Een van de beste manieren om je nog meer van harte te bedanken, is door te vermelden wat jouw ontvanger heeft gestuurd en hoe je het leuk vindt om het te dragen, te gebruiken, op te eten, te lezen, enz. Hier zijn enkele suggesties: - Heel erg bedankt voor de mooie geschenkmand - het maakte mijn dag goed.
Persoonlijke bedankjes!
Op veel cadeautjes kun je ook een mooie foto laten drukken. De mooiste foto van jou en je vader op een fles wijn om hem te bedanken, een leuke foto van jou en je moeder op een mooie mok of een foto van jou en je beste vriendin op een heerlijk bierpakket.
Er zijn geen woorden om jullie te bedanken! Ik ben blij dat ik bij jullie was! Dank jullie wel voor de geweldige stage! Ik heb veel van jullie geleerd.
-> Dank je wel. -> Bedankt. -> Fijn dat jij er bent. -> Dankzij jou is de wereld zo veel mooier.
Als iemand je bedankt zeg je: “Graag gedaan.” Of: “Helemaal goed!” Ook “Niets te danken” kan, al ben ik het er niet helemaal mee eens, want ik vind juist dat er wél wat te danken valt.
Laat je partner, familie, vrienden en vriendinnen weten hoe fijn je het vond dat ze er voor je waren. Heel geschikt hiervoor is bijvoorbeeld de 'Badthee – Bedankt voor je steun' in de geur groene thee/citroen. Maar ook met een kaart met de tekst 'Bedankt voor alles – je bent een topper!
In het dankwoord bedank je degene met wie je hebt samengewerkt en ook vrienden en familie die je gesteund hebben. Naast het bedanken van mensen en bedrijven kun je ook schrijven over hoe jij dit proces ervaren hebt.
Schrijf iets in de trant van 'Nogmaals dank voor het heerlijke etentje' en eindig met een groet, die past bij de relatie die je met de ontvanger van het kaartje hebt, bijvoorbeeld: 'Liefs', 'Vriendelijke groet', 'Hartelijke groeten', 'Groetjes', 'Hoogachtend', enzovoort.
Als je een los dankwoord schrijft, plaats je deze na het voorwoord en voor je samenvatting. Je begint je dankwoord met een korte inleiding van vier tot zeven regels. Je dankwoord is maximaal één pagina lang.
Voorbeeldzinnen en teksten; bedankt voor de samenwerking
-> Dank je wel voor de prettige samenwerking. -> We willen je graag laten weten hoe blij we met je zijn. -> Dank je wel dat je de moeite hebt gedaan om me hierbij te helpen / dit voor me op te zoeken. -> Het is fijn om te weten dat ik bij jou terecht kan.
De gebruikelijke uitdrukking is hartelijk dank, en het is bijvoorbeeld ook vriendelijk dank.
Bedank voor het feit dat je een cadeau krijgt, en niet voor het cadeau zelf: 'Hartelijk bedankt dat je er aan hebt gedacht iets mee te brengen! ' Je kan het later geven aan iemand die er wel iets mee kan doen, dat is beter dan het ongebruikt te laten liggen.
Geef bijvoorbeeld een boek als klein bedankje cadeau, waarin elke collega een persoonlijke boodschap, wens of recept heeft geschreven. Of ga voor een algemeen cadeautje en geef een boek, bonbons, bruisbal, leuke koffiemok of klein spelletje.
Vaak wordt het verkleinwoord presentje gebruikt. Net als het woord `kleinigheidje`, dat aangeeft dat iemand een klein cadeautje koopt dat niet al te duur is....
Pretje = 1) Aardigheid 2) aardigheidje 3) Feestje 4) Gein 5) Geintje 6) Gekheid 7) Genoegen 8) Grapje 9) Katjeskermis 10) Lolletje 11) Plezierige aangelegenheid 12) Pleziertje 13) Scherts 14) Uitje 15) Uitstapje 16) Verzetje...
Toelichting. Dank je, dank u en dank jullie worden als tussenwerpsel gebruikt. Ook de schrijfwijzen dankje, danku en dankjullie zijn correct in die betekenis. Vooral dankje wordt in de praktijk geregeld als één woord geschreven; bij dank u en dank jullie is dat veel minder het geval.
Of je zegt gracias en zij geven als antwoord: no hay de que. Eigenlijk hetzelfde als: de nada, allebei betekenen ze geen dank.
(Il n'y a) pas de quoi. De rien. Ce n'est rien. Tot uw dienst.
Dank jullie wel en dankjulliewel zijn allebei correct in de betekenis 'ik bedank jullie'.