Als er zich snel een grote hoeveelheid ijs vormt, controleer dan het volgende: zorg dat uw apparaat niet in de snelvries-modus staat en dat de thermostaat niet in de koudste stand staat. Controleer ook of de deur goed sluit en of er geen etenswaren in de weg zitten.
Je kan ook een droge handdoek onder in je vriezer leggen om het vocht op te vangen. Vervang deze wanneer deze doordrenkt is. Pak een emmer heet water en zet deze in je vriezer met de deur dicht. Hierdoor blijft de warmte van het water in de vriezer en ontdooit het ijs sneller.
Wanneer je de deuren van de vriezer opent, komen warme en vochtige lucht van buitenaf en de koude lucht in de koelkast met elkaar in contact. De waterdamp in de warmere lucht worden omgezet in condens en vriest vervolgens vast aan de binnenwanden van het vriesvak.
Bik met een plastic of houten spatel het overtollig ijs los. Gebruik nooit een scherp object of iets van metaal, aangezien dan de kans bestaat dat je de koelelementen beschadigt. 7.Na zo'n 10 minuten is je vriezer of vriesvak ijsvrij.
Aluminiumfolie is zeer geschikt om te gebruiken als je voedsel in de diepvries wil bewaren omdat het bestand is tegen extreme temperaturen. Het voedsel blijft vers en smakelijk en er kan geen vriesbrand ontstaan. TIP: Laat ingevroren voedsel niet onmiddellijk op kamertemperatuur komen.
Als je vriezer echt af en toe uitvalt, zal het water in het bakje een beetje ontdooien en zal de munt geleidelijk zinken. Afhankelijk van de tijdsduur dat de vriezer ontdooit, zal de munt aan het ijs vast vriezen of – in het slechtste geval – zinken tot op de bodem.
De perfecte temperatuur voor je diepvries is -18°C; dat getal wordt overigens ook vermeld op diepvriesproducten. In theorie is een temperatuur tussen -18°C en -30°C perfect, maar hoe kouder je je toestel instelt, hoe meer energie het verbruikt.
De beste temperatuur om je vriezer op in te stellen is -18 °C. Op deze temperatuur stopt namelijk de bacterievorming en kun je voedsel langdurig bewaren. Vriezers kunnen vaak nog kouder, maar dat is eigenlijk overbodig. Een lagere temperatuur zorgt er namelijk niet voor dat je etenswaren langer houdbaar blijven.
Grondige reiniging
Dit doe je idealiter iedere twee á drie maanden. Haal dan de stekker uit het stopcontact, leeg de vriezer en ontdooi hem. Haal de lades of planken eruit en was deze met afwasmiddel in de gootsteen. De binnenkant van de vriezer kun je schoonmaken met een mixje van gelijke delen azijn en water.
De vriezer ontdooien hoeft niet te vaak te gebeuren, maar een keer per jaar is zeker aan te raden.
Door de föhn te gebruiken tijdens het ontdooien van de vriezer, zul je merken dat dit enorm snel kan gaan. Door de warme lucht die uit de föhn blaast, ontdooit het ijs sneller. Zorg ervoor dat je de föhn echt goed richt op de ijsblokken die in de vriezer zitten.
Smakelijk is vriesbrand niet, maar u kunt de producten nog gewoon eten. Een kleine kanttekening, want de producten verliezen door de uitdroging wel hun smaak en structuur. Zeker vlees is hier gevoelig voor.
2. Je diepvriezer is te leeg of te vol. Wanneer je je diepvriezer volpropt, kun je de ventilatie blokkeren, met temperatuurschommelingen als bijgevolg. Dit is niet goed voor de houdbaarheid van je voedsel!
Kies voor een energiezuinige vrieskast en je bespaart dezelfde hoeveelheid CO2 als wat je bespaart met 4 jaar niet douchen. Deze vergelijking is gemaakt op basis van de gemiddelde levensduur van een vriezer: 15 jaar.
Een gemiddelde vriezer is gemaakt voor een omgevingstemperatuur tussen de +10 en + 32 graden Celsius. Als je de vriezer dus in een onverwarmde ruimte wil plaatsen, zoals in een onverwarmde garage of schuur, dan komt de vriezer 's winters in de problemen wanneer het kouder wordt dan +10 graden Celsius.
Dan kan het zijn dat de deur niet meer goed sluit. Hierdoor wordt er continu condens bevroren op de achterwand, waardoor ijs begint te vormen. Het kan ook zijn dat de koelelementen of de thermostaat in de koelkast het niet goed meer doen. Als dit het geval is, kun je de koelkast het beste vervangen of laten repareren.
Hun expert op dit gebied geeft aan dat vershoud- of zilverfolie in principe prima gebruikt kan worden in de vriezer, maar dat aluminiumfolie niet altijd ideaal is. Er wordt ons verteld dat u dit soort folie beter niet kunt gebruiken om heel zure of zoute producten in te verpakken of af te dekken.
Diepvrieskwaliteit betekent vooral dat de zakjes dik genoeg zijn, daarom zijn bijvoorbeeld boterhamzakjes niet geschikt.
Aluminium bakjes (geleverd inclusief bijbehorende deksels), verpakt per 4 stuks. Deze bakjes zijn geschikt voor in de oven en diepvries, maar kunnen ook als presentatie-bakjes worden gebruikt.
een ijscoupe of halve liters sorbet 5 min moet laten ontdooien bij kamertemperatuur. een halve liter schepijs 10 min moet laten ontdooien bij kamertemperatuur. een liter schepijs 15 min moet laten ontdooien bij kamertemperatuur. een ijstaart van 8 personen ongeveer 20 min moet laten ontdooien bij kamertemperatuur.
Met de ontdooifunctie ontdooi je producten zonder deze te verwarmen. Ontdooi snel een boterham voor het ontbijt of gehakt voor in de pastasaus. De ontdooistand werkt anders bij ovens en combimagnetrons. Bij het gebruik van de ontdooistand op een magnetron selecteer je het gewicht.