Met automatisch bijwerken hoeft u niet online naar updates te zoeken en hoeft u zich niet af te vragen of belangrijke updates of essentiële apparaatstuurprogramma's voor Windows op uw pc ontbreken. Windows Update installeert automatisch belangrijke updates zodra ze beschikbaar zijn.
Als de opslagruimte van uw Android-apparaat helemaal vol is, kunt u geen updates downloaden en installeren. U hebt waarschijnlijk meer vrije ruimte nodig dan de grootte van de volledige update — terwijl de Android-update wordt geïnstalleerd, worden tijdelijke bestanden aangemaakt en vervolgens verwijderd.
Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan.
Automatische updates inschakelen
Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'. Tik op 'Automatische updates' en schakel vervolgens 'Download iOS-updates' in. Schakel 'Installeer iOS-updates' in. Je apparaat wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.
Om het automatisch updaten van applicaties uit te schakelen open je allereerst de Play Store. In de Instellingen vind je de tab 'Apps automatisch updaten'. Door hierop te drukken kan je deze uitzetten of een andere gewenste instelling selecteren.
Selecteer Controleren op Windows-updates om uw opties te beheren en beschikbare updates te zien. Of selecteer de knop Start en ga naar Instellingen > Beveiligingsupdate & beveiligingsupdate > Windows Bijwerken.
Als je de update nu wilt installeren, selecteer je Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update . Selecteer vervolgens Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, installeert u deze.
Updates zijn bedoeld om fouten te repareren en nieuwe functies toe te voegen. Als je deze updates niet uitvoert en dus de kwetsbaarheden niet repareert, kunnen hackers daar misbruik van maken. Ze kunnen dan op het besturingssysteem van je computer of laptop inbreken en zo toegang krijgen tot je gegevens.
Het is verstandig om apps regelmatig bij te werken. Niet alleen omdat updates vaak de veiligheid verbeteren, maar ook omdat nieuwe versies extra functionaliteit bieden, sneller draaien en minder snel vastlopen.
Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar 'Instellingen > Apps/Applicatiebeheer' gaan en op 'Google Play' tikken. Selecteer vervolgens het 'Opslagruimte'-veld en kies voor 'Cache legen' om tijdelijke bestanden te verwijderen.
Een software-update duurt circa 30 minuten om te voltooien. Terwijl de update wordt uitgevoerd, kunt u de tv niet gebruiken. WAARSCHUWING: De apparatuur kan beschadigd raken.
Even je iPhone herstarten wil soms wel eens helpen om een vastgelopen download op gang te helpen. Als een gewone herstart niet werkt, kun je ook een wat hardere reboot proberen: dit doe je door de homebutton en de powerknop tegelijk in te drukken. Doe dit totdat het Apple-logo in beeld verschijnt.
iOS 16 is standaard al geïnstalleerd op de nieuwe iPhones van 2022: de iPhone 14 (Plus) en de iPhone 14 Pro (Max). Helaas zijn er dit keer verschillende modellen die buiten de boot vallen. Die hebben geen iOS 16 compatibiliteit, en blijven dus steken op iOS 15.
Als u iOS 16 of iPadOS 16.1 niet kunt installeren op uw iPhone of iPad. Mogelijk kunt u om één van deze redenen een iPhone of iPad niet draadloos bijwerken: Uw apparaat biedt geen ondersteuning voor de nieuwste software. Er is onvoldoende opslagruimte beschikbaar op uw apparaat.
Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Als een telefoon geen updates meer krijgt, dan is het installeren van een besturingssysteem dat nog wel updates krijgt een mogelijkheid. Het gaat dan om niet-officiële software op basis van het Android-besturingssysteem, die wordt bijgewerkt door een groep enthousiastelingen.
Software updates, of besturingssysteem updates, zijn een verzameling kleine en grote verbeteringen. Sommige aanpassingen zie je niet, maar zorgen er achter de schermen voor dat je smartphone sneller wordt of dat je batterij langer meegaat. Er is ook aandacht voor veiligheid.