Fotografeer altijd met het licht mee en probeer tegenlicht zo veel mogelijk te vermijden. Je foto's worden hierdoor niet alleen scherper, maar je ziet er ook nog eens mooier uit. Dus gordijnen open en klikken maar. Een mooie achtergrond is bepalend voor je foto.
Met de afbeeldingsbewerker van Adobe Express verbeter je foto's die nog nét dat beetje extra nodig hebben. Foto's met een bewogen beeld, slechte belichting of slechte scherpstelling kun je repareren met de functie Verbeteringen, waarmee je sneller dan ooit je foto's verbetert.
Vaak zie je bij selfies dat mensen naar het beeldscherm kijken en niet naar de camera. Dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een beetje wegkijkt van de foto, terwijl je juist denkt recht in de camera te kijken. Let er dus even op waar je heen moet kijken voor je een selfie maakt.
Een selfie is een 2d-beeld dat er al snel wat vervormd uitziet. Die vervorming heeft deels te maken met de afstand. Als jij je smartphone dichtbij je hoofd houdt om een scherpe selfie te maken, krijg je automatisch te maken met een 'fishbowl effect'. Je neus oogt groter en je oren verdwijnen.
Heel belangrijk voor een ideale selfie: de juiste hoek! Neem een selfie niet door pal voor je te richten, frontale foto's zijn vaak niet zo flatterend. Hou dus de telefoon wat meer schuin naar boven als je de foto wilt gaan nemen. Kantel daarbij ook je hoofd om te ontdekken wat jouw beste kant is.
Je mag alleen geen foto's maken van militaire objecten of aangewezen gebouwen. Ook heb je met de privacywetgeving te maken. Je mag alleen filmen en fotograferen waar je normaal ook mag komen en met een normale camera mag fotograferen. Dus niet in tuinen of op afgesloten terreinen.
Als we onszelf in de spiegel bekijken, zien we een ander beeld dan wat anderen van ons zien. Het beeld van ons gezicht lijkt in de spiegel omgedraaid; dat heeft te maken met de manier waarop onze hersenen werken.
Een camera heeft slechts één lens en ziet dus geen diepte en perspectief. Een camera spreidt een object hierdoor uit als een pannenkoek, waardoor een object breder lijkt. Tip: Poseer altijd schuin en niet frontaal voor de camera. Zorg voor een niet te opvallende achtergrond.
Een foto is een moment opname, hier kun je je ogen dicht hebben, terwijl je jezelf niet kan zien als je je ogen dicht hebt. In de spiegel heb je misschien ook betere belichting, terwijl je op een foto wel lijkbleek kan zijn. Maar op je bovenste vraag: Anderen zien je zoals zij jou voor het eerst hebben gezien.
Je moet dus je telefoon heel onhandig vasthouden en vervolgens ook nog het juiste knopje weten te vinden om de foto te maken. En dan nog iets, je onderarm mag niet op de foto komen. Zorg er dus voor dat je jouw onderarm een beetje gebogen hebt wanneer je de foto maakt.
GIMP wordt vaak gezien als het beste gratis fotobewerkingsprogramma wat verkrijgbaar is. De software bevat een breed scala aan tools, variërend van basisacties tot professionele functies. Hoewel deze app het meest geschikt is voor gevorderde gebruikers, kunnen ook beginners er veel aan hebben.
Hoe kan ik foto's vergroten zonder kwaliteitsverlies?
Open de foto in Photoshop en selecteer de hele foto, door op Ctrl + A te drukken, en druk op Ctrl + T om naar Vrije Transformatie over te gaan. Sleep de hoeken naar buiten om het beeld te vergroten. Houd wel Shift ingedrukt om de aspect ratio gelijk te houden en vervorming te voorkomen.