Snij beide meloenen door- midden en lepel er de pitjes uit. Steek met een parisienne- lepel zoveel mogelijk bolletjes uit het vruchtvlees en schep de meloenhelften verder leeg.
Prik het uiteinde van de gevouwen plak ham op een satéprikker, prik er vervolgens een meloenbolletje aan. Prik de ham na het meloenbolletje weer aan de prikker. Ga zo door tot er op 12 prikkers elk 3 meloenbolletjes zitten.
Dan is de meloen waarschijnlijk rijp en daardoor klaar om van te genieten. Een onrijpe meloen kan je altijd even laten narijpen, dit doe je door de meloen buiten de koelkast te bewaren.
De meloen is familie van de komkommer en pompoen. Het is dus eigenlijk een vruchtgroente.
Ook helpt vitamine C je weerstand goed te houden. Eén schijf meloen van 120 gram kun je rekenen als één stuk fruit. Het advies is om dagelijks 2 porties (200 gram) fruit te eten. Om van alle voedingstoffen uit fruit voldoende binnen te krijgen, is het belangrijk af te wisselen tussen soorten.
Vooral Cantaloupe-meloen is wereldwijd een van de gezondste meloensoorten. 8 geweldige gezondheidsvoordelen van het eten van meloen (Cantaloupe): Cardiovasculaire voordelen. Meloen verbeterd de immuniteit (stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen)
Die kan je alleen laten rijpen door hem in een plastic zak samen met een banaan te verpakken.
Bij aankoop hoort de galiameloen stevig aan te voelen. Hij mag geen zachte, beurse plekken vertonen. Je kunt een rijpe meloen herkennen aan zijn zoete geur. Ook moet de schil bij lichte vingerdruk iets meegeven.
Antwoord: Vaak wordt fruit onrijp geplukt om te voorkomen dat het overrijp is voordat het in de supermarkt ligt. Gelukkig rijpt het meeste fruit na in de fruitschaal en hoef je het niet onrijp te eten. Als je toch je tanden in een onrijp stuk fruit zet, is dat niet ongezond.
De Yubari King, een zogenaamde cantaloupe meloen is extreem exclusief. Met gemak het duurste fruit van de wereld.
Verwerk minder mooie stukjes fruit die bijvoorbeeld geplet zijn, in smoothies, sapjes, jam of sorbet. 4. Alle meloenpitten zijn gewoon eetbaar. Was de pitten van bijvoorbeeld watermeloen of cantaloupe en laat goed uitlekken.
Na gebruik mag de meloenschep in de vaatwasmachine. Belangrijkste kenmerken: Schep bolletjes uit een meloen. Ook voor het scheppen van kleine ijsbolletjes.
De geoogste vruchten laat u op kamertemperatuur verder rijpen. Twee à drie dagen later zijn ze eetbaar. Wil je ze nog wat langer bewaren? Bewaar de meloenen dan niet onder de 8 °C, er ontstaan dan waterige plekken die snel schimmelen.
Ruikt de meloen zoet en 'meloenachtig', dan is hij rijp. Zit er nog niet echt een meloengeur aan, dan kun je 'm beter laten liggen of pas over een paar dagen eten, want dan moet 'ie nog even verder rijpen.
Overrijpe meloenen hebben de neiging erg zoet te worden, te ” snotterig” van structuur en kan gaan vergisten. Eet een meloen dus zo snel mogelijk op na aankoop. Let goed op dat je geen verrotte meloenen eet. Deze zijn zelfs gevaarlijk en je kunt er echt vreselijk ziek van worden.
Bewaar meloenen niet in de koelkast. De kou verstoort namelijk het narijpingsproces. Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.
Waarom is de honing meloen goed voor je gezondheid:
De honingmeloen behoort samen met de avocado, de banaan en de dadel tot de vruchten met het meeste kalium. Het mineraal kalium is onder andere betrokken bij de regulatie van je bloeddruk en de goede werking van je zenuwen en spieren.
,,Een goede indicator voor de rijpheid van een watermeloen is een geel-, goudkleurige ligplek. De meloen ligt tijdens het groeien en rijpen namelijk op de grond. De gehele meloen kleurt groen door de zon behalve het stuk dat in contact is met de grond.”
In de fruitschaal kun je 1 tot 7 dagen een onaangebroken galia meloen bewaren. In de koelkast kun je een halve galia meloen 2 dagen bewaren, afgedekt met vershoudfolie. In de diepvries kun je stukjes galia meloen in een afgesloten bakje of zakje wel 8 tot 12 maanden bewaren.
Je zou het misschien niet verwachten, maar de galiameloen bevat minder suiker dan een watermeloen. De galiameloen is heerlijk met rauwe ham, daarnaast bevat het per 100 gram slechts 6 gram suiker en 23 calorieën.
Het beste antwoord. Een meloen rijpt na als je hem voor het raam in het zonnetje legt. Een ananas rijpt niet na. Die kan je alleen laten rijpen door hem in een plastic zak samen met een banaan te verpakken.
Ben je calorieën aan het tellen dan is de galiameloen een betere keuze. Die bevat per 100 gram minder calorieën dan de watermeloen. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat de galiameloen meer positieve punten heeft dan de watermeloen.
Proteïne-pitjes, gooi ze niet weg!
Lekker zo'n watermeloen, maar al die zwarte pitjes zijn lastig. Vaak worden ze met veel moeite (lees: met chirurgische precisie) verwijderd en verdwijnen ze linea recta in de prullenbak. Zonde!
Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Overrijpe meloenen hebben de neiging erg zoet te worden, te ” snotterig” van structuur en kan gaan vergisten. Eet een meloen dus zo snel mogelijk op na aankoop. Let goed op dat je geen verrotte meloenen eet. Deze zijn zelfs gevaarlijk en je kunt er echt vreselijk ziek van worden.