Een diamant uit de grond doet er miljoenen jaren over om te ontstaan. In de machine wordt dat proces nagebootst, waarbij pure koolstof onder gigantische druk wordt samengeperst. Daarbij kan de temperatuur oplopen tot 1500 graden. Na een week in de machine wordt de ruwe diamant eruit gehaald.
Diamanten ontstaan op natuurlijke wijze op grote diepte onder het aardoppervlak, maar ze kunnen ook in een laboratorium worden gemaakt door fabrikanten van diamanten. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende manieren waarop we deze zeer gewilde edelsteen kunnen vinden en produceren.
Het Nederlandse LifeGem Diamant verandert met een speciale technologie 200 gram as in meerdere stenen van ongeveer 0,05 tot 1,8 karaat. Het karaat en de kleur is afhankelijk van je eigen wensen. Er zit wel een prijskaartje aan: je betaalt tussen de 2.000 tot 20.000 euro.
Wanneer koolstof enorm wordt samengeperst word het grafiet. Wanneer grafiet onder enorm hoge temperaturen, 1300 tot 2000 graden, en enorme druk, van duizenden atmosferen, wordt samengeperst ontstaat diamant.
Nee. Diamanten worden onder hoge druk gevormd op een diepte tussen 140 en 190 kilometer in de aardmantel door samenpersing van koolstof. Ze worden aan het aardoppervlak gebracht door snel transport door middel van explosieve vulkanen.
Om diamanten in Minecraft te vinden, moet u diep graven: "diamantertsen" verschijnen alleen tussen de lagen 1 - 16. De meest gebruikelijke plaats om diamanten te vinden is tussen de lagen 5 en 12.
De meeste diamanten worden in de buitenmantel gevormd, tot 250 kilometer diepte. Veel zeldzamer zijn diamanten uit diepere lagen, en de kostbaarste zijn de 'superdiepe diamanten', waarvan enkele in de buitenmantel zijn gevormd op ruim 660 kilometer diepte.
Gewoonlijk duurt het ongeveer twee weken om een 1ct witte diamant te maken, terwijl grotere stenen soms wel een maand kunnen duren.
Frost gebruikte vooral gesteente voor zijn experiment. Maar tijdens het onderzoek ontdekte hij ook dat je synthetische diamant kan maken door pindakaas onder extreem hoge druk en temperatuur samen te persen. Na zo'n drie weken verschenen er kleine diamantjes van zo'n twee à drie millimeter groot.
Maar u vraagt zich vast ook af in welke landen de meeste diamanten gevonden worden. Oorspronkelijk was dat India. Tegenwoordig zijn de meeste diamantmijnen echter te vinden in Rusland, Australië, Canada en de zuidelijke helft van Afrika met Botswana als koploper.
Wat is duurder; een briljant of een diamant? Een briljantje is dus een diamant, maar dan op een bepaalde manier geslepen. Omdat het slijpen van een diamant moeilijk is, tijdrovend is en met speciaal gereedschap moet gebeuren wordt de waarde van een briljant automatisch hoger dan een ruwe diamant.
De gemiddelde prijs die betaald wordt voor een diamant van 1 karaat ligt tussen de 4000 en 6000 Euro. Diamanten van de hoogste kwaliteiten kunnen meer dan 16000 Euro kosten, afhankelijke van de gekozen karakteristieken en de kwaliteit van de diamant.
Fysieke eigenschappen van diamanten
Diamanten zijn de hardste natuurlijke substantie op aarde, waardoor ze een perfect materiaal zijn voor industrieel gebruik – zoals boren en zagen. Diamanten smelten niet, maar bij een temperatuur van 763 graden Celsius verdwijnen ze zonder bewijs achter te laten.
Ja, zeker kwaliteitsdiamanten zijn behoorlijk zeldzaam. Slechts 1 op de 1.000.000 natuurlijk ontgonnen diamanten is een kwaliteitssteen van 1 karaat, maar 1 op de 5.000.000 weegt 2 karaat, en nauwelijks 1 op de 15.000.000 is een edelsteen van 3 karaat. Ook het proces om diamant uit een mijn te halen, is redelijk zwaar.
De grootste diamant ter wereld die ooit werd gevonden is de Cullinan. De edelsteen van 3106 karaat werd in 1905 opgegraven in Zuid-Afrika. Hij werd gesplitst tot negen grote en 96 kleine diamanten. Die werden verwerkt in de kroonjuwelen van het Britse koningshuis.
Dat blijkt uit nieuw onderzoek.
Het woord pindakaas komt uit Suriname, Daar werden blokken gestampte pinda's 'Pienda-dokoen' genoemd. Van die blokken werden plakjes afgesneden net als bij kaas. Vandaar Pindakaas.
1. Beter pindakaas dan oude kaas. Nederlanders zijn verstokte kaaseters, maar daar zit veel ongezond, verzadigd vet in. Pindakaas bevat iets meer vet, maar dat zijn vooral gezondere onverzadigde vetten.
Zit het diamant in steen? Dan is het gebruikelijk om de grote stenen te vergruizen, om die kleiner te maken. Vervolgens wordt het kleinere materiaal in grote pannen gedaan, om daar slib mee te maken. Hierdoor lukt het om het diamant en steen uit elkaar te halen, waardoor het mooie materiaal gewonnen kan worden.
Een diamant bestaat uit volledig gekristalliseerd koolstof. Koolstof als element komt veel op aarde voor maar toch is een diamant zeldzaam en schaars. Dat komt doordat koolstof enkel kan kristalliseren onder extreem hoge temperaturen en druk.
Diamant is de hardste steen op aarde: een diamant slijt niet, breekt niet en er komen geen krassen op. Hij blijft dus altijd mooi en dat is precies de reden waarom hij zo geliefd is.
De waarde van een rode diamant
Om een roodgekleurde diamant te kopen, moet u al snel denken aan prijzen om en bij de 10 000 dollar vanaf 0.2 ct. De grootste rode diamant ooit gevonden, woog 13.9 karaat.
Diamant ontstaat diep in het binnenste van de aarde doordat zuivere koolstof onder zeer grote druk en bij extreem hoge temperaturen kristalliseert. De diepte kan 200 km onder het aardoppervlak zijn en de temperatuur kan variëren van 1300 tot 2000 graden Celsius.
De diamant is het sterkste natuurlijke materiaal dat er is. Die breekt dus nooit. Het kristal staat aan de andere kant van het spectrum. Die is vrij breekbaar en je zult voorzichtig om moeten gaan met kristallen sieraden.
De Hope-diamant: De Hope-diamant is ontegensprekelijk de bekendste blauwe diamant. De diamant werd gemijnd in India in de jaren 1600.