In het
Het stadion van Borussia Dortmund heeft een capaciteit van 81.365 plaatsen voor de toeschouwers. Op de Zuidtribune beschikt het stadion over een statribune met maar liefst plek voor 25.000 toeschouwers. Dit maakt de sfeer in het stadion heel erg uniek. Bij de bouw van het stadion was er plaats voor 54.00 toeschouwers.
Maar omdat de FIFA voor het WK 2006 geen staanplaatsen wilde, waren die voor het WK niet beschikbaar en werd de tribune toen (tijdelijk) een zittribune. Na een aantal kleine aanpassingen is de capaciteit van het stadion sinds het seizoen 2015-2016 nu 81.365 toeschouwers.
Een staantribune achter het doel waar 30.000 supporters op passen en die er ook elke wedstrijd zijn. Je komt het niet elke dag tegen. Het voormalige Westfalenstadion van Borussia Dortmund moet je dan ook gezien hebben.
BVB, een afkorting voor de volledige naam Ballspielverein Borussia 09 e. V. Dortmund, speelt de thuiswedstrijden in het Signal Iduna Park (in de volksmonden het Westfalenstadion) in de streek Noordrijn-Westfalen.
Dortmund is een populaire stad onder toeristen. Dit heeft de Duitse stad vooral te danken aan haar charme. De bruisende winkelstraatjes, de prachtige haven en de gezellige cafeetjes zijn kenmerken voor de stad. Daarnaast is het ook de geschiedenis van de stad, die Dortmund zo aantrekkelijk maakt.
De Revierderby
Deze naam wordt gegeven aan alle wedstrijden tussen twee clubs gelegen in het Ruhrgebied, maar het wordt vooral gebruikt bij wedstrijden tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund.
1- Borussia Dortmund
Natuurlijk moest Borussia Dortmund op de eerste plaats staan. De Duitse club heeft ongelooflijke fans en iedereen weet dat. Ze zijn loyaal, hartstochtelijk en toegewijd. Tijdens thuiswedstrijden zorgen ze voor een geweldige sfeer.
Tijdens een wedstrijd, een rondleiding, een feest of een ander evenement. Het stadion heeft tijdens voetbalwedstrijden een capaciteit van 47.500 toeschouwers. Bij grootschalige evenementen, zoals concerten, kunnen er 50.000 mensen in het stadion.
De Süd Tribüne.
Hier vind je namelijk de beroemde 'Gelbe Wand. ' Dit is de grootste staantribune van Europa, met 24.500 plaatsen.
1. Rungrado 1st of May Stadium, Noord-Korea - Capaciteit: 150.000. In uitgerekend Noord-Korea – een van de laatste communistische staten op aarde – bevindt zich een enorm stadion. Sterker nog: Rungrado 1st of May Stadium in Pyongyang is met een capaciteit van 150.000 zitplaatsen het grootste stadion ter wereld.
1. Camp Nou – 99.354. Met een capaciteit van 99.354 is het Camp Nou van FC Barcelona het grootste voetbalstadion van Europa.
' Ajax heeft meer fans dan PSV, Feyenoord en AZ bij elkaar' Ajax zit al een tijdje zonder hoofdprijs, maar blijft de meest geliefde club van Nederland. Uit een onderzoek van Voetbal International blijkt dat de Amsterdamse club nog altijd veruit de meeste supporters heeft van de clubs uit de Eredivisie.
1. Manchester United. De laatste jaren wist deze ploeg helaas niet meer de top te raken, maar toch is het nog steeds wereldwijd de grootste ploeg. Zo hebben de Red Devils maar liefst 700 miljoen fans over de hele wereld.
Supportersvereniging FC Groningen
De vereniging telt ruim 4.200 leden en bestaat bijna veertig jaar. De Supportersvereniging heeft een eigen Supportershome op de tweede verdieping van de Tonny van Leeuwen Tribune in Euroborg.
Deze 7,1 miljoen supporters leveren Ajax een 15e plaats op de Europese ranglijst op. Daarnaast is volgens het onderzoek 39% van de Nederlandse voetballiefhebbers Ajacied. Ajax heeft niet alleen veel supporters, maar ook veel fans gaan naar Europese wedstrijden.
Het voetbalstadion van Real Madrid biedt plaats aan 81.044 toeschouwers. In 1955 bood het stadion plaats aan maar liefst 125.000 toeschouwers. In 1980 is het stadion gerenoveerd voor maar €4.2 miljoen. Tijdens deze verbouwing is er een dak op het stadion geplaatst waardoor de capaciteit terugging naar 90.800 plaatsen.
Het is met 55.865 plaatsen het grootste voetbalstadion van Nederland. Voor concerten is de maximale capaciteit 71.000 bezoekers.
Feyenoord heeft de meest trouwe supporters van Nederland. Dat is de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek van Jan van Ours, professor economie aan de Erasmus Universiteit. De onderzoeksresultaten werden dinsdagavond gepresenteerd door Van Ours, meldt het Algemeen Dagblad.
Door de sportieve opmars van de Königsblauen werd in 1928 een nieuw stadion in gebruik genomen, de Glückauf-Kampfbahn, dat ingewijd werd met een prestigewedstrijd tegen Tennis Borussia Berlin. Doordat de stad Gelsenkirchen het stadion betaald had, werd de naam van de club nu voluit FC Gelsenkirchen-Schalke 04.
In de sport is een derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio. De oorspronkelijke uitspraak is darbi, maar in het Nederlands taalgebied wordt ook de uitspraak derbi of durbi gebruikt.
Het woord 'derby' komt oorspronkelijk uit een hele andere sport: de paardenrace. Op de renbaan Epsom Downs bij Epsom, in het Engelse graafschap Surrey, wordt al sinds 1780 ieder jaar op de eerste zaterdag van juni een grote paardenrace gehouden, de zogeheten Epsom Derby.