Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01. Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden.
Bedenk een wachtwoord zonder voor de hand liggende woorden. Maak een wachtwoord van minimaal 12 karakters. Hoe langer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een gezegde, zin uit een liedje of andere zin die je goed kunt onthouden en die lastig te raden of kraken is.
Een slim wachtwoord bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens. Ga voor een wachtwoord met minimaal 6 tekens. Of gebruik een lange zin. Zinnen zijn makkelijker te onthouden en voor criminelen moeilijk om te achterhalen.
Hoe meer tekens, des te veiliger.
Het is verstandiger een lengte van minimaal 12 tekens aan te houden. Dat maakt het het wachtwoord tot 80 miljoen keer zo sterk. Maar meer tekens is nog beter. Cijfers, hoofdletters en speciale tekens (&, ?, #, !, %, enz.)
Een goed wachtwoord bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere tekens. We raden aan om je wachtwoord minstens tien tekens lang te maken, maar langer is altijd beter.
Het allerbelangrijkste van een wachtwoord is de lengte van het wachtwoord. Daarom adviseren we ook vaak om een wachtwoordzin te gebruiken. Verzin een wachtwoord(zin) van tenminste 12 tekens. Een wachtwoord wordt sterker als je andere tekens gebruikt (cijfers, leestekens) maar lengte is altijd belangrijker.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen. Verwijderen.
Wat je zeker NIET moet doen: Gebruik geen voorspelbaar wachtwoord. Gebruik geen persoonlijke gegevens, zoals je naam en geboortejaar (bijvoorbeeld 'JouwNaam1985'). Gebruik geen bekende uitdrukkingen, zoals 'Plukdedag'.
Een veilig wachtwoord is een wachtwoord dat minstens 8 tekens lang is, bestaat uit zowel kleine letters als minstens 1 hoofdletter, en ook minstens 1 cijfer. Indien mogelijk, maak je het ook nog veiliger door er een leesteken als een komma, punt of vraagteken in te zetten.
Tekens die u kunt gebruiken
Alle letters van a t/m z: U kunt hoofdletters gebruiken, zodat u het wachtwoord en het e-mailadres eenvoudiger kunt onthouden. Ze worden echter in kleine letters opgeslagen, om te garanderen dat ze uniek zijn. Alle cijfers van 0 t/m 9. Deze speciale tekens: @ (apenstaartje) .
Het meestgebruikte password van Nederlanders en andere mensen in de wereld is namelijk (tromgeroffel) password. Nee, dit is geen schrijffout. 'Password' gebruiken de meeste mensen in ons land echt als wachtwoord. Zoek jij nog een goed alternatief: misschien is Scheveningen iets voor je (hier lees je waarom).
Om uw accounts te beschermen, moet elk account beschermd worden met een ander wachtwoord. Wanneer een wachtwoord blootgesteld is aan een datalek, zijn de andere wachtwoorden nog veilig en is het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal veel kleiner. Daarom is ieder wachtwoord van belang.
Als je van design en gemak houdt, dan is 1Password (beeld onder) de beste optie. 1Password heeft fraaie apps voor vrijwel alle besturingssystemen en synchroniseert je wachtwoorden tussen je apparaten. Naast die apps kun je ook via de browser toegang krijgen tot je wachtwoorden.
Je wachtwoorden zijn veilig als ze complex zijn (gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens), lang zijn (minstens 16 tekens) en ergens veilig zijn opgeslagen (zoals een wachtwoordmanager).
Wat is het verschil tussen wachtwoord en account? Afgeschermde informatie – Een account geeft toegang tot een profiel met afgeschermde informatie. Na opgave van een gebruikersnaam en het wachtwoord zijn de gegevens toegankelijk. Een account is eigenlijk een digitaal slot en het wachtwoord de digitale sleutel.
Een gebruikersnaam is in de computerwereld een naam om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een systeem of een service. Het dient ter identificatie van een individu.
Toegestane tekens zijn alle letters en cijfers en het minteken. Niet toegestaan zijn dus alle andere tekens, zoals bijvoorbeeld & +, .
De beste tips van professionals voor veilige gebruikersnamen
Maak een gebruikersnaam aan die u eenvoudig kunt onthouden, maar die anderen moeilijk kunnen raden – en sla uw gebruikersnaam op in uw wachtwoordbeheerder. Gebruik geen bekende nummers in uw gebruikersnaam, zoals een adres of geboortedatum.
Hoe meer tekens je wachtwoord bevat, hoe langer het duurt om deze te kraken. Om een voorbeeld te geven: een wachtwoord van 5 tekens wordt binnen 1 minuut gekraakt. Een wachtwoord van 8 tekens wordt in 3 uur gekraakt en een wachtwoord van 12 tekens in 14.000 jaar.
U kunt controleren of wachtwoorden in uw Google-account zijn vrijgegeven bij een gegevenslek, zwak zijn of worden gebruikt voor meerdere accounts. Vervolgens kunt u onveilige wachtwoorden wijzigen om uw accounts beter te beveiligen. Ga op uw computer naar passwords.google.com. Selecteer Wachtwoorden controleren.
Een wachtwoord van 12 tekens met ten minste één hoofdletter, één symbool en één cijfer zou door een computer pas na 34.000 jaar kunnen worden gekraakt.
De meeste accounts eisen dit, dus waarschijnlijk hebt u het al eens ingesteld. Bij wachtwoordherstel via het opgegeven e-mailadres krijgt u een link in een e-mail naar dat adres. Daarmee kan een nieuw wachtwoord worden ingesteld. Als het via een telefoonnummer gaat, dan komt er een sms'je met een code.
minimaal 8, maximaal 32 tekens. geen spaties. ten minste 1 kleine letter. ten minste 1 hoofdletter.