Een wasbeurt op 60 °C doodt de vlooienlarven. Kam je huisdieren regelmatig met een ijzeren vlooienkam. Kom je vlooien tegen, leg ze dan in een bakje water met wat afwasmiddel. Geef je huisdier (in overleg met de dierenarts) preventief antivlooiendruppels, zodat eventuele vlooien zich niet meer voort kunnen planten.
Vlooien in huis pakt u aan met een anti vlooienmiddel, zoals een spray tegen vlooien. Er zijn drie soorten: een spray waarmee u huisdieren behandelt, een spray voor textiel en een spray voor behandeling van naden en kieren in muren en vloeren.
Een bak met water en afwasmiddel is ook een truc om vlooien te bestrijden. Zet 's avonds een bak met water met een aantal druppels afwasmiddel neer. Zet hier een aantal brandende kaarsjes in. Zodra het donker wordt, komen de vlooien af op het licht van de kaarsjes.
Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is.
poppen. Het popstadium van de vlo kan enkele dagen tot wel een half jaar duren en is niet te bestrijden. Daarom is het aan te raden om bij een vlooienprobleem niet alleen maandelijks alle honden en katten te behandelen, maar ook de omgeving.
Hoe weet u of u vlooien in bed heeft? Vlooien kunnen zich overal in uw bed bevinden, maar de insecten zitten meestal niet in nachtkastjes. De vlooien kunt u het beste herkennen aan zwart gekleurd vuil of bloedvlekken op uw beddengoed. Verder kunt u de vlooien, roodbruine ovale insecten, zien springen.
Vlooien zijn namelijk niet aan 1 soort gastheer gebonden. Ze hebben wel een voorkeur voor honden of katten, maar vinden het prima om op beide diersoorten te gaan zitten – en soms zelfs op mensen! Het goede nieuws voor huisdiereigenaren is dat vlooien ons dus wel kunnen bijten, maar niet op mensen kunnen overleven.
Een wasbeurt op 60 °C doodt de vlooienlarven. Kam je huisdieren regelmatig met een ijzeren vlooienkam. Kom je vlooien tegen, leg ze dan in een bakje water met wat afwasmiddel. Geef je huisdier (in overleg met de dierenarts) preventief antivlooiendruppels, zodat eventuele vlooien zich niet meer voort kunnen planten.
Na het stofzuigen de vloer dweilen met een water- en azijnoplossing. Uw huisdier en uzelf bespuiten met een mengsel van water met een etherische olie van de geuren lavendel, koriander, rozemarijn, salie of kamille. Daar houden vlooien niet van.
Vlooien houden van warmte. Daarom zul je bij mensen vlooienbeten kunnen aantreffen in of rondom liezen of oksels, want dat zijn nogal broeierige plekjes. Wat nog vaker voorkomt, zijn beten op de voeten en onderbenen.
Zolang je geen huisdier hebt, zullen de vlooien niet overleven. Ze kunnen je echter nog wel een poos lastig vallen. Wil je dat voorkomen, dan moet je je bed, je slaapkamer en je gehele woning reinigen: beddengoed wassen, goed stofzuigen door het hele huis en desnoods een omgevingsspray gebruiken.
Vlooien verstoppen zich graag in auto's en achter en onder meubels – plekken waar de meeste mensen niet zo snel stofzuigen. Denk eraan om alle stoffen oppervlakken in je auto te stofzuigen. Zorg ervoor dat je huisdier in de auto op een deken zit die regelmatig kan worden omgewisseld en gewassen.
Vlooien hebben een hekel aan de geur van azijn. Meng daarom een halve liter natuurazijn met een halve liter water. Doe het mengsel in een spuitbus en spuit het op oppervlakken waar ze kunnen zitten. De geur van azijn zal de vlooien wegjagen, maar niet doden.
Je kunt een goed middel maken door de volgende vloeistoffen te mengen: vier liter azijn, twee liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamalelis. Mix dit tot een vloeistof en gebruik een sprayfles om je matras en beddengoed mee in te sprayen.
Dit zorgt er niet alleen voor dat vlooien, vlooienlarven en teken gedood worden, het heeft ook een afwerende werking. De Advantage pipetten doden de vlooien binnen 24 uur en beschermen je kat gedurende drie tot vier weken tegen nieuwe soortgenoten.
Vlooien komen vooral voor bij huisdieren
Anders dan luizen, kleven vlooien niet aan de haren of de huid. Ze kunnen dus op de grond of in de mand van je huisdier vallen. Als een mens gebeten wordt door een vlo, heeft hij het beestje hoogstwaarschijnlijk overgekregen van een huisdier, zoals een hond of een kat.
Meerdere soorten kruidenplanten hebben een goede werking als je vlooien in huis wilt bestrijden. Vaak zijn het de planten die een sterke geur hebben. Denk hierbij aan lavendel, munt, rozemarijn, kattenkruid of citroengras. Je kunt dit bijvoorbeeld in de tuin planten, of in de keuken zetten.
Toch kan een vlo niet overleven op mensen. Ze heeft altijd een kat of hond nodig om zich te kunnen voortplanten. Hoelang leeft een vlo en hoelang is zijn cyclus? Een vlo kan tot 130 dagen overleven op zijn gastheer, afhankelijk van hoe goed de omgevingsfactoren zijn.
Zet 's avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken. Geef je huisdier karnemelk te drinken. Het bloed van je huisdier verandert van smaak en dat vinden vlooien niet prettig.
Vlooien kunnen niet tegen hitte en hetzelfde geldt voor voor hun eitjes en hun larven. Was je met vlooien besmet textiel op 60 graden (of zelfs nog hoger), dan kun je er donder op zeggen dat Familie Vlo & Co. de wasbeurt niet overleeft.
Vlooien leggen hun eitjes op het lichaam van uw huisdier. Maar deze zullen niet daar blijven liggen. Eitjes vallen gemakkelijk uit de vacht en raken verborgen in het tapijt, de vloerbedekking, beddengoed of spleten tussen vloerdelen. Eitjes van vlooien zijn klein (slechts ongeveer 0,5 mm lang), ovaal en wit.
Vlooien komen vooral voor in de zomer en herfst maar kunnen ook gedurende de rest van het jaar problemen veroorzaken. Vlooien zijn lichtschuw en vliegensvlug. Ze kruipen diep weg in de vacht, waardoor ze bij sommige dieren lastig te vinden zijn.
Daarom is het behandelen van de omgeving zo belangrijk, dit doe je met Beaphar Omgevingsspray. Deze spray doodt vlooien en vlooienlarven in de omgeving en heeft daarnaast een IGR werking (Insecten Groei Regulator) die de ontwikkeling van eitjes en vlooienlarven in de omgeving verhindert.