In dit geval het vermenigvuldigingsteken '×'. Rechtsonder in de hoek van het venster zie je dan de juiste toetsencombinatie verschijnen:
Een hoofdtelwoord dat ervoor staat schrijft u eraan vast: eenmaal, behalve als er na maal óók een hoofdtelwoord staat, want dan schrijft u de woorden los: drie maal drie is negen. Het woord keer wordt altijd los geschreven. Ook is keer iets informeler dan maal.
Houd hiervoor de linker Alt-toets ingedrukt en voer de betreffende 3-cijferige ALT-code in op het numerieke gedeelte van het toetsenbord (bijvoorbeeld 138 voor è, 130 voor é en 137 voor ë).
Opsomming met bolletjes
Klik op het tabblad 'Start'. Klik in de groep 'Alinea' op de knop Opsommingstekens. . Iets naar rechts verschijnt er direct een zwart bolletje.
Een teken is een woord, gebaar, voorwerp of andersoortige betekenisdrager die verwijst naar een betekenis. De semiotiek, de wetenschap die tekens bestudeert, onderscheidt drie soorten tekens: de index, de icoon en het symbool.
Speciale tekens zijn tekens die niet aanwezig zijn op uw toetsenbordindeling. Ze kunnen worden gebruikt door een combinatie van toetsen op het toetsenbord in te drukken of het overzicht met speciale tekens in Windows te gebruiken.
Ctrl-K: Link invoegen (Insert hyperlink) Ctrl-L: Links uitlijnen (Align Left) Ctrl-M: Inspringen (First Indent)
Druk bijvoorbeeld op ALT+H om het tabblad Start te openen en druk op Alt+Q om naar het veld Uitleg of Zoeken te gaan.
Hoe maak je een Alt code? Om een symbool weer te geven via een Alt code, moet je eerst de ALT toets ingeduwd houden en intussen het nummer intypen dat het symbool voorstelt met jouw numeriek toetsenbord en vervolgens kan je de ALT toets loslaten. Zorg ervoor dat de Num lock van je toetsenbord aanstaat.
De kleiner Shift toets vind je links op het toetsenbord; de wat grotere Shift toets zie je rechts van de tekentoetsen. Ze worden gebruikt om hoofdletters te typen en om een teken te typen dat linksboven afgebeeld staat op toetsen die 2 of 3 tekens hebben. Het maakt niet uit welke van de 2 toetsen je gebruikt.
De oplossing is dan ook net zo eenvoudig: door te drukken op Ctrl+Shift functioneert het toetsenbord weer normaal. Je kunt dit probleem helemaal voorkomen, door slechts één taal en één toetsenbordindeling te behouden.
Een keersom is een som waarbij de bewerking tussen de verschillende termen maal of keer. Je vermenigvuldigt beide termen met elkaar. De bekendste keersommen zijn natuurlijk de maaltafels, zoals 3 x 7. 3 x 7 is een kleine keersom.
Tienduizendtallen, duizendtallen, honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen. Vermenigvuldig eerst de eenheid met de bovenste rij. Vermenigvuldig daarna het tiental met de bovenste rij. Vermenigvuldig als laatste het honderdtal met de bovenste rij.
Druk op Ctrl+Y om een actie die ongedaan is gemaakt opnieuw uit te voeren.
Wordt de toetscombinatie linker Ctrl-Shift per ongeluk aangeraakt, dan kan de toetsenbordindeling ongewenst wijzigen. Dit irritante effect is structureel op te lossen door niet gebruikte toetsenbordindelingen te verwijderen.
CTRL+D (sneltoets voor verticaal kopiëren)
In werkbladen wordt veel gekopieerd (CTRL+C) en geplakt (CTRL+V). Elke keer 2 handelingen, terwijl het in veel gevallen ook in 1 handeling kan. Met de toetscombinatie CTRL+D worden de geselecteerde cellen naar beneden gekopieerd. Dit kan 1 cel zijn, maar ook een hele rij.
The Ctrl + Shift + Win + B key sequence will restart your graphics driver.
Uitloggen van je Google-account: Druk op Shift + Ctrl + q (2 keer).
Windows-toets +D
Het Bureaublad weergeven en verbergen.
Wanneer je de woorden voluit schrijft, zet je spaties voor en na de ampersand, zoals in 'Personeel & Organisatie'. Bij afkortingen zet je geen spaties voor en na de ampersand, zoals in 'B&B'. In lopende teksten wordt het teken vanwege de leesbaarheid maar weinig gebruikt.
De vreemde tekens, ook wel opmaakmarkeringen genoemd, zijn bedoeld om alineamarkeringen en andere verborgen tekens weer te geven. Dit kan erg handig zijn, als je wilt weten hoe je pagina opgebouwd is. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld zien waar de sectie-einden of kolomeinden zich bevinden.
Het &-teken is een ampersand. Dit woord spreek je uit als 'ampursant', met de klemtoon op de eerste óf laatste lettergreep. Ook de termen et-teken en en-teken komen voor. Het teken & is een gestileerde weergave van het Latijnse woord voor 'en': et.