De meerderheid van Slagers, vishandelaren e.d. verdient een salaris tussen € 1.734 en € 3.437 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Slagers, vishandelaren e.d. varieert van € 1.734 tot € 2.411. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 1.995 en € 2.763 per maand liggen.
“Werknemers in de voedingssector verdienen tussen de 1.700 en 2.500 euro netto. Maar als je kunt aantonen dat je een vakman of -vrouw bent die alle kneepjes kent en als bedrijfsverantwoordelijke een slagerij kan runnen, dan mag je na enkele jaren gerust op 3.500 tot 5.000 euro netto per maand rekenen.
Gemiddelde per uur-loon voor Slager (m/v) bij Actief Interim in België is ongeveer € 15,01, wat 8% boven het nationale gemiddelde ligt.
Een Slager in Nederland verdient gemiddeld € 2.500 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.125 (laag) tot € 2.875 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het salaris van een ondernemer slagerij begint bij € 2.500 per maand. Het beroep ondernemer slagerij is onderdeel van de beroepsfamilie Winkeliers food. Het salaris van Winkeliers food ligt gemiddeld op € 4.150 bruto per maand.
De hoogste lonen worden aangevoerd door sloopwerkers (49,54 euro/uur – 7.926 euro/maand), gevolgd door grondverzetters (44,54 euro/uur – 7.126 euro/maand). Schrijnwerkers en loodgieters staan zowat op dezelfde plaats (43,50 euro/uur – 6.960 euro/maand).
Veel slagers ervaren hun beroep als zwaar. Dat is niet zo gek als je iedere dag in een koude omgeving werkt. De meeste oudere werknemers zijn op vroege leeftijd als slager begonnen met werken. Als 60-plusser heb je tijd nodig om te herstellen van je werk.
Als je slager wilt worden is het kun je de mbo-niveau 3 opleiding Vakbekwaam Medewerker Versdetailhandel (slager-traiteur) te volgen.
Beenhouwer* is geen standaardtaal. Het correcte woord voor een winkelier die vlees verkoopt, is slager.
Vanaf 21 jaar moet je minstens € 12,12 per uur verdienen in de horeca. Als voltijds medewerker ligt je wettelijk minimumloon per maand op € 1.995. Meer informatie? Bekijk de andere minimumloonbedragen per juli 2023 voor een 38-urige werkweek.
Naast een verschil in smaak is er ook een duidelijk verschil in prijs. "Vlees bij de slager kost gemiddeld 5 euro per kilo meer dan bij de supermarkt. Bij de biosupermarkt is het vlees vaak nog duurder." Biovlees is dus het duurste.
slagerin of slageres, slagerij is vrouwlijk volgens woordenboek maar dat is alles omvattend.
Een maandloon voor beginnende Slagers, vishandelaren e.d. varieert van € 1.448 tot € 2.412. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 1.695 en € 2.766 per maand liggen.
De hogere prijzen voor vlees komen vooral doordat veevoer heel veel duurder is geworden, zegt Thijs Geijer, sectoreconoom Food bij ING. Grondstoffen die in veevoer zitten, zoals graan, mais en soja, bepalen tussen de 60 en 80 procent van kosten voor varkens- of pluimveehouders, aldus Geijer.
De ossenhaas is het duurste stuk vlees van de koe.
De prijs van wit vlees is gestegen conform het beeld dat hoort bij deze tijd van het jaar. Maar daarbovenop speelt het feit dat kalveren in de eerste helft van 2022 minder royaal zijn opgezet, door hoge voerkosten en stijgende energielasten. Daardoor is het aanbod krapper, terwijl de vraag goed is.
De grootste groep, 69% van alle werknemers, verdient een bedrag dat zich situeert tussen de 2.000 euro en de 4.250 euro bruto per maand. 10% van alle werknemers verdient op maandbasis minder dan 2.334 euro bruto. Aan de andere kant van het spectrum verdient 10% van de loontrekkenden meer dan 5.991 euro bruto.