De burger van de Keurslager kreeg van de Consumentenbond een 6,9. De top 3 bestaat verder uit de diepvriesburgers van C1000 en Mekkafood. In totaal kwamen maar zes hamburgers met een voldoende uit de bus. De in folie verpakte houdbare hamburgers van Unox, Gebirgsjager en Lupack kregen het slechtste oordeel.
Wij raden nek, borst of riblappen aan. Deze stukken rundvlees hebben de perfecte spier/vet verhouding en hebben een duidelijkere rundvleessmaak. Dit wordt wel een iets duurdere hamburger maar dan heb je ook echt iets speciaals. Vraag de slager of hij het vlees wat grof kan draaien.
In boter en/of olie: smelt boter (eventueel met wat olie) in een hete pan, schroei de burgers op hoog vuur dicht, draai het vuur omlaag en bak ze simpelweg in 4-8 minuten af. Droog roosteren zonder olie of boter: er zit genoeg vet in het vlees, dat loopt er vanzelf uit. Zorg dat de pan goed heet is.
Prijzen hamburger
Voor een hamburger in de Nederlandse horeca betalen klanten in 2023 gemiddeld €16,34. De duurste hamburgers worden verkocht in Noord-Holland, hier ligt het gemiddelde op €17,33. In Drenthe liggen de gemiddelde prijzen met €13,93 het laagst.
world's most expensive burger
The Golden Boy is een hamburger van 5000 euro gemaakt met 100 procent Wagyu A5 vlees met onder meer Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky.
De duurste hamburger die ooit is gemaakt kost € 5.000,-. Deze is gemaakt door de Nederlander Robbert Jan de Veen, eigenaar van restaurant De Daltons in Voorthuizen. De burger heet The Golden Boy is is officieel benoemd tot de duurste burger ter wereld.
Om er een echte McDonald's hamburger van te maken, wordt het vlees gemalen en tot schijven gevormd. Deze worden direct ingevroren en verpakt voor distributie aan onze restaurants. Tijdens het vervoer, maar ook tijdens het laden en lossen, worden de burgers constant diepgevroren gehouden tot bereiding.
Koop het juiste gehakt
De basis van de hamburger is het gehakt. Bij voorkeur gebruik je rundergehakt, maar je kan uiteraard ook half om half-, lams- of kalfsgehakt nemen. Gehakt bevat steeds wat vet, maar net het vet zorgt er voor dat de hamburger lekker sappig blijft tijdens het bakken.
Een rijkbelegde burger is zoetzuur en hartig tegelijk, perfect bij een lichtkruidige rode wijn met wat fruittonen. Denk aan een Cabernet Sauvignon, Shiraz of Languedoc.
The Golden Boy van De Daltons in Voorthuizen is officieel de duurste hamburger ter wereld.
Wie thuis een hapklare hamburger van de slager, supermarkt of natuurvoedingswinkel wil bereiden, is het best af met de koelverse burger van de Keurslager. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.
De kerntemperatuur van een hamburger moet idealiter rond de 70 graden zijn. Als je geen vleesthermometer bezit, kun je het beste zien of je hamburgers helemaal gaar zijn door er een open te snijden en goed naar de kleur van de binnenkant te kijken – roze betekent dat ze nog niet gaar zijn.
Een burger van 100% rundvlees met ketchup, mosterd, verse uitjes en een slice augurk. Dit alles op een speciaal hamburgerbroodje. Vanaf nu zijn onze rundvleesburgers op een nieuwe manier gebakken, wat ze niet alleen warmer, maar ook juicier maakt.
De 23-jarige Amerikaan schrokte op acht minuten tijd maar liefst 103 hamburgers naar binnen. Hij vestigde de topprestatie in Chattanooga, Tennessee tijdens het wereldkampioenschap hamburgers smikkelen. Hij was beter dan elf concurrenten. De 23-jarige student uit San Jose rondde de magische kaap van honderd hamburgers.
ROTTERDAM – Lidl heeft de beste gehaktbal. Dat stelt het Algemeen Dagblad in de Nationale Gehakttest. ROTTERDAM – Lidl heeft de beste gehaktbal.
HUIZEN - Lidl verkoopt de beste kwaliteit rundergehakt van Nederland. In de Gehakttest van het Algemeen Dagblad verslaat de prijsvechter alle supermarkten en slagerijen. De kwaliteit van het gehakt in de supermarkt scoort beter dan het gehakt van de slagers.
Het gebruik van een ei in de bereiding van gehaktballen dient voornamelijk om de consistentie van het mengsel te verbeteren.
"Wel kan de smaakbeleving van de hamburgers overal ter wereld net iets anders zijn door de gebruikte hoeveelheid zout en peper. In sommige landen houden mensen meer van zout dan in andere landen. Maar dat is naast de herkomst van het rundvlees het enige verschil dat er is."
100% rundvlees!
Onze hamburgers worden gemaakt met 100% rundvlees dat zorgvuldig geselecteerd wordt door onze leverancier. De runderen zijn afkomstig uit België, Ierland of Nederland. Er worden voornamelijk stukken van de voorflank van het dier gebruikt omwille van de lekkere smaak.
Reactie McDonald's
McDonalds gebruikt reguliere kip van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijdens het productieproces met respect en zorg omgaan met de kippen", zegt Eunice Koekkoek, manager communicatie McDonald's Nederland.
De Steveston Pizza Company uit canada heeft een pizza bedacht voor maar liefst $450 dollar, omgerekend zo'n € 357. De $450 “C6“ pizza is gemaakt met kreeft, zwarte kabeljauw uit Alaska en Russische osetra kaviaar. Door de verkoopprijs krijgt de pizza een vermelding in het Guiness Book of Records.
De grootste hamburger ter wereld staat op de kaart bij Mallie's Sports Grill & Bar in Detroit: 800 kilo vlees, schoon aan de haak, op een broodje van 100 kilo, met 136 kilo kaas, ui, tomaat, augurk en slag. Zal niet zo vaak worden besteld, want hij kost bijna 8.000 dollar.