Kies bij voorkeur wel halfvolle of magere melk. Of bijvoorbeeld ongezoete sojadrank.
Je kunt Brinta bijvoorbeeld ook met koude melk of yoghurt mengen voor een verfrissend zomers ontbijt. Bij het gebruik van koude melk zal de binding iets minder sterk zijn dan wanneer er warme melk wordt gebruikt.
1. Verwarm 250 ml melk in een steelpan of 1½ minuut in de magnetron op circa 750-900 watt. 2. Schenk de warme melk in een kom en voeg 4 eetlepels Brinta (35 gram) toe.
Brinta is dan ook een goede keuze. De vezels die het bevat helpen je langdurig een vol gevoel te geven en ook de eiwitten dragen daar aan bij. Brinta bevat verder veel mineralen en vitamines, die belangrijk zijn om ook tijdens het afvallen gezond te blijven. Probeer wel te matigen met het toevoegen van suiker.
Roer de Brinta door de melk, en klaar is je ontbijt! Tip: net als in de havermoutpap kun je met Brintapap heel veel variaties maken. Bijvoorbeeld met appelstroop, kaneel, kardemom, rozijnen, zonnebloempitten, noten of vers fruit (zoals banaan).
Hier één van mijn favoriete ontbijtjes, vooral als het wat kouder is: Brinta met banaan! Brinta staat vaak bekend als dikmaker, maar het is juist een heel voedzaam product met veel voedingsvezels die zorgen voor een lang verzadigd gevoel.
Verwarm de melk langzaam in een pannetje, blijf roeren zodat de melk niet omhoog komt. Als de melk heet is roer je er langzaam de Brinta doorheen. Wil je het ietsje dikker? Doe dan wat meer.
Brinta en havermout zijn beide gezond. Ook zijn ze allebei een goede basis voor een voedzaam ontbijt. Brinta bevat iets meer eiwitten, havermout bevat iets meer vet. In tegenstelling tot havermout bevat Brinta gluten.
Conclusie: Brinta is in principe een gezond product, met name omdat het volkoren is en daardoor veel vezels bevat. Het is wel een koolhydraatrijk product. Wanneer je het aantal koolhydraten wilt beperken of wilt afvallen kun je het beter niet eten.
Vezels in Brinta
In het algemeen zorgen deze onverteerbare koolhydraten ervoor dat je darmen gezond en schoon blijven. Daarnaast verlagen ze het slechte LDL-cholesterol in je lichaam, en verhogen ze juist het goede HDL-cholesterol.
Pure Brinta bevat per 40 gram 140 kilocalorieën, dat betekent 350 kilocalorieën per 100 gram. Daarmee is Brinta wat calorieën betreft vergelijkbaar met brood. Brinta eet je echter niet puur uit het pak, je bereidt het met melk of beter een melkvervanger.
Ontbijtgranen staan in de Schijf van Vijf als er geen zout is toegevoegd, en er niet te veel suiker inzit (niet meer dan 16 gram suiker per 100 gram). In de winkel vind je ook veel soorten ontbijtgranen die buiten de Schijf van Vijf vallen. Bijvoorbeeld omdat er veel suiker in zit, of zout aan is toegevoegd.
HAVERMOUT OF BRINTA VOOR HET HARDLOPEN
Een koolhydraatrijke maaltijd zoals havermout of Brinta is populair onder hardlopers. Het bevat namelijk veel koolhydraten, voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Je kan deze ''pap'' bereiden met melk, yoghurt of kwark en hier fruit aan toe kunnen voegen.
Roer de Brinta door de melk, en klaar is je ontbijt! Tip: Net als met havermoutpap kan je met Brintapap heel veel variaties maken door bijvoorbeeld appelstroop, kaneel, kardemom, rozijnen, zonnebloempitten, noten of vers fruit (zoals banaan) toe te voegen.
Wil je een gezond ontbijt om af te vallen, dan let je op de calorieën die het ontbijt bevat. Je zult dan kunnen terugvallen op ontbijtjes op basis van yoghurt, kwark of fruit. Bijvoorbeeld een powersmoothie met alleen de ingrediënten banaan, sinaasappel, aardbeien en magere yoghurt.
Gelukkig kun je havermout vervangen. Liever niet natuurlijk, maar als je echt wegrent wanneer je het ziet is het natuurlijk niet aan te raden om het met tegenzin naar binnen te werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Brinta, teff of spelt.
Als algemene richtlijn geldt dat een volwassene zo'n 30 tot 40 gram vezels per dag zou moeten eten. Nederlanders zijn zich onvoldoende bewust van de hoeveelheid vezels die ze binnenkrijgen en daarom eet 90% te weinig vezels. Met één bordje Brinta krijg je al 4,2 gram vezels binnen.
Je kunt ook prima pap, bijvoorbeeld Brinta, met water bereiden.
Als je kijkt naar de vezels kun je stellen dat Brinta best gezond is: het bevat zo'n 10 gram aan vezels per honderd gram van het product. En daarmee is het een zeer vezelrijk product, vergelijkbaar met bijvoorbeeld havermout.
er zitten in bambix meerdere soorten granen als in brinta, wat gezonder is (meer vitaminen en vezels).
Brinta is een volkoren graanontbijt dat bestaat uit volkoren tarwe en een klein beetje toegevoegd zout. Aan een bord Brinta wordt meestal warme of koude melk toegevoegd, om er een papje van te maken. Mengen met water wordt afgeraden, omdat dat niet ten goede komt van de smaak.
Naturel bestaat uit volkorengranen en is een bron van voedingsvezels, 5 vitaminen, ijzer en is een bron van 3 verschillende b-vitaminen. Het is snel, makkelijk en voedzaam. Voeg de inhoud van een zakje toe aan heet of koud water. Even goed roeren en je drinkontbijt is klaar!
Havermout bevat per 100 gram wel veel calorieën (389 kcal) en een grote hoeveelheid koolhydraten (66g). En dit gaat meestal niet goed samen met afvallen. Afhankelijk van jouw caloriebehoefte om af te vallen kan het zijn dat dit moeilijk is om in te passen in je dieet.
Als we hieronder spreken over Brinta bedoelen we de ontbijtpap op basis van volkoren tarwemeel. Met havermout bedoelen we de pap gemaakt van fijne havervlokken.
Een lekker en gezond drinkontbijt!
waarmee je goed voor jezelf zorgt. Het is snel, makkelijk en voedzaam. Brinta Wake-Up! bestaat uit volkorengranen en is een bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen.