Het begon allemaal in 1880, toen Margarete Steiff in haar huis in Duitsland het eerste knuffeldier creëerde: een speldenkussen in de vorm van een olifant.
Wie is de beroemdste knuffel ter wereld? Het beroemdste knuffeldier ter wereld is Winnie de Poeh. Poeh was het favoriete speelgoed van Christopher Robin Milne. Hij werd beroemd dankzij de boeken van Milne's vader A. A. Milne en de films van Walt Disney.
De cartoon verscheen op 17 november 1902 in de Washington Post. Rose Michtom zag deze prent en dit was de inspiratie voor een pluche beer. Zij en haar echtgenoot introduceerden deze 'Teddy Bear' vervolgens in hun snoepwinkel in Brooklyn.
Er was maar liefst 22.500 euro beschikbaar gesteld door de lokale autoriteiten, sponsoren en bedrijven om Xonita te maken.
De grootste teddybeer ter wereld
Het resultaat van het werk van de Mexicanen was een 19,41 meter lange teddybeer genaamd Xonita, met een geschatte inhoud van 451,48 m³. De enorme teddybeer is momenteel de grootste teddybeer ter wereld, en is daarmee ook het grootste knuffeldier ter wereld.
De kleinste teddybeer is slechts 4,5 mm groot en staat in het Teddybeer Museum in Zuid Korea. De grootste verzameling teddyberen behoor toe aan Jackie Miley in de Amerikaanse stad Hill City, South Dakota. Ze heeft inmiddels meer dan 8000 teddyberen, die ze in een museum tentoonstelt.
Catherine (86) heeft meer dan 20.000 knuffels: "Maar er kunnen er nog altijd bij" Ze is ongetwijfeld de grootste verzamelaarster van knuffels in ons land, de 86-jarige Catherine Bloemen uit Brussel.
BREDA - Guus van Dongen uit Breda en Leonie Jacobs uit Den Bosch hebben elkaar dertig uur lang innig omhelsd. Hiermee hebben ze dit weekeinde het wereldrecord knuffelen in handen gekregen.
Een ideale knuffel duurt tussen de vijf en tien seconden. En goed nieuws: de armpositie doet er niet toe. Vooral de duur van een knuffel is een doorslaggevende factor. Zo werd een knuffel van een seconde als ongemakkelijk ervaren.
Je hebt 4 knuffels per dag nodig om te overleven. 8 knuffels per dag nodig voor “onderhoud”. 12 knuffels per dag voor persoonlijke groei.
Het begon allemaal in 1880, toen Margarete Steiff in haar huis in Duitsland het eerste knuffeldier creëerde: een speldenkussen in de vorm van een olifant.
Uiteindelijk bereikten de teddyberen 1,2 miljard mensen wereldwijd.
En ja, er is serieus wetenschappelijk onderzoek gedaan naar die knuffels 😊. Want knuffels bieden jonge kinderen veel steun in hun kinderjaren. Psychologen en pedagogen zijn het erover eens: een knuffel geeft een kind meer zekerheid, biedt troost en helpt bij de ontwikkeling van zelfstandigheid.
Slapen met een knuffelkonijn, beer of schaapje: veel kinderen kunnen niet zonder. Maar uit onderzoek van Quest blijkt dat ook veel volwassenen niet zonder kunnen. Maar liefst één op de zeven volwassen vrouwen slaapt nog met een knuffel.
Mannen, vrouwen en zelfs dieren houden van knuffelen. En dat is niet zo gek: ''Aanraken en knuffelen verbetert onze stemming en zorgt ervoor dat we ons beschermd en veilig voelen'', zegt de New Yorkse relatiedeskundige Elyse Goldstein.
#3.
Bij deze knuffel omarmt de ene persoon de ander van achter. Afhankelijk van hoe de knuffel wordt uitgevoerd kan 'ie wijzen op een romantische of een ouder-kindrelatie. In een romantische setting staan de personen dicht tegen elkaar aan en slaat de achterste persoon de armen om de middel van de voorste.
Gezondheidsvoordelen slapen met een knuffel
Allereerst is het slapen met een knuffel dus niets om je voor te slapen. Daarnaast kan deze knuffel je mentale gezondheid ondersteunen. De knuffel kan namelijk gevoelens van veiligheid en comfort bieden.
Ons advies is om een baby pas met een knuffel te laten slapen zodra hij zelf kan omrollen. Dit is gemiddeld rond de 6 maanden, maar kan ook eerder of later zijn.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat tussen de 30 en 40 procent van de volwassenen nog slaapt met een knuffel. Heel verstandig, want het biedt diverse gezondheidsvoordelen!
Knuffels in de wasmachine
De meeste knuffels hebben een label waarop staat of ze in de wasmachine mogen en op hoeveel graden dat kan. Een was op 60 graden is ideaal om alle viezigheid en mijten uit de knuffel te halen. Doe de knuffels in een waszakje of kussensloop voordat je ze in de wasmachine stopt.
Niet iedereen houdt van knuffelen
“Maar niet iedereen houdt van fysiek contact. We reageren allemaal anders op stress. Doorheen onze ontwikkeling ervaren we allemaal aanrakingen op een andere manier. Zo kunnen sommige aanrakingen voor bepaalde personen als niet fijn of zelfs traumatisch beschouwd worden.
Maak een lauwwarm sopje en doe hier een klein beetje babyshampoo of afwasmiddel bij. Laat eerst de knuffel even lekker weken, schrob daarna de viezigheid er van af en spoel de knuffel dan goed uit met water. Zorg dat je het water goed uit de knuffel knijpt en leg deze daarna op een droogrek te drogen.
Familietherapeut Virginia Satir: “Als we nooit meer een knuffel krijgen, gaat ons lichaam daar langzaam aan kapot: we hebben er vier per dag nodig om te kunnen overleven, acht om te blijven zoals we zijn en twaalf om te groeien.”
Sommigen slapen met hun knuffel uit pure gewoonte. Waarom zou je met iets stoppen als het fijn is? Maar de meesten doen het omdat hun knuffel - net als bij kinderen - een gevoel van veiligheid, warmte en geborgenheid geeft. Omdat ze onzeker zijn of voor een verandering in hun leven staan.
Welke knuffels zijn het populairst? De klassieke teddybeer is nog steeds het meest populaire knuffeldier; 23,48% van alle gerichte zoekopdrachten naar knuffels betrof specifiek om een teddy beer.