Als een schorpioen zich buiten zijn schuilplaats begeeft, beweegt hij meestal heel rustig en langzaam. Als er een prooi in de buurt komt, gaat hij stil liggen. Als de prooi in de buurt komt slaagt hij toe. Soms als de schorpioen vindt dat het te lang duurt, gaat hij zelf achter de prooi aan.
De staart van de schorpioenen eindigt in een stekel met daarin een gifklier. De schorpioenen met een dikker staart hebben een grote gifklier. Schorpioenen reageren bijzonder snel bij beetgrijpen of aanvallen. Ze klappen hun staart naar voren en scheiden bliksemsnel een druppel gif uit hun gifklier af.
Een schorpioen heeft een terrarium nodig met een lengte van driemaal zijn lichaamslengte en een breedte van tweemaal zijn lichaamslengte. Zorg dat de bak hoog is zodat hij niet bij de bovenkant kan, gladde wanden heeft en een deksel, zodat hij er niet uit kan klimmen.
Ze leven in spleten en holen, soms graven ze zelf een ondergrondse gang of hol en er zijn zelfs soorten die in bomen leven. Schorpioenen leven solitair en zijn kannibalistisch.
Schorpioenen komen van nature op alle continenten voor, behalve op Antarctica. Ze zijn vooral te vinden in tropische en subtropische landen. De meeste schorpioenen leven in spleten en holen, die ze soms zelf graven. Er zijn ook soorten die in bomen leven.
Een schorpioen kan heel lang zonder voedsel. Ze hebben ook vijanden, zoals spinnen, vogels, slangen, bavianen en hagedissen. Sommige soorten zijn immuun voor het gif van de schorpioen. Schorpioenen leven afzonderlijk van elkaar omdat ze iedere vijand, zelfs hun eigen soort proberen te doden.
Schorpioenen steken alleen als ze worden aangevallen of in het nauw gebracht voelen. Een steek van een schorpioen kan erg veel pijn doen. Het gif kan een zwelling en koorts veroorzaken. Alleen in zeldzame gevallen is het gif van de gevaarlijkste soort dodelijk.
De gevoelige Kreeft valt als een blok voor de kracht die de Schorpioen uitstraalt. Dit geeft ze namelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid.
In Nederland leven namelijk geen schorpioenen. In Zuid- en Zuidoost-Europa komen ze wel veel voor. Denk bijvoorbeeld aan landen als Spanje en Italië. Ook daar zie je ze niet vaak, want schorpioenen zijn nachtdieren die zich overdag verbergen onder stenen en in spleten.
Het zonneteken Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november. De Schorpioen is het meest intense teken van de dierenriem tekens. Ze staan bekend om hun passie, assertiviteit, vastberadenheid en daadkracht. De planeet van transformatie en regeneratie Pluto is de heersersplaneet van dit waterteken.
Om een schorpioen te vangen, moet je deze langzaam benaderen met je net in de aanslag. Je doet dit door de A-knop ingedrukt te houden. Stop met bewegen wanneer de schorpioen zijn scharen in de lucht houdt, en wanneer hij deze weer laat zakken, kan je weer een paar stappen zetten.
Als er weinig te eten is, doen ze het rustig aan. Zo kunnen ze wel een jaar zonder voedsel en water! Ademen doen ze ook maar weinig.
Met een marktprijs van ruim 9 miljoen euro per liter is schorpioenengif de duurste vloeistof die er is.
Schorpioenen kunnen langere tijd zonder voeding en hebben relatief weinig zorg nodig. Je voert jouw schorpioen met levende insecten zoals krekels, kakkerlakken of sprinkhanen. Een volwassen schorpioen voer je enkele insecten per week. Jonge schorpioenen beginnen pas na hun eerste vervelling te eten.
Hoeveel kost een schorpioen? De aankoopprijs van een schorpioen bedraagt 17 tot 35 euro per dier, maar grotere en meer bijzondere exemplaren kosten natuurlijk veel meer. De aankoop van een terrarium en het meeste toebehoren is een eenmalige investering.
Schorpioenvliegen (Panorpidae) behoren tot de orde Mecoptera. Wereldwijd zijn er meer dan 500 soorten beschreven. Deze groep behoort tot de oudste insectenordes die een volledige gedaantewisseling doormaken. Er komen maar vijf soorten schorpioenvliegen voor in Nederland, waarvan vier van het geslacht Panorpa.
Een schorpioen met lange, dunne scharen is meestal giftiger dan een schorpioen met grote, dikke scharen. Daarnaast is er een verband met gedrag. Schorpioenen met grote scharen gebruiken ze aantoonbaar meer in de verdediging, terwijl heel giftige schorpioenen bijna alleen steken.”
Schorpioenen gloeien in ultraviolet licht om te controleren of het veilig genoeg is om naar buiten te gaan. De dieren produceren een fluorescerend pigment, dat naar verloop van tijd afneemt.
Maar over het algemeen heb je aan een Schorpioen een intens loyale, liefdevolle en charmante partner – mét een flinke lading sexappeal.
Leeuw met Schorpioen - Twee agressieve sterrenbeelden gaan meestal niet goed samen. Leeuw met Steenbok - Deze sterrenbeelden hechten waarde aan heel andere dingen. Dit kan voor problemen zorgen. Leeuw met Waterman - Deze sterrenbeelden hebben moeite om elkaar te begrijpen.
Schorpioen: Technisch gezien geen insect, maar ook deze diertjes vindt u vaak gebakken terug in Thailand en China. Schorpioenen smaken een beetje naar krab. Ze worden specifiek gekweekt voor menselijke consumptie. Op deze manier is het gif al verwijderd.
De Schorpioen heeft een heftige passie, maar is zeker niet onverantwoordelijk. Bij alles zal de Schorpioen na blijven denken. Het is over het algemeen een volwassen teken. Schorpioenen zullen altijd voor je klaar staan en doen over het algemeen wat ze beloofd hebben.
Schorpioenen zijn giftig, maar voor de verkoop worden de giftige delen verwijderd en kan je ze veilig eten. In Europa kom je soms producten tegen, waar een schorpioen in zit verwerkt, zoals een chocolaatje of de lolly met schorpioen.
Schorpioenen. De schorpioen is familie van de spin, dus het is niet vreemd dat ook deze dieren meer dan twee ogen hebben. Aan de voorkant van hun kop vind je twee grotere ogen. Dan zijn er nog de vijf verschillende ogen aan beide zijkanten van hun lichaam.