Liefde is een gevoel
Voor de meeste personen is liefde niet gedefinieerd in één woord, een zin of zelfs een paragraaf. Hoewel heel veel mensen de zin gebruiken. Liefde is een gevoel dat door je ziel, geest en lichaam reist. Eigenlijk is het een constant gevoel van opwinding dat door je lichaam reist.
Bij houden van ben je geïnteresseerd in je partner, je respecteert hem, je maakt je zorgen over hem/haar en je geeft om hem/haar. Toch verlang je niet echt naar hem en heb je niet de hele tijd het gevoel dat je bij hem wil zijn.
Je wil constant de ander aanraken, kussen, omhelzen. Je hebt heel veel energie, Je hebt het gevoel dat je alles aankunt. Je twijfelt constant : je bent zeer ongerust als de ander niet reageert, maar ook heel gelukkig als de ander wel antwoordt. Je kan over niets anders meer praten dan je geliefde.
Een liefdesgevoel verdwijnt niet ineens, zoals woede of seksuele opwinding plotseling over kunnen gaan. Het is ook niet hetzelfde als verliefdheid. Verliefdheid gaat op zeker moment vanzelf over. En dat geldt zeker niet voor een liefdesgevoel.
Een van de manieren waarop je een relatie verder brengt, is door elkaar vaker te zien. In diegene zijn hoofd is er hoop dat je tijd en zin hebt om af te spreken. Hiernaast is er ook de hoop dat als jullie elkaar meer zien, dat er meer gevoelens komen.
Het verliefde gevoel heeft niets met liefde te maken. Liefde is daarentegen gericht op de ander. Het is een keuze van je hart, waaraan je niet wilt ontkomen. Liefde is een vorm van je verhouden tot de ander, die door zijn eigenheid het beste in je naar boven haalt.
affectie, amor, genegenheid, hartstocht, inclinatie, min, passie.
De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.
onbewuste beïnvloeding door hormonen. een grote gevoeligheid voor geur (mensen schijnen onbewust te kunnen ruiken of hun afweersysteem past bij dat van de partner) en als het een beetje meezit sterke gevoelens van welbevinden bij verliefdheid, opwinding en orgasme.
De ruzie, leren en groeien fase
Dit is de moeilijkste fase in jullie relatie en het zit voor het eerst tegen. Sommige relaties overleven deze periode niet. Je gaat je partner anders zien en ontdekt meer dingen die je niet zo leuk vindt. Hierdoor ontstaan ruzies.
Jullie zijn in de eerste plaats goede vrienden en kunnen over (bijna) alles met elkaar praten. Jullie luisteren dan ook altijd naar elkaar. 4. Jullie hebben dezelfde waarden en normen en denken hetzelfde over de belangrijke dingen in het leven.
Het is bewezen dat liefde op het eerste gezicht bestaat
Onze hersenen controleren onze emoties en waarnemingen. Wanneer we stapelverliefd worden, voelen we ons gelukkig dankzij de aanmaak van adrenaline, dopamine en oxytocine. Een romantische omgeving versterkt uiteraard dat gevoel.
Naast testosteron maak je bij verliefdheid het stofje dopamine aan. Deze neurotransmitter zorgt ervoor dat jij je blij en zelfverzekerd voelt." Je hersenen maken de 'knuffelstoffen' oxytocine en vasopressine aan wanneer je jouw geliefde ziet, hoort, ruikt of aanraakt.
Drie soorten liefde: agapè, eros en philia.
Liefde is een bindende kracht, trekt dingen naar elkaar toe en brengt ze met elkaar in verband. Zorgt dat al deze 'dingen' lang genoeg bij elkaar blijven om uit te groeien tot iets diepers. Liefde maakt verandering en vrijheid mogelijk zonder dat die samenhang in het middelpunt verloren gaat.
"Zie elkaar slechts één keer per week in de eerste maand dat jullie elkaar leren kennen," adviseert klinisch psycholoog Seth Meyers. Loop niet te hard van stapel bij prille liefde, waarschuwt psycholoog Seth Meyers, maar doe het kalm aan door maximaal één keer per week te daten in de eerste maand.
Polyamorie betekent 'meervoudige liefde' of 'veel liefde'. De basisgedachte achter polyamorie is dat het mogelijk is om van meerdere mensen tegelijkertijd te houden, zegt relatiecoach Leonie Linssen, die naast haar relatie met haar vriend ook een vriendin heeft.
Liefde is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Het kan ook betrekking hebben op een dier, zaak of voorwerp. Eveneens kan liefde gevoeld worden voor handelingen, zoals een ambacht, vak, sport en bezigheid.
Om je liefde te kunnen geven en voelen
Knuffelen is intiem. Ondanks dat er geen lichaamssappen worden uitgewisseld, is het een intiem moment alleen van ons twee. En dat koesteren niet alleen wij mannen, maar jullie vrouwen ook. Je kan even voelen hoe leuk we je vinden, hoe gek we op je zijn en hoe graag we bij je zijn.
Geef hem af en toe een dikke knuffel
Je zou het misschien niet denken, maar mannen worden graag geknuffeld door hun vriendin. Knuffel hem dus 's morgens minimaal 7 seconden intens voor je door gaat, hij zal er instant vrolijker van worden en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Hier zijn vijf redenen om meer te knuffelen.
Wat is aantrekkingskracht liefde? Aantrekkingskracht in de liefde is als een magneet die ons naar iemand anders trekt. Het is een gevoel van aantrekking en verlangen dat ons doet smachten naar de aanwezigheid van die persoon. Aantrekkingskracht kan zich op verschillende manieren manifesteren.
Hij toont interesse
Wanneer je aan het vertellen bent, luistert hij geïnteresseerd. Hij stelt je gerichte vragen en hij wil meer over jou te weten komen. En wanneer je hem iets vertelt, onthoudt hij het ook.