De lekkerste diepvriespizza
De diepvriespizza's van Crosta & Mollica zijn namelijk écht ontzettend goed, en dan met name de Stromboli. Dat is een zuurdesempizza belegd met pittige calabrese en ventricinasalami.
Het gezondst is een pizza met groenten of maak een bewuste keuze in onze bodems. Zo zijn vegetarische pizza's bijvoorbeeld bijna altijd lager in calorieën. Denk aan varianten met paprika, champignons, tomaat en artisjok.
De winnaar. Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
De pizzabodems zijn niet slap en soppig, zoals sommige groentebodems snel worden. Je bakt ze vrij makkelijk knapperig. De pizzapunten zijn ook goed gevuld en smaken echt naar pizza.
De gezondste pizza is:
Gevolgd door: Dr. Oetker Ristorante Margherita: 1 gr.
Oetker is van oorsprong een Duits bedrijf. Meer dan honderd jaar geleden begon Dr. August Oetker met het verkopen van zakjes Backin bakpoeder. Al snel betrad hij de internationale markt.
Een Pizza Margharita (met alleen tomatensaus en kaas) is het minst calorierijk.
En bladerdeeg bevat ongezond verzadigd vet. Pizzabodems en pitabroodjes met groente erin zijn misschien iets gezonder dan de volledig witte varianten, maar ze staan niet in de Schijf van Vijf. Dat komt omdat deze producten nog steeds voor een deel uit witte bloem bestaan.
Een goede pizza heeft een gebalanceerde smaak tussen zoete tomatensaus, romige mozzarella en verse Italiaanse kruiden. De textuur van de bodem moet krokant zijn aan de buitenkant maar juist luchtig aan de binnenkant. De toppings zijn goed gegaard en niet te zwaar op de pizza, of op de maag.
De minste koolhydraten vind je in de Dr. Oetker Yes it's pizza spinach crust met de Magioni Ultra thin salami als goede tweede.
Vet, rijk aan koolhydraten en veel te zout. Nu willen we bij Domino's niet beweren dat pizza in de top 10 gezonde gerechten behoort, maar een goede pizza is niet per se ongezond. Helaas wordt voor de meeste bezorg- en afhaalpizza's gebruikt gemaakt van bewerkte producten vol e-nummers en andere rommel.
' De vega(n) pizza's zijn laag in calorieën en hebben een Nutri-Score A of B. Ze zijn daarmee een gezondere keuze in het vriesvers pizza assortiment. 'Naast gezondheid is duurzaamheid ook een belangrijk onderdeel van The Good Baker. Het zijn echte feel-good pizza's die beter zijn voor jou en de planeet.
Echt een lekkere pizza, die in mijn ogen een goed alternatief is voor pizza met ham (prosciutto of parmaham) die ik vaker kies. Een keer wat anders! En zeker voor deze prijs (€3,99) echt een aanrader! Je kunt Gewoon wat een studentje 's avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Een Italiaanse pizza heeft een dunne, knapperige bodem. Deze wordt traditioneel gebakken in een houtoven. Een Amerikaanse pizzabodem is daarentegen een heel stuk dikker, steviger en aan de binnenkant zachter, wat het het ultieme comfort food maakt. Ook vult de Amerikaanse pizza hierdoor beter dan de Italiaanse.
"Een lekkere tomatensaus — goed gemixt met zout, peper, oregano en verse basilicum —, Fior di Latte-mozzarella en eventueel wat vers gesneden champignons of gegrilde ham zijn voldoende om zelf een heerlijke pizza te bereiden. Mozzarella van buffelmelk raad ik niet aan omdat die te waterig kan worden op een pizza.
Conclusie: Wanneer je moet kiezen tussen pizza of pasta en een zo voedzaam mogelijke keuze wilt maken, dan kan je het best kiezen voor pasta.
Zó aan je max
Zeker met een pizza van een pizzaketen zit je snel over je maximum van 6 gram zout per dag. Ook met de supermarktpizza kom je al in de buurt. Te veel zout eten kan leiden tot een hoge bloeddruk en nierziekten bijvoorbeeld. En ook qua calorieën tikt het dus aardig aan.
Pizza zal je niet vaak tegenkomen in een lijst van gezonde maaltijden, maar toch wijzen onderzoeken uit dat regelmatig pizza eten heel gezond is. Wanneer je namelijk kiest voor een goede pizza met originele ingrediënten, verlaag je het risico op kanker van het maag- en darm stelsel.
Een pizza lijkt gezond: in feite is het deeg met voedingsmiddelen als champignons, tomaat en kaas, gebakken in de oven. Maar vergis je niet. Een pizza bevat al snel zo'n 800 tot ruim 1000 calorieën. Juist die kaas maakt dat een pizza meer calorieën bevat dan een portie frieten.
De Steveston Pizza Company uit canada heeft een pizza bedacht voor maar liefst $450 dollar, omgerekend zo'n € 357. De $450 “C6“ pizza is gemaakt met kreeft, zwarte kabeljauw uit Alaska en Russische osetra kaviaar. Door de verkoopprijs krijgt de pizza een vermelding in het Guiness Book of Records.
Een flinke portie pizza echter, komt ook met het allergrootste gemak boven de 800 kalorieen, en ook daar is het vetgehalte aanzienlijk. Neem je dan normale, moderne, in plantaardige olie gebakken patat en fritessaus of nog slankere saus, dan kun je die pizza beter laten staan.
Dr. Oetker start in Nederland. In 1917 werd de “Eerste Nederlandse Fabriek Was- en Poetsartikelen NV” opgericht. Het bedrijf maakte onder andere puddingen, aroma's en Backin.
Tot 2009 zei iedereen gewoon dokter oetker, ook het Duitse bedrijf zelf. Maar toen besloot de maker van onder andere bakpoeder, cakemixen en pizza's haar naam voortaan uit te spreken als dokter utker. Zo klinkt namelijk de naam van de familie van de Duitse apotheker August Oetker die het bedrijf in 1891 stichtte.