantie wordt de democratie, kapitalisme en individualisme van de westerse wereld bevorderd.
De westerse wereld is een groepje landen die op allerlei manieren een zelfde manier van leven hebben. Volgens het CBS bestaat de westerse wereld uit de landen; Europa, Noord-Amerika, Japan, Indonesië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Typische kenmerken van het westen zijn democratie, kapitalisme en individualisme.
Westerse migratieachtergrond: iemand die in Nederland woont en van wie ten minste één ouder in een land in Europa (exclusief Turkije), Noord-Amerika, Oceanië, Indonesië of Japan is geboren.
Omschrijf: niet-westerse steden.
Ze zijn in vergelijking met westerse steden veel chaotischer opgebouwd. de oudere krottenwijken zijn opgenomen in de stad, opgeknapt en onderdeel van volksbuurten ipv krottenwijken.
West-Europa: Ierland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië. Oost-Europa: Litouwen, Estland, Letland, Polen, Tsjechië, Slovakije Hongarije, Roemenië, Bulgarije.
De afleidingen westers en westelijk worden met een kleine letter geschreven, tenzij ze deel uitmaken van een eigennaam. In de westerse wereld is rokerslong de derde doodsoorzaak. De westerse landen zullen de sancties versoepelen.
We schrijven Westen met een hoofdletter als we er een geografisch, economisch of politiek gebied mee bedoelen. Het Westen wordt dan als een aardrijkskundige naam beschouwd.
Westers: Persoon met als migratieachtergrond een van de landen in Europa (exclusief Turkije), Noord-Amerika en Oceanië, en Indonesië en Japan. Niet-westers: Persoon met als migratieachtergrond een van de landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië (exclusief Indonesië en Japan) of Turkije.
Nederland staat bekend om zijn molens, tulpen, dijken, klompen, kaas en tolerantie. Nederland wordt vaak Holland genoemd, maar deze benaming omvat strikt genomen slechts twee van de twaalf provincies, namelijk Noord- en Zuid-Holland.
Niet-westerse allochtonen zijn allochtonen met als herkomstgroepering een van de landen in de werelddelen Afrika, Latijns-Amerika en Azië (exclusief Indonesië en Japan) of Turkije.
Het begrip "westerse cultuur" is een verzamelterm voor de vele westerse (sub)culturen in de wereld. Meer specifiek heeft de term betrekking op een cultuur die haar historische oorsprong vindt in Europa, maar zich als gevolg van kolonisatie, handel en massamedia verspreid heeft over het grootste deel van de wereld.
Het Westers, dat met name op West-Terschelling gesproken wordt en het Aasters dat op het oostelijk deel van het eiland (“voorbij Midsland”) gesproken wordt, stammen dan ook af van het Fries. Het Meslônzers, dat voornamelijk in Midsland zelf gesproken wordt, is daarentegen geen Fries, maar een Hollands dialect.
Een westers eetpatroon, gekenmerkt door een hoge hoeveelheid rood en bewerkt vlees, gefrituurde voeding, geraffineerde granen en vette melkproducten; Een bedachtzamer eetpatroon, dat overwegend bestaat uit gezonde voeding.
We schrijven Bijbel met een hoofdletter als we de heilige tekst van de christenen bedoelen, en bijbel met een kleine letter als het om een gedrukt exemplaar van dat boek gaat.
Oezbekistan en Papoea-Nieuw-Guinea gelden als westers, terwijl Suriname en Curaçao, waar Nederlands een officiële taal is en het onderwijssysteem op Nederland is georiënteerd, toch als niet-westers worden gezien.
Nederland heeft Frans Timmermans aangewezen als lid van de Europese Commissie. Hij is uitvoerend vicevoorzitter voor de Europese Green Deal. De Commissie heeft in elk EU-land een eigen kantoor, de zogenaamde vertegenwoordiging.
Als lidstaat van de EU beslist Nederland mee over wetgeving van de EU. Nederland kijkt daarbij altijd goed of het meerwaarde heeft om zaken op een Europees niveau te regelen. Of dat de EU-landen dit net zo goed afzonderlijk kunnen regelen.
De betrekkingen tussen Nederland en België gaan eeuwen terug vanwege de gezamenlijke geschiedenis die beide landen delen. Tussen 1815 en 1830 vormden zij samen zelfs één land, het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, maar hier kwam na de Belgische Revolutie een einde aan.
Van de totale Nederlandse bevolking had op 1 januari 2023 11,6 procent een westerse migratieachtergrond en 14,8 procent een niet-westerse migratieachtergrond.
Nederland is met zijn zestien miljoen inwoners het dichtstbevolkte[1] land van Europa. Van de zestien miljoen inwoners zijn er meer dan drie miljoen niet van Nederlandse afkomst. Iets meer dan de helft van hen, 1,7 miljoen mensen, is afkomstig uit een niet-westers land.