Volgens Picnic kost een liter Coca Cola in Duitsland 1,08 terwijl je er in Nederland 1,83 voor betaalt. Een pot Nutella kost in Nederland 3,02 en in Duitsland 2,79.
Frisdranken uit Duitsland zijn goedkoper dan de Nederlandse versie. Zo wordt Nederlandse Coca Cola niet eens in Nederland maar in België gebotteld. Nederlandse Coca Cola en Fanta producten bestaan dus eigenlijk niet.
Zo is een blikje Coca-Cola in Nederland 1,83, maar in Duitsland 1,03. Nutella is ook 23 cent goedkoper en de Magnums al helemaal: die zijn 1,49 duurder in Nederland.
De flessen cola gaan bij Aldi voor 2,18 euro over de toonbank, terwijl ze bij Albert Heijn voor 2,26 euro worden verkocht. Bij Jumbo ligt de verkoopprijs wel op hetzelfde niveau. Aldi verkoopt ook cola van haar eigen merk, River Cola.
Deense bottelarij zorgt voor goedkope Coca Cola blikjes
Ook Denemarken heeft een bottelarij, maar deze bottelarij maakt geen deel uit van het Europese samenwerkingsverband. En daar kan niemand iets tegen beginnen, want het gaat nu eenmaal om een vrije markt.
Frisdrank is in Duitsland veel goedkoper. Als je dus veel cola, sinas of andere frisdranken drinkt, kun je veel geld besparen met boodschappen uit Duitsland. Let er wel op dat je ook in Duitsland statiegeld betaalt op de flessen en je deze flessen in Nederland meestal niet in kan leveren.
AMSTERDAM (GPD) – De allergoedkoopste cola van de Aldi is de lekkerste. Dit blijkt uit een smaaktest van onderzoeksbureau Ivomar. De River Cola van Aldi werd door een derde van het smaakpanel van 78 deelnemers uitgeroepen tot lekkerste.
Freeway cola (het eigen merk van de Lidl) kostte eerst € 0.38 per fles van 2 liter. Nu os de prijs verhoogt naar € 0.65 per fles van 2 liter.
De grootste concurrent van Coca-Cola in Nederland, Vrumona (Pepsi, Sisi), laat in de krant weten vooralsnog geen plannen te hebben de huidige flessen te vervangen.
In Nederland is het lage btw-tarief 9%. Hierdoor zijn boodschappen in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Met name voor (sterke)drank, vlees, wasmiddel, diervoeding en drogisterij artikelen (vooral de DM drogist is heel voordelig!)
Voor een colaatje ben je ongeveer 3 tot 4 euro kwijt. Reken op ongeveer 50 dollar voor ontbijt, lunch en avondeten als kosten Amerika per dag.
In Nederland is het lage btw-tarief 9%. Hierdoor zijn boodschappen in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Met name voor (sterke)drank, vlees, wasmiddel, diervoeding en drogisterij artikelen (vooral de DM drogist is heel voordelig!) betaal je in Duitsland minder dan in Nederland.
Zoals we hier zien zetten Albert Heijn en Jumbo de toon, in Duitsland zijn dat goedkopere winkels zoals Lidl en Aldi. Die nemen genoegen met mindere marges".
Zo liggen de prijzen in de supermarkt in Nederland hoger dan in veel andere landen, maar dat wordt vervolgens weer (deels) opgeheven door kortingsacties. Daardoor is de gemiddelde prijs die de consument betaalt lager dan de prijs op het schap.
Noord-Macedonië heeft goedkoopste voeding binnen Europa
Het goedkoopste land in Europa voor voeding is Noord-Macedonië, waar de prijzen bijna 40 procent onder het EU-gemiddelde liggen, gevolgd door Roemenië en Polen. Het duurste land is Zwitserland. Daar liggen de prijzen bijna 64 procent boven het EU-gemiddelde.
Hoeveel kost Coca Cola in Auchan? Coca Cola Zero kost 0,89 euro per liter bij Auchan.” Ook water is voordelig in de bij Auchan. Je ziet regelmatig Coca Cola inde promoties in de folder.
Freeway Cola is een colamerk dat wordt geproduceerd en als huismerk wordt verkocht door de van origine Duitse supermarktketen Lidl.
In Coca Cola Zero zit minder calorieën
Cola Zero is volgens velen een stuk gezonder, het wordt aanbevolen als alternatief om gezonder te gaan leven. Zero varianten bevatten geen suiker. Zo hoeft u cola niet helemaal op te geven, maar u vervangt gewone cola voor light frisdranken waaronder Coca Cola Zero.
Als reden voor het winkelen in het buitenland wijst de federatie naar de verpakkingsheffing en suikertaks, een belasting op gezoete dranken, die de prijs in ons land opdrijven. Een fles frisdrank van 1,5 liter is daardoor zo'n 17 procent goedkoper in Nederland, berekende het VIWF.
Infused water
Het is heel simpel: je vult een karaf met water, voegt daar fruit en/of diverse verse kruiden aan toe. Denk aan limoen, sinaasappel, grapefruit, blauwe bessen, aardbeien, komkommer, munt, gember, tijm, kaneelstokjes, appel etc. Je kunt eindeloos variëren en jouw favoriete drankje creëren.
Wereldwijd ligt het gemiddelde op 92 glazen per jaar. De grootste coladrinkers op aarde zijn de Mexicanen, die in 2011 ruim 728 glazen achterover sloegen. Dat zijn er gemiddeld twee per persoon per dag.
Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.