Nettorama domineerde het vleesgedeelte van het onderzoek vorig jaar met eerste plaatsen op vier aspecten. Op kwaliteit/versheid en deskundigheid neemt Poiesz de 1e plek over en de noordelijke formule doet dat ook op de hele ranglijst (van 7,20 naar 7,46).
Utrecht, 29 juli 2022 – PLUS is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot beste landelijke supermarkt van Nederland. Supermarkten zijn in het onderzoek op negen aspecten beoordeeld, met een gemiddelde van 7,70 scoort PLUS het hoogst.
Het rundsvlees dat je bij de slager koopt, scoort beter op vlak van smaak en kwaliteit dan het vlees uit de supermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop uit 2020. Voor de test kocht consumentenorganisatie Test Aankoop in totaal 39 stukken dunne lende.
Een goede slager kan je doorgaans beter helpen, met meer verstand van zaken en vaak kwalitatief beter vlees. BBQ vlees bestellen kan ook, gewoon op internet. De beste online slager kan je vaak vlees leveren waarvoor je in de meeste winkels niet aan hoeft te komen, en waarmee je echt iets bijzonders neer kunt zetten.
Albert Heijn promoot zijn barbecue-assortiment dit jaar onder de noemer 'Time to BBQ', terwijl Emté de slogan 'De beste BBQ begint bij de beste slagerij van Nederland' bezigt. De supermarkt blijkt uit het onderzoek de populairste plek om vlees voor de barbecue te kopen, 54 procent van de consumenten doet dit.
Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten. Het eten van te veel vlees brengt risico's voor de gezondheid met zich mee.
Bij rundvlees is het land waar het dier is geboren, waar het is grootgebracht en uiteindelijk is geslacht verplicht om op het etiket te zetten. Op het etiket van onbewerkt vlees van varken, geit, schaap, kip en gevogelte (vers, gekoeld of diepgevroren) moet staan waar het dier is gehouden en waar het is geslacht.
Alle schakels in de productieketen van ons vlees zijn gecertificeerd, zodat de consument zekerheid heeft over de kwaliteit van het vlees. Onze leveranciers verzamelen, verwerken en beheren alle belangrijke informatie uit de voorgaande schakels in de keten.
6. Kies voor een goedkopere supermarkt. Er zijn diverse supermarkten die goedkoop vlees aanbieden. Zo kun je voor goedkoop vlees terecht bij de Aldi, Lidl, Plus en Albert Heijn.
Vers betekent “ontdooit en niet ouder dan 3 jaar”
“Uit het onderzoek is gebleken dat vlees van de meeste supermarkten al vaker is ingevroren en vaak al meer dan 2 jaar oud is”. aldus Emmy Uittewaal. “We worden met zijn allen bedonderd. Vers betekent gewoon dat vlees niet meer bevroren is en niet ouder dan 3 jaar!”
Onze vleesproducten komen voornamelijk uit Europa. Samen met leveranciers en boeren werken we toe naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijn. Veel van ons vers vlees en onze vleeswaren, maar bijvoorbeeld ook al onze maaltijdsalades, dragen dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.
De Consumentenbond onderzocht 62 gehaktvarianten van 12 supermarktketens. Slechts 5 varianten blijken minder dan 10% vet te bevatten: Lebon mager gehakt van het rund (Ekoplaza/Marqt), Dirk 1de beste rundergehakt extra mager, Lidl Extra mager rundergehakt, Aldi Extra mager rundergehakt en Spar magere rundergehakt.
WAALWIJK - Slagerij Van Roessel in Waalwijk is opnieuw in de prijzen gevallen. Nadat de slager al eens was uitgeroepen tot onder meer beste slager van Nederland en beste traiteur, heeft Van Roessel nu een derde plaats behaald bij de internationale slagersvakwedstrijd Confrérie.
Uit het jaarlijkse onderzoek van het BNN-programma Kassa, is namelijk Aldi uitgeroepen tot de duurste supermarkt van 2023.
Superlijst laat zien bij welke supermarkten gezonde keuze het makkelijkst is. Kiezen voor gezonde voeding is iets makkelijker bij Lidl, Dirk, Coop en Ekoplaza, dan bij Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Plus. Dat blijkt uit het onderzoek 'Superlijst Gezondheid' van stichting Questionmark.
Onderzoeksbureau GfK heeft Jan Linders Supermarkten uitgeroepen tot de Beste supermarkt in Brood. Consumenten beoordeelde de broodafdeling van de supermarkt met een 7,65. Het is de vijftiende keer dat de supermarktketen de ranglijst aanvoert. De beste broodafdeling is onderdeel van het het GfK Versrapport 2020.
Discountsupermarkt niet altijd het goedkoopst
Lidl is 3 procent goedkoper dan gemiddeld en Aldi zit, samen met Albert Heijn, op 1 procent onder het gemiddelde. De prijzen bij Jumbo en Plus zijn gemiddeld.
De prijzen liggen 11% onder het gemiddelde. Spar is met 26% boven het gemiddelde het duurst. Opvallend is dat budgetsupers Lidl en Aldi slechts gemiddeld scoren als het gaat om de laagst geprijsde producten. Aldi zit zelfs op hetzelfde niveau als Albert Heijn (1% onder het gemiddelde).
Jumbo is de goedkoopste, klanten zijn daar per persoon €3,08 kwijt. Dat scheelt een stuiver met Albert Heijn en Hoogvliet, die allebei uitkomen op €3,13. Plus zit met €3,22 daar weer €0,09 boven. Omgerekend naar percentages blijven de verschillen tussen Jumbo en AH/Hoogvliet beperkt tot minder dan 2 procent.
De hogere prijzen voor vlees komen vooral doordat veevoer heel veel duurder is geworden, zegt Thijs Geijer, sectoreconoom Food bij ING. Grondstoffen die in veevoer zitten, zoals graan, mais en soja, bepalen tussen de 60 en 80 procent van kosten voor varkens- of pluimveehouders.
Rood en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker. Eet vlees daarom met mate. Let verder op met het eten van rauw en verbrand vlees, want ook dit kan nadelig zijn voor je gezondheid.
Supermarktketen Albert Heijn gaat voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aanbieden, bij voorkeur van koeien met weidegang. Zo gaan ook de Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma voor vlees zorgen.
Bij Jumbo verkopen we vlees van weiderunderen, deze grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag vrijuit op Nederlandse weides. Deze diervriendelijkere vorm van veehouderij staat ook aan de basis van weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt.
Naast een verschil in smaak is er ook een duidelijk verschil in prijs. 'Vlees bij de slager kost gemiddeld 5 euro per kilo meer dan bij de supermarkt. Bij de biosupermarkt is het vlees vaak nog duurder. ' Biovlees is dus het duurste.
U bent dus altijd verzekerd van heel vers, lekker, puur, én gezond vlees. Daarnaast is vlees uit de regio diervriendelijker en minder belastend voor het milieu. Slager Ben wil daarmee zijn steentje bijdragen aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen met respect voor mens, dier en milieu.