inschrijvingsbewijs afgeleverd door de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) keuringsbewijs afgeleverd door de technische keuring. gelijkvormigheidsattest afgeleverd door de constructeur van uw auto.
Als u met uw auto of ander voertuig gaat rijden, moet u uw papieren kentekenbewijs of kentekencard bij u hebben. De politie kan er om vragen.
Wat moet er verplicht mee in de auto in Nederland? In Nederland ben je als automobilist niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Maar een EHBO-doos, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje kun je maar beter wel aan boord hebben.
Het is aangeraden om steeds een Europees aanrijdingsformulier in jouw wagen te hebben. Indien je als bestuurder betrokken bent bij een verkeersongeval, dan moet je een Europees aanrijdingsformulier invullen.
Het is verstandig om de groene kaart altijd bij u te hebben, maar niet aan te raden om deze bijvoorbeeld in de auto te bewaren. Bewaar de groene kaart bijvoorbeeld bij uw rijbewijs. Zo heeft u deze altijd bij u als u met de auto op pad gaat.
Binnen de Europese Unie is het in de auto hebben van een groene kaart ook niet verplicht. Buiten de EU is de papieren groene kaart in de meeste landen wél verplicht. De verplichting geldt voor onderstaande landen: Albanië
Een internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) is niet verplicht, maar wel handig. In de meeste landen van Europa hoef je je internationale verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart) niet op papier bij je te hebben.
Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014
Tenaamstellingscode: Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.
Een gevarendriehoek. 2. Een brandblusser.
Vanaf 1 juli 2020 hoeft de groene kaart niet per se meer groen te zijn en heet deze officieel het Internationale verzekeringsbewijs. Ga je internationaal de weg op? Dan is het niet handig als je je groene kaart kwijt bent.
Een EHBO doos is niet verplicht in de auto. Dat betekent echter zeker niet dat het niet verstandig is om er toch eentje aan boord te hebben. Wij leggen graag uit waarom dit zo is.
Elke wagen moet voorzien zijn van een verbanddoos. Daarin zitten onder andere pleisters, drukverbanden, een windel en watten en informatie over het toedienen van de eerste hulp.
U wilt weten of het verplicht is om een origineel kentekenbewijs bij je in de auto te hebben. Ja, u dient altijd de originele documenten te kunnen tonen indien er door bijvoorbeeld de politie naar wordt gevraagd. Ook buiten onze landsgrenzen. Een kopie is dus niet toegestaan.
Voor wat betreft het kentekenbewijs geldt eveneens dat dit het originele kentekenbewijs moet zijn, ingevolge art. 36 Wegenverkeerswet 1994. Als u het rijbewijs of het kenteken niet kunt tonen kan een boete worden opgelegd van € 45 voor het kentekenbewijs en een boete van € 95 voor het rijbewijs.
De gevarendriehoek en het gele hesje zijn verplicht.
Aanbevolen snelheid – Op de autosnelwegen in Duitsland is 130 km per uur eigenlijk de aanbevolen maximale snelheid. Je bent echter niet verplicht om je aan dat maximum te houden. Dat betekent dan ook dat je perfect 150, 180 of zelfs meer dan 200 kilometer per uur mag rijden.
De maximumsnelheid is, indien niet anders aangegeven, 100 km/uur buiten de bebouwde kom, 50 km/uur binnen de bebouwde kom. Er geldt een Richtgeschwindigkeit (adviessnelheid) van 130 km/uur op Bundesstraßen die Autobahnähnlich uitgebouwd zijn. Er zijn dus Bundesstraßen zonder snelheidslimiet.
Wie met de auto rijdt, is verplicht om altijd volgende documenten bij te hebben: rijbewijs en identiteitskaart. groene of witte kaart afgeleverd door uw verzekeraar.
Het kentekenbewijs, oftewel het inschrijvingsbewijs: dit bestaat uit twee delen. Het deel “voertuig”, moet in het voertuig liggen en het deel “domicilie” moet je thuis zorgvuldig bewaren; Het keuringsbewijs: als het voertuig al eens gekeurd werd, kan de politie ook het keuringsbewijs opvragen.
Naast het kenteken en de foto van het voertuig, worden ook de gegevens over de locatie, de datum en het tijdstip bewaard. Met behulp van deze gegevens is het mogelijk om de aanwezigheid van een voertuig op een bepaald tijdstip op een bepaalde plaats vast te stellen ten behoeve van de opsporing van strafbare feiten.
Veel mensen bewaren hun kentekenbewijs in de auto, bijvoorbeeld in het dashboardkastje. We raden dit af. Je kunt de kentekencard beter in je portemonnee bewaren, samen met je rijbewijs. Let op: bewaar je kentekencard en tenaamstellingscode altijd apart van elkaar.
Is een groene kaart hetzelfde als een kentekenbewijs? De groene kaart is niet hetzelfde als je kentekenbewijs. Het kentekenbewijs is het identificatiemiddel van je auto. Hiermee kan je aantonen dat je de eigenaar bent van de auto.
In onderstaande landen is het wel verplicht om de groene kaart bij je te hebben en moet deze dus op groen papier gedrukt zijn: Albanië, België, Bosnië en Herzegovina, Israël, Macedonië, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije en Wit-Rusland.