Hoe meer karakters, hoe beter (minimaal 12 is aan te raden). Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01.
Een slim wachtwoord bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens. Ga voor een wachtwoord met minimaal 6 tekens. Of gebruik een lange zin. Zinnen zijn makkelijker te onthouden en voor criminelen moeilijk om te achterhalen.
Een teken is een woord, gebaar, voorwerp of andersoortige betekenisdrager die verwijst naar een betekenis. De semiotiek, de wetenschap die tekens bestudeert, onderscheidt drie soorten tekens: de index, de icoon en het symbool.
Een goed wachtwoord bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere tekens. We raden aan om je wachtwoord minstens tien tekens lang te maken, maar langer is altijd beter.
Bedenk een wachtwoord zonder voor de hand liggende woorden. Maak een wachtwoord van minimaal 12 karakters. Hoe langer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een gezegde, zin uit een liedje of andere zin die je goed kunt onthouden en die lastig te raden of kraken is.
Eén: een sterk wachtwoord heeft veel verschillende soorten tekens hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen zoals een uitroepteken of een apenstaartje. Ook geldt: hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Gebruik geen wachtwoorden die naar jou te herleiden zijn.
Een veilig paswoord bevat minstens één nummer, een hoofdlettter en bij voorkeur ook een niet-numeriek symbool zoals een uitroepteken.
Korte, algemene en gemakkelijk te onthouden wachtwoorden zijn zwak, omdat ze gemakkelijk te raden zijn of kwetsbaar voor brutekrachtaanvallen.
Wachtwoord is standaardtaal in het hele taalgebied. Paswoord is standaardtaal in België. Password is standaardtaal in Nederland.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen. Verwijderen.
Speciale tekens
Gebruikersnamen mogen geen ampersand (&), gelijkteken (=), underscore (_), apostrof ('), koppelteken (-), plusteken (+), komma (,), haakjes (<,>) of meer dan één punt (.)
Deze speciale tekens zijn alleen zichtbaar in een document- en artikeleditorvenster. Ze kunnen niet worden afgedrukt of uitgevoerd naar indelingen zoals PDF en XML. De verborgen tekens worden in dezelfde kleur als in de laagkleur weergegeven.
Ook iets langere wachtwoorden zijn niet onhackbaar. Het duurt amper vijf minuten om een wachtwoord met cijfers, hoofdletters, kleine letters en speciale tekens te kraken.
Wachtwoorden zijn niet veilig wanneer ze onbeschermd op de computer staan. En natuurlijk ook niet als ze op een briefje naast de computer liggen. Wachtwoorden zelf onthouden is het allerveiligst.
Minstens 8 karakters
Een sterk wachtwoord heeft minstens 8 karakters. Deze samenstelling moet bestaan uit ten minste één hoofletter, één speciaal teken (! @ # etc.) en één klein teken.
Volgens een database met 3 TB aan gelekte wachtwoorden, was de populairste in 30 landen “password”, met bijna vijf miljoen hits. Op de tweede plaats kwam “123456”, gevolgd door het iets langere “123456789”. De top vijf werd afgesloten door “guest” en “qwerty”.
Wachtwoorden bewaren
Bewaar inloggegevens op een veilige (verstop)plek die andere personen niet gemakkelijk kunnen vinden. In een ideaal scenario liggen de opgeschreven wachtwoorden in een brandwerende kluis. Deel de code van de kluis met iemand die u volledig vertrouwt, bijvoorbeeld uw partner of (klein)kind.
Met een veilig wachtwoord en up-to-date herstelgegevens kun je je Google-account beschermen. Je wachtwoord moet moeilijk te raden zijn en mag geen persoonlijke informatie bevatten zoals je geboortedatum of telefoonnummer.
Wat zijn speciale tekens? Speciale tekens zijn tekens die niet aanwezig zijn op uw toetsenbordindeling. Ze kunnen worden gebruikt door een combinatie van toetsen op het toetsenbord in te drukken of het overzicht met speciale tekens in Windows te gebruiken.
Een veilig wachtwoord is een wachtwoord dat minstens 8 tekens lang is, bestaat uit zowel kleine letters als minstens 1 hoofdletter, en ook minstens 1 cijfer. Indien mogelijk, maak je het ook nog veiliger door er een leesteken als een komma, punt of vraagteken in te zetten.
en < zijn vergelijkingstekens. We spreken deze tekens uit als: 'is kleiner dan' en 'is groter dan'.
minimaal 8, maximaal 32 tekens. geen spaties. ten minste 1 kleine letter. ten minste 1 hoofdletter.
Een letter of karakter is een teken opgebouwd uit streken om in de geschreven taal een of enkele opeenvolgende klanken uit de gesproken taal weer te geven.