Toblerone is in 1908 bedacht door Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern.
Ook zal de handtekening van de bedenker van de vorm en verpakking van de reep, de Zwitserse chocolatier Theodor Tobler, op de nieuwe verpakking staan.
De driehoekjes zijn namelijk te klein om goed vast te kunnen pakken en bovendien heb je flink wat kracht nodig om het stukje uiteindelijk af te breken. Dat kan dus veel makkelijker, mits je het correct doet.
De Matterhorn (Italiaans: Cervino; Frans: Cervin) is een berg gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland (Wallis) en Italië (Valle d'Aosta). De top ligt op 4478 m hoogte.
Wie goed kijkt, ziet in de berg ook een beer afgebeeld. Dat is enerzijds een verwijzing naar de kenmerkende honingsmaak van Toblerone chocolade. Anderzijds verwijst het ook naar de stad Bern, wat ook wel de stad van de beren genoemd wordt en waar de kantoren van Toblerone gevestigd zijn.
De Matterhorn wordt volgens Toblerones moederbedrijf Mondelez vervangen door "een generieke bergtop". In Zwitserland gelden sinds 2017 strenge regels over "Zwitsersheid". Volgens die regels mogen nationale symbolen niet meer gebruikt worden voor melkproducten die niet volledig in Zwitserland worden gemaakt.
Maar in dat logo zit dus ook een …. “beer” verwerkt. En dat heeft ook een goede reden, want de kantoren van Toblerone zijn in het Zwitserse Bern gevestigd; “Bern” ook wel eens de hoofdstad van de beren genoemd. En de beer zou ook verwijzen naar de honingsmaak van de chocoladereep, beren houden namelijk van honing.
Toblerone is in 1908 bedacht door Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern.
Bereidingswijze: Doe de helft van de melk in een steelpannetje op het vuur en doe daar 100 gram in stukjes gesneden Toblerone in. Laat de stukjes chocolade smelten. Haal van het vuur, doe de andere melk erbij en zet in de ijskast om snel koud te worden.
Witte Toblerone chocoladereep gemaakt door het Zwitserse chocoladebedrijf Toblerone. Het heeft een opvallende driehoekige vorm met pieken en dalen en is gemaakt van witte chocolade die is vermengd met honing en amandelnougat.
Toblerone eten
Leg één vinger op het buitenste driehoekje en duw dit blokje dan voorzichtig naar binnen. Zo breekt het stuk dat je op wil eten makkelijk af zonder dat je heel veel kracht hoeft te zetten.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
"Toblerone is een Zwitsers merk dat zich heel Zwitsers wil profileren: de naam is Zwitsers en het logo en de vorm van de reep zijn gebaseerd op de Zwitserse berg Matterhorn.
Voor de toblerone
Door de chocolade worden stukjes gekarameliseerde amandel gemengd, wat zorgt voor de kenmerkende smaak en textuur van deze chocoladereep.
Toblerone is een zwitserse chocolade reep met honing en amandel nougat.
De 4000 jaar oude geschiedenis van chocolade begon in het oude Meso-Amerika, het huidige Mexico. Daar werden de eerste cacaoplanten gevonden. De Olmeken, één van de oudste beschavingen in Latijns-Amerika, waren de eersten die chocolade maakten uit de cacaoplant.
Matterhorn. Over de naam Toblerone, de vorm van de repen en de kleur van de verpakking doen allerlei verhalen de ronde. Theodor herinnerde zich dat in Italië nogaproducten met de naam Torrone bestonden.
Als je ervoor kiest om chocolade au bain-marie te smelten, let dan goed op dat er geen water bij de chocolade komt. Indien er toch water bij de gesmolten chocolade komt, klontert de chocolade en kun je opnieuw beginnen.
25 g = 3 driehoeken. 4 porties.
"Zo heeft een logo een bepaald lettertype, een bepaalde kleur en vaak een bepaalde afbeelding." In het geval van Toblerone is de Matterhorn de afbeelding.
Sinds 1970 op de verpakking
De bekende driehoekige repen werden in 1908 voor het eerst verkocht in de Zwitserse hoofdstad Bern. Sinds 1970 staat de Matterhorn op het papiertje eromheen.
Toblerone candy bars are considered to be gluten-free and Toblerone states on their website that their products are gluten-free.
Ogen en oren zijn klein. Ze kunnen ook niet zo goed zien en horen. Ze hebben wel een grote neus, waarmee ze dan ook zeer goed kunnen ruiken. Bruine beren hebben krachtige poten met lange klauwen, die ze niet kunnen intrekken.
De Latijnse naam van de bruine beer is ursus arctos. de bruine beer heet het grootst verspreidingsgebied van alle soorten beren ter wereld. Bruine beren eten van alles. Veel mensen denken dat ze alleen vlees eten, of bijvoorbeeld vissen zoals zalm. Maar deze dieren eten bijvoorbeeld ook bessen in het voorjaar.
De bruine beer is een omnivoor (alleseter) die voornamelijk plantaardig voedsel zoals vruchten, zeewier, zaden, noten, bessen, wortels en knollen eet. Hij heeft een voorliefde voor honing en andere zoetigheid. Verder eet een bruine beer insecten, vissen, kleine zoogdieren en (dode) grotere dieren.