Voer een kleine patch-test uit voordat je rozemarijn olie op je hele hoofdhuid aanbrengt, vooral als je een gevoelige huid hebt. Begin eenmaal per week met het gebruik van rozemarijn voor het haar en bouw dit geleidelijk op naar twee of drie keer per week.
Maak vervolgens uw haar vast met een elastiek of een haarclip. Laat de rozemarijn olie 30 tot 60 minuten intrekken.
Veel gebruikte haaroliën zijn onder meer olijfolie, pure druivenpitolie, jojoba olie, rozemarijnolie, wonderolie, kokosnootolie, lavendel olie en sesamolie. 17. Kan haarolie elke dag gebruikt worden? Nee, het dagelijks oliën van uw haar wordt meestal afgeraden.
Rozemarijnolie staat voor alles wat stagneert in lichaam en geest en versterkt dat wat energie nodig heeft. Rozemarijn stimuleert en verwarmt (psyche, lichaamsweefsels en bloedsomloop), is opwekkend en bevordert doorbloeding, met name het cineoltype.
Verwen je haar eens per week met een oliebehandeling. Brengt daarvoor wat olie aan op je haar en hoofdhuid. Doe er een handdoek om en laat het tot 30 minuten zitten. Spoel de olie eruit met lauw water en was het dan zoals je altijd doet.
Een haarolie hoeft niet uitgespoeld te worden en mag overnacht, dus tijdens het slapen, intrekken. Maar kijk uit dat het niet dagenlang (lees langer dan 3 dagen) bij de hoofdhuid blijft zitten! Oliën kunnen vuil en stof op de hoofdhuid ophopen, waardoor de haarzakjes en poriën verstopt raken.
Door regelmatig haarolie te gebruiken, voelt je haar zachter aan en krijgt je haar ook een prachtige glans. Let er wel op dat je niet teveel olie gebruikt, zodat het haar geen vettige uitstraling krijgt.
De anti-inflammatoire werkstoffen werken tegen roos, schilfers en een gevoelige hoofdhuid. Daarnaast stimuleert rozemarijnolie voor het haar de doorbloeding van het huidoppervlak, waardoor de haarwortel beter gevoed kan worden en het haar sterker en steviger wordt.
Huidolie: los 10 tot 15 druppels rozemarijn olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
Kies een plantaardige olie die aangepast is aan uw haartype (vind meer advies hieronder). Voeg 2 à 5 druppels ethericshe olie toe aan de mengeling. De beste etherische oliën om het haar te versterken en de haaruitval te remmen zijn: Atlasceder, St Thomas Bay, Pompelmoes, Gember, Ylang-ylang, Cade.
Je kunt de haarolie ook s'avonds in je haar doen en hiermee gaan slapen (leg een handdoekje over je kussen om vette vlekken te voorkomen), laat het de hele nacht intrekken en was je haar de volgende ochtend met shampoo.
Als de olijfolie warm is (niet koken, het moet gewoon warm aanvoelen), verdeel je het over je natte haar. Wikkel je haren vervolgens in een handdoek en laat het middel ongeveer een half uur tot een uur intrekken. Daarna kun je je haren gewoon wassen met shampoo om het product er weer volledig uit te krijgen.
Castorolie kan ook voor het hoofdhaar worden gebruikt.
Je hebt er slechts weinig van nodig. Gebruik niet teveel, want dan wordt je haar te vet. Om hoofdhaar dikker te maken en dunner wordend haar tegen te gaan, kan je het als hoofdhuidbehandeling gebruiken.
De olie heeft precies dezelfde werking als het water. De olie is alleen meer geschikt voor mensen die wat meer en dikker haar hebben. Hierdoor zal het haar niet extra gaan verzwaren door het gebruik van de rozemarijnolie.
Zowel rijstwater als rozemarijnwater is erg goed voor je haar. Het bevat namelijk veel vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die goed worden opgenomen in de haarzakjes en op deze manier haargroei stimuleert.
5 Voordelen van olie voor haar:
Deze barrière voorkomt ook dat er vocht in de haarschacht komt, waardoor pluizig haar voorkomen wordt. Oliën kunnen de haargroei bevorderen: Omdat oliën de haarschacht hydrateren en versterken, voorkomen ze gebroken haar, waardoor je haar sneller lijkt te groeien.
Tip: Breng de haarolie aan op de hoofdhuid en stoom je haar vervolgens. Dit kan door met je hoofd boven een bak warm water te hangen en hier een handdoek overheen te doen. De haarschubben gaan hierdoor open, waardoor de olie goed kan doordringen. Was je haar hierna met shampoo en conditioner.
ERG GEZOND
Naast lekker, krachtig van smaak en aroma, is rozemarijn vooral knetter-gezond. Het is helemaal niet zo'n slecht idee om iedere dag een theelepeltje door je voeding te verwerken. Het werkt o.a stimulerend op de bloedsomloop, en bij mensen met een lage bloeddruk werkt het bloeddruk-verhogend.
Wat rozemarijn water of olie voor je haar kan betekenen? Het zou werken als preventie van haaruitval, voorkomt vroegtijdige veroudering van het haar, stimuleert haargroei en is versterkend én bacteriedodend voor je haar (het heeft dus tevens een anti-roos werking).
Meng één eetlepel daarvan met vijf druppels rozemarijnolie. Masseer het op je hoofdhuid en laat het maximaal drie uur zitten. Doe dit zo'n twee, drie keer in de week.”
Hoe verdun je rozemarijnolie? We raden aan om vier of vijf druppels te verdunnen met een theelepel basisolie.
Het regelmatig masseren van rozemarijnolie op de hoofdhuid, zorgt ervoor dat de haarzakjes gestimuleerd worden. Dus ook de haarzakjes rondom je haarlijn, waardoor je ook een vollere bos zult krijgen na het gebruik van deze haarolie. Wij raden aan om de rozemarijnolie in te masseren met een massageborstel.
Pepermunt olie om je haar sneller te doen groeien
De olie dringt de hoofdhuid binnen en stimuleert de haarzakjes. Hierdoor wordt er meer zuurstof doorgelaten, waardoor je haar veel beter kan groeien. Verdun pepermunt olie met een andere olie, bijvoorbeeld kokosolie.
De olie 'pakt' de viezigheid en overtollig vet, samen met de conditioner, wat je haar meteen verzorgt. Met de shampoo spoel je dat er dan weer uit. En doordat je de olie en conditioner even hebt laten intrekken (en je hebt de olie ingemasseerd), verzorgt het je haar.