Ontsmettingsmiddel. De laatste optie is ontsmettingsmiddel (Dettol). Maak een mengsel van één derde Dettol en twee derde water en leg daar uw kledingstukken in. Laat dit vervolgens 1 tot 3 uur lang staan en was de kleding daarna in de wasmachine.
Zuiveringszout – dit is geweldig om een muffe geur of zweetlucht uit kleding te krijgen en laat je kleren er bovendien helder uitzien. Als de was echt onplezierig ruikt, kun je ongeveer 90g zuiveringszout samen met je kleren in de trommel van de wasmachine doen. Gebruik je wasmiddel op dezelfde manier als gewoonlijk.
Week uw kledingstuk in een emmer met azijn voordat u het wast. Zorg dat het kledingstuk hierbij helemaal is ondergedompeld in de azijn en laat het minimaal een uurtje intrekken (de hele nacht is nog beter) en doe het vervolgens in de wasmachine.
Laat je kleding met zweetlucht een nachtje weken in een emmer water met een flinke hoeveelheid azijn. Daarna het gewone wasprogramma draaien. Je kunt (natuur)azijn ook als natuurlijke wasverzachter gebruiker door het toe te voegen aan je was. Azijn in de wasmachine is ook een onderhoudsmiddel voor je wasmachine.
Dan is een mix van twee delen water met een deel azijn in een sprayflacon ideaal. Spray een beetje van het mengsel op je katoenen kleding of jeans en hang ze op een plekje waar ze kunnen luchten en drogen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je favoriete jeans naar azijn zal ruiken. Die geur verdampt.
Met een beetje schoonmaakazijn krijg je de zweetplekken en zweetgeur er zonder problemen uit. Vul een emmer met water en doe er een flinke scheut azijn bij. Dit weekt de bacteriën en de eiwitten die eraan vastzitten los.
Dit komt meestal door vochtigheid van kleding die nog niet helemaal droog is, muffe schoenen, een te volle kast of neergegooide vieze was op de bodem van je kast. Bovendien zijn de meeste kasten doorgaans geheel afgesloten. Hierdoor kan een kast niet goed luchten en ontstaan er vieze geurtjes en schimmel.
Dus in plaats van zweet oksels en stinkende oksels aan te pakken met aluminium chloorhydraat, kun je beter een natuurlijke deodorant gebruiken met aluinsteen.
Gebruik 250 ml gedistilleerde witte azijn voor elke 4 liter water in de wasmachine om resten wasmiddel te verwijderen. Azijn kan kalk uit het water verwijderen. Het ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn gebruiken.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Bacteriën voeden zich met ons zweet en verteren dit waardoor ze bijproducten produceren met een heel specifieke geur: zoals azijn, kaas of ui. Lichaamsgeur wordt dus veroorzaakt door de afscheiding van de bacteriën die zich met ons zweet voeden. Dit is een volkomen natuurlijk proces dat in de pubertijd begint.
Normaal hebben beide oksels evenveel bacteriën, maar het kan zijn dat je ene oksel er meer heeft dan de andere. Het kan ook dat je rechter oksel meer zweet produceert dan je linker. Hierdoor kan er dus een verschil in geur zijn."
De Power of Zen deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast natriumbicarbonaat bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties, hormonen en stress. De geur van rozen en lavendel neutraliseert zweetgeurtjes niet alleen, het zorgt ook voor extra ontspanning.
Sommige dermatologen raden zelfs aan om elke avond de resten van een antitranspirant onder de oksels weg te wassen voor het slapengaan. Vandaar is Oy antibacteriële zeep de ideale oplossing.
In angstzweet vind je veel aldehyden en ketonen en weinig van de andere twee, in neutraal zweet is het precies andersom. Een van de stoffen in angstzweet is hexanal, een grasachtige geur. Je ruikt het niet bewust, maar je hersenen reageren wel. In de natuur is het ook een belangrijke signaalstof.
Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid. Deze zweetklieren reageren vooral op temperatuur.
Was je dagelijks met een milde pH-neutrale gel of zeep. Gebruik niet te veel zeep, dat tast de natuurlijke balans van de huid aan. Spoel zeepresten goed weg en droog je oksels zorgvuldig af. Wanneer je veel zweet, verfris je dan af en toe met een doekje met lauwwarm water.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Vetluis is een zeepbacterie die ontstaat bij het wassen op lage temperaturen (tot 40 graden Celsius) en op den duur leidt tot een stinkende wasmachine. De wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alle wasmiddel goed op te lossen.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.
Verpak etenswaren die over zijn luchtdicht en plaats ze in de koelkast of vriezer. Zet na het koken of gourmetten bakjes met schoonmaakazijn neer. Dit neutraliseert de geur, doordat het de geur absorbeert.