Na een dag mag het drukverband eraf en mag u uw voeten baden en een pleister op uw teen doen. Afhankelijk van de pijn kunt u na twee tot vijf dagen meestal weer normaal lopen.
Afhankelijk van de pijn is normaal lopen meestal weer mogelijk na twee tot vijf dagen.
De eerste 2 dagen na de ingreep mag de wond niet nat worden (niet onder de douche, in bad, zwemmen of naar de sauna). Dit is om infecties te voorkomen. 2 dagen na de ingreep mag u het drukverband zelf verwijderen (mocht dit vastzitten dan kunt u het verband nat maken, zodat het los weekt en het er makkelijker af gaat.)
De ingreep duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Geen enkele operatie is zonder risico's. Zo is ook bij deze operatie de normale kans op complicaties aanwezig, zoals nabloeding of wondinfectie. Er kan een recidief optreden, de nagel groeit dan weer in en er zal een nieuwe ingreep nodig zijn.
Als de ontsteking aan u teen na 5 dagen nog niet weg is, neem dan altijd contact op met uw huisarts. Neem ook contact op met uw huisarts in de volgende gevallen: U heeft een ingegroeide nagel gehad en na een aantal maanden ontstaan er weer klachten. De pijn neemt toe en de wond is dik en rood geworden.
De operatie vindt onder plaatselijke verdoving plaats, zodat u niet nuchter in de kliniek hoeft te komen. U bent niet in staat zelfstandig weer naar huis te rijden, omdat u na de operatie een drukverband krijgt. De operatie duurt hooguit 15 minuten. De verdoving is zo goed dat u geen pijn voelt.
Behandeling: Een pseudo-ingegroeide nagel kan over het algemeen goed door de pedicure behandeld worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi verwijderd, de zijkant van de nagel afgevlakt en gezorgd dat de nagel niet meer in de huid kan drukken ('drukvrij leggen').
Komt een ingegroeide teennagel vaak terug ? Ondanks een geslaagde operative ingreep en pogingen om de wortel van de nagel te versmallen kan het probleem toch weer terugkomen: de nagel groeit weer in…
Een stootnagel (unguis pulsus) is een te korte nagel die tegen de voorkant van de teentop 'stoot'. Als gevolg hiervan komt de teentop omhoog te staan. In sommige situaties kan de stootnagel met een ontsteking gepaard gaan.
De arts of pedicure doet iets onder uw nagel zodat de nagel over het nagelbed gaat groeien. Als uw klachten blijven, kan uw arts de zijkant van uw teennagel wegsnijden. De nagel wordt dan iets smaller.
Draag ruime schoenen of slippers, zodat er geen druk komt op de teen en teennagel; Wij raden het gebruik van trekzalf bij een ingegroeide teennagel af. Op het moment dat u zalf op een wond smeert, wordt de huid heel week. De nagel blijft echter hard, waardoor de huid sneller kapot kan gaan.
Je nagel kan ook wat van vorm gaan veranderen. De nagel komt dan rond te staan. Dit heet ook wel tunnelnagel: de beide zijkanten raken elkaar haast aan. Het ziet eruit als een balpen.
Oorzaak. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk, zoals het dragen van te smalle schoenen of het te kort of te rond afknippen van de nagel. Soms ligt het aan de bouw van de teen. Is de teen licht gekanteld, dan kunt u bij het lopen de nagelrand te veel in de huid drukken.
Een bolle of tunnel nagel (medisch: unguis tegularis) is een zeer sterk gebogen of rondgroeiende nagel. Een bolle of tunnel nagel kan aangeboren/erfelijk kan zijn (het kan dan voorkomen bij alle nagels), maar ook kan ontstaan door het dragen van te krappe schoenen, door ouderdom of herhaaldelijk stoten van de nagel.
Onychomadesis wordt veroorzaakt door ziektes waarbij de nagels tijdelijk stoppen met groeien. Het gebeurt bijvoorbeeld na interne ziektes die gepaard gaan met hoge koorts. Het kan ook ontstaan na chemotherapie, radiotherapie, zuurstoftekort, beschadiging van de nagel, en bij ernstige stress.
Neem nooit langer dan 5 minuten een voetenbad, anders wordt de huid te week en extra kwetsbaar voor wondjes of infecties. Gebruik bij een voetenbad geen soda of biotex, maar gewoon keukenzout of Badedas classic bathgel. Spoel altijd na met schoon water. Wanneer u wondjes op de voet heeft, mag u geen voetenbad nemen.
Douch dan dagelijks uw voeten en doe daarna een pleister met Betadine jodium zalf op de teen. Meestal kunt u na 2 tot 5 dagen weer normaal lopen.
Een ingegroeide teennagel ontstaat wanneer de zijkanten van de nagel sterk gebogen zijn en drukken op de onderliggende huid. De huid raakt geïrriteerd en kan gaan ontsteken. Er ontstaat dan een rode, warme zwelling naast de nagel. Daar kan pus uitkomen.
Na een tijdje vormt er zich granulatieweefsel ('wild vlees') aan de nagelrand dat zelfs over de nagelrand kan groeien. Ingeval de teennagel is aangetast is ook de teen pijnlijk, rood en gezwollen, zodat je geen nauwe schoenen meer kunt verdragen.
In wezen is een dwangnagel niets anders dan een stukje nagel dat aan de zijkant van de nagel meegroeit. Dit nagelstukje kan in een afwijkende richting groeien waardoor het hinder geeft of kan gaan ontsteken. Het kan soms ook een inscheuring van de verharde huid langs de nagelriem zijn.
Denkt u bijvoorbeeld aan een nagel die van zichzelf naar beneden groeit, een haviksnagel genaamd, deze kunnen we corrigeren en mooi recht laten lopen vanuit het nagelbed. De kunstnagels worden in de gewenste vorm gevijld (ovaal, vierkant of ballerina) en kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt.
Broze, zwakke en droge nagels worden vaak veroorzaakt door ijzertekort. Hoewel vermoeidheid een belangrijk teken van ijzertekort is, kan het zich ook manifesteren door broze of zelfs lepelvormige nagels. Let vooral ook op stress als je nagels zeer broos zijn.
Een ingegroeide nagel kun je vaak niet zelf verhelpen of verwijderen. Daarom is het verstandig een pedicure, podotherapeut of een huisarts in te schakelen. Zij kunnen jouw ingegroeide nagel behandelen door er iets onder te leggen, waardoor 'ie niet meer in je huid groeit.