Ja hoor, je kan je simkaart gewoon uit je telefoon halen en deze dan weer in een ander toestel stoppen of later weer terug in je eigen telefoon. Geen probleem! Alleen je toestel niet in fabrieksinstellingen terug zetten. Dan moet je wel eerst een backup maken voor je dat doet.
Het telefoonnummer is gekoppeld aan de simkaart
Je haalt de simkaart uit de Samsung S10. Je zult merken dat je nu niet meer met de Samsung kunt bellen of gebeld worden. Wel kun je nog gebruik maken van WhatsApp, Telegram en een aantal andere diensten.
Maar als je na een jaar je simkaart wilt vervangen, vind je dat kleine prikkertje van Apple natuurlijk nooit meer terug. Geen probleem, je hebt vast wel ergens een paperclip liggen. Buig je die recht zoals op het plaatje hierboven, dan is het een prima simkaartverwijdertool.
Wat is een simkaart? Een simkaart is een kaartje met een chip dat je in je telefoon plaatst. Deze simkaart zorgt ervoor dat alle gegevens van jouw abonnement, zoals je databundel, aan jouw toestel worden gekoppeld.
Om de simkaarthouder te openen, steek je een paperclip of een simkaartverwijdertool in het gat naast de houder. Druk deze voorzichtig door in de opening, naar je iPhone toe, maar forceer niet. Als het je niet lukt om de simkaarthouder te openen, breng je je device naar je aanbieder of een Apple Store voor hulp.
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Volg de stappen om instellingen van Apple Pay, Siri en meer over te zetten. Je krijgt ook de vraag of je je Apple Watch-gegevens wil overzetten naar het nieuwe toestel. Wacht totdat de configuratie voltooid is. Afhankelijk van de hoeveelheid data kan het tien minuten tot anderhalf uur duren voordat alles overgezet is.
Er was een tijd dat simkaarten werden gebruikt als een soort extra geheugen. Zo werden er bijvoorbeeld sms'jes op de kaart opgeslagen. Inmiddels hebben smartphones meer dan genoeg geheugen en hoeven apps, filmpjes en berichten niet meer op de simkaart opgeslagen te worden.
Antwoord op vraag 1 en 2: De telefoon is te traceren zolang hij verbinding met internet heeft (met of zonder sim).
Waarom heb je een simkaart nodig? SIM is een afkorting van Subscriber Identity Module. Met de simkaart maakt je telefoon verbinding met het mobiele netwerk van de provider. Zonder een simkaart kan je niet bellen, (of gebeld worden ) sms'en of mobiel internetten.
Je simkaart knippen: doe het niet!
Dan is het verleidelijk om je simkaart te knippen. Met een kleine knipper of een schaar. Begrijpelijk, want meestal past je simkaart dan wél en hoef je niet te wachten tot je een nieuwe simkaart van je provider krijgt. Toch is het zeer onverstandig om je simkaart te knippen.
Geen nood: je sim gegevens overzetten kan op meerdere manieren. Zet de simkaart in je oude telefoon, exporteer de contacten van sim naar telefoon en synchroniseer ze met een app als Google Contacten. Als je die app op je nieuwe toestel installeert, heb je direct toegang tot de contacten.
Neem contact op met de politie
De politie kan uw telefoon misschien traceren aan de hand van het genoemde IMEI-nummer.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Voorkomen dat iemand uw telefoon traceert. De beste manier om tracering van telefoons te blokkeren, is om gebruik te maken van een VPN. Maar u kunt ook een paar instellingen op uw telefoon wijzigen of naar een andere browser overschakelen om de tracering te stoppen.
Kan ik mijn simkaart gebruiken voor het opslaan van foto's, video's, etc?? Je simkaart is geen geheugenkaart. Foto's, video's en soortgelijke data kun je er niet opslaan. Wel kun je je contacten op je simkaart opslaan.
Een simkaart slijt bij normaal gebruik eigenlijk amper en gaat gemiddeld 7-10 jaar mee.
Naast de goudgekleurde chip op je simkaart staan een aantal cijfers. Dit is je simkaartnummer. Maak je gebruik van een eSIM, dan staat het eSIM-nummer op het papier of de kaart met de QR-code die je hebt gebruikt om de eSIM te downloaden.